Liat wil lijn Suriname-Georgetown-Port of Spain

1

PARAMARIBO,13 feb – Het regionale luchtvaartbedrijf Liat wil Paramaribo toevoegen aan zijn lijst van ruim twintig bestemmingen. Wanneer het zover is, is nog onduidelijk. Liat-topman Mark Darby zegt in april te willen beginnen. Maar de Surinaamse luchtvaartautoriteiten hebben nog niets officieels gemerkt.

Er is nog geen aanvraag binnen voor de luchtlijn Paramaribo-Georgetown-Port of Spain, zoals Darby heeft voorgesteld. “Ze hebben slechts mondeling de intentie kenbaar gemaakt dat ze plannen hebben op Paramaribo te vliegen”, zegt het hoofd Luchtvaartdienst, John Veira, tegenover de Ware Tijd. April is sowieso niet meer haalbaar, vanwege de duur van administratieve procedures. Ook moeten bepaalde termijnen in acht genomen worden.

De nieuwe lijn kan een meerwaarde met zich meebrengen. Zowel Suriname als de regio kan er voordeel mee doen. Met het oog op de economische eenwording kan onder meer worden ingespeeld op nieuwe kansen. “In de gemeenschappelijke Caribische markt is transport heel belangrijk. Maatschappijen zijn daarom op zoek naar nieuwe markten. Wij kijken daarom uit naar Liat”, aldus Veira.


1 REACTIE

  1. suriname kennende zal het ongeveer in april 2020 worden. Zoals Veira aangeeft “de duur van admin procedures”. Liat kan misschien even praten met Digicel en misschien dat ze dan besluiten maar liever ergens anders hun vleugels uit te slaan. Jammer natuurlijk voor het reizend publiek en de economie in suriname. Maar zo te zien gaat alles daar perfect. Superhoge salarissen verhogingen voor de nietsdoeners.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.