Resthulp nog niet goed doorgekauwd in Suriname

0

PARAMARIBO, 15 feb – De uiteindelijke besteding van de restant hulpmiddelen moet nog goed doorgenomen worden. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Noch de leiders van de coalitie, noch de regering hebben de gelegenheid gehad de mogelijkheden te bekijken. Dat zal binnenkort gebeuren.

Als de regering er eenmaal uit is, komt het parlement aan de beurt. Dus kan het nog even duren. “Wanneer het zover is zal Suriname aangeven hoe de restmiddelen te bestemmen”, zegt Van Ravenswaay. In Den Haag is de mogelijkheid geopperd te kiezen tussen directe begrotingssteun en het gedeeltelijk afbetalen van de buitenlandse schuld. Paramaribo lijkt geneigd voor het eerste te gaan.

Parlementariërs van de coalitie hebben zich reeds uitgesproken voor begrotingssteun. Het geld kan onder meer worden aangewend voor projecten die de samenleving direct ten goede komen. Volgens Van Ravenswaay heeft de sectorgebonden besteding niet gewerkt. Slechts een fractie van de goedgekeurde projecten is uitgevoerd. De oude stijl van ontwikkelingssamenwerking heeft definitief afgedaan.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.