Suriname benut agrarische sector bitter weinig

3

PARAMARIBO, 13 feb – Suriname zet de economische waarde van de agrarische sector nog te weinig in. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij. Zowel lokaal als internationaal worden veel kansen gemist om de nationale pot te spekken. Het regionaal kantoor van de Wereld Voedselorganisatie, FAO, is het er mee eens. Het is tijd voor een gezamenlijke strategie.

Die zal in hoog tempo worden uitgewerkt. “Er komt een werkprogramma voor 2008-2010”, zegt Raghoebarsing. Alle deelsectoren zullen worden versterkt, in die zin dat de output merkbaar vergroot zal worden. Dat betekent dat alleen de echt potentiële projecten aangepakt zullen worden. FAO wil helpen financieren als aan die voorwaarde wordt voldaan.

Het accent komt weliswaar op de landbouw te liggen. “Er is duidelijker beleid nodig voor de landbouw, wij importeren nog te veel”, aldus Raghoebarsing. Ook mag veel meer worden geëxporteerd. Tot nog toe maken rijst en bananen het gros uit van de landbouwexporten. De komende jaren moeten meer variatie opleveren. “We kunnen en moeten het beter.”


3 REACTIES

 1. Deze minsiter heeft een heel grote bek.

  Pas op deze wolf in schaapskleren.

  Wat een uitspraak. Deze idioot is vergeten dat alle boeren kapot worden gemaakt door wanbeleid van o.a. deze regering.

  Hij woont wel in een huis dat op het witte huis lijkt. Hij verdient, goed. Maar zijn zijn inkomsten wel genoeg om zo een huis te kopen?????????????


  Maak melding

 2. Maar wie wist dit niet, come up man: ben jij als beleidsmaker zo achterlijk een oerdombo….wat zit jij daar te doen.
  Maar hoe ben jij op het idee gekomen om daar te gaan zitten.
  Ja logisch als domoor toch jouw zakken vullen …..de bevolking is toch olie-dom.


  Maak melding

 3. Suriname zou zich zeker in de biobrandstof gaan kunnen verdiepen omdat de fossiele brandstoffen wereldwijd uitgeput beginnen te raken. Ook met behulp van buitenlandse investeerders die zijn er genoeg, voor afzet hoef men geen zorgen te maken omdat die er vanzelf zullen komen. Denk maar aan suikerriet voor ethanol, alcohol of koolzaadolie, palmolie als biodiesel. Op dit moment niet rendabel maar in de nabije toekomst zeer zeker wel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.