Home Onderwerpen Media en literatuur Digicel Suriname mag niet op zender concurrent

Digicel Suriname mag niet op zender concurrent

9

PARAMARIBO, 16 feb – Telecombedrijf Digicel Suriname mag niet adverteren bij ATV, het televisiestation van concurrent Telesur. Dit meldt Dagblad Suriname. Het besluit komt van de bestuursraad van ATV. Volgens raadslid Roy Adama is er geen sprake van het schenden van democratische vrijheden.

Het gaat om pure overlevingsdrang. “Vrijheid van meningsuiting heeft hiermee niets te maken. We zijn commercieel bezig, dit is kapitaal dat spreekt. We hoeven geen reclame te maken voor de concurrent”, zegt Adama. Opmerkelijk is wel dat sinds de markt voor mobiele telefonie werd open gegooid eind vorig jaar, reclamespotjes van Digicel wel regelmatig te zien waren op ATV.

Steevast werden de spotjes dan gevolgd door die van Telesur. Kennelijk zijn de marktinzichten drastisch veranderd bij het staatsbedrijf. “Weet je wat Digicel heeft gezegd? Ze rusten pas als ze vierhonderdduizend abonnees hebben. Weet je wat dat betekent? Dat Telesur dan dood is. Het betekent dat die mensen uit zijn op mijn dood, moet ik dan reclame voor ze gaan maken?”, aldus Adama.

9 REACTIES

 1. Krabada
  Wat een domoren zeg.!!!!! De bigi-boi spelen en niet weten hoe dingen werken. A sa kon gi din poti Srananman sa abi fu sidon luku: ma din no man, du noty.
 2. brada
  ik lach me stuk, deze zielepoot. je doet toch geen moer om klanten te behouden. volgens mij heb je niet gehoord van... waar het goedkoper en beter is daar gaan de mensen naar toe. ik zal je gratis advies geven.. verlaag je prijzen en verbeter je klantvriendelijkheid. O ja zie je dat je onbeperktbellen in nederland ook voor geen meter loopt...
 3. Legoe
  "Ze rusten pas als ze vierhonderdduizend abonnees hebben. Weet je wat dat betekent? Dat Telesur dan dood is. Het betekent dat die mensen uit zijn op mijn dood, moet ik dan reclame voor ze gaan maken?”, aldus Adama. Adama je bent een stom rund mang je moet van de markt opportunities gebruik maken om beter te zijn dan je concurrent. Maar ja Telesur wil op dezelfde leest dezelfde hoeveelheid geld en winst blijven maken maar dat kan niet in een dynamische marktomgeving. Adama gebuik je kleine kwab met hersenen mang anders is het zonde dat je ze hebt.
 4. fredje
  alleen als ze aan alle babies,zwervers en ook alle wanbetalers een abonnement verkopen komen ze op 400.000. dus adama bij 150.000 ie faja k'ba. CNN maakt geen reclame voor bbc of fox , dus het is vrij normaal als telesur geen reclame maakt voor de concurrent.Er zijn genoeg andere stations waar digicel naar toe kan. er is zelfs een chinees station bijgekomen. Dus laten we geen onnodige drama creeeren.
 5. faith
  Nee Adema, je moet niet zitten wachten op je dood. Nu moet je gaan werken en concurreren.Vreemd woord voor telesur werken. Enige wat al die jaren gebeurd is was het volk onderdrukken met jullie monopolie positie. Pak die 400.000 abonnees voor een concurrerend bedrag. Werk aan de winkel.. faith
 6. Pae Matjol
  Volgens Toet, moet men niet aan Telesur melkhuisje aankomen, want zij duldt geen enkel concurrentie-tegenspraak. :0)
 7. Harry mau
  Telesur is niet anderss gewend:machtpositie.Maar nu zitten die heren en dames (machthebbers( te knijpen!!.Telefoneren moet betaalbaar blijven voor iedereen.