woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandBinnenland Suriname wil meeliften met ontwikkeling

Binnenland Suriname wil meeliften met ontwikkeling

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 feb – De gemeenschappen in het binnenland willen niet achterblijven bij de ontwikkelingen in het kustgebied. De traditionele achterstand op economisch en sociaal gebied zal met de meeste spoed ingehaald moeten worden. Met de opkomst van A Combinatie, AC, als politieke beweging van vooral de Marrons, is een nieuwe dimensie gegeven.

Deelname van de combinatie in de regering sinds de laatste verkiezingen wordt gezien als een belangrijke goede stap. Zoals vaker is aangemerkt door toppers van AC zal in elk geval getracht worden een basis te leggen voor duurzame ontwikkeling. Een goede transportinfrastructuur en energie gelden als de spil van deze wenselijkheid. “We zijn aan het zoeken”, zegt minister Felisie van Regionale Ontwikkeling.

Zo worden mogelijkheden bekeken voor het structureel aanpakken van het gebrek aan energie. Huishoudens, en met name de schooljeugd, hebben er van te lijden. Ook de opzet van bedrijven blijft steken. “We zijn aan het experimenteren met micro waterkrachtfaciliteiten”, aldus Felisie. In Gran Holo, aan de bovenloop van de Tapanahony, loopt een proefproject. “Als het lukt hebben we energie voor zo’n vierduizend mensen en een model voor andere gebieden.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Waarom kunnen de marrons zelf niet patamaca deal exploateren.
  Laat brunsie via zijn adviseur een begroting maken (want zelf kan hij het niet ) en indienen bij het parlement.
  Daarmee heb je alles in eigwen beheer en goed belegd boterham voor vele suris in marowijne.

  Door deze actifiteit hou je de chinezen buiten de de deur..


  Maak melding
 2. Laat ze hun kinderen alvast goed opvoeden en een beetje beschaving bijbrengen. Ze moeten met hun poten van ander mans spullen afblijven en respect hebben voor het leven van een medemens. Wilde beesten die je zonder gevoelens erbij afschiet, verblijven in het bos, niet in de stad.


  Maak melding
 3. Dat is heel goed.
  Het moet een keertje duidelijk worden dat men niet slapend rijk kan worden.
  Men moet hard voor werken.
  Luiheid ten top helpt niet.

  steek je handen uit de mouw en doe wat.

  door stelen en jatten, berovingen verkrachtingen etc. komt men niet verder.Denk een beetje aan natuur-eco toerisme.

  Papo.


  Maak melding
 4. Je kunt voor de marrons ook iets opzetten, zodat ze ook meedoen met de maatschappij en economie van het land, mischien voelen ze zich buitengesloten. Als ze genoeg inkomen hebben met een bedrijvigheid en hun eigen boontjes doppen, zullen ze minder geneigd zijn te roven of erger. Maar ja ze moeten het ook willen om hun handen uit de mouwen te steken, anders wordt het een hopeloze zaak.


  Maak melding
 5. meneer felisi u lult in de ruimte.
  Vergeet dat het binnenland sinds al jaren gespekt wordt met zowel financieel als materieel. Is er wat van de grond gekomen?
  Nee geen ene moer ze missen bepaalde competenties om van een het bos een rijstveld te maken. Het enige waar men heel goed is in het binnenland is de hand ophouden. De binnenlandse jeugd die de stad onveilig maken waarom gaan ze niet vissen?
  Doen ze iets nuttig om aan een maaltijd te komen in plaats te roven, moorden, verkrachten. Vergeet ook niet dat het binenland de meeste steun gehad heeft van al die andere districten en dat is het streven van venetiaan want hij komt ook uit het binnenland. In de andere districten waar men keihard werkt waar tijdens regentijd alles onder water staat probeert men te overleven maar daar heeft deze diklip geen oog voor.
  Als men natte voeten krijg in het binnenland wordt een gironummer geopend.

  Ga godverdomme keihard werken binnenlanders hebben jullie wel eelten aan jullie handen.
  Het leven bestaat niet uit eten,drinken,dansen, vrouwen en beesten.
  Ga niet zingen bigie kaaiman kaaiman kaaiman djompo a liba barie chewe chewe.
  Zing kongo wroko tranga dang unu na fu begie moro ye yeh yeh kondremang fu boesie wroko wroko no opo ano yeh yeh eyhe yeh.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES