In Suriname bepalen weergoden verkiezingsdatum

8

PARAMARIBO,13 feb – De datum van de parlementsverkiezingen in 2010 hangt af van het weer. Binnen de coalitie wordt er rekening meegehouden dat de geprojecteerde datum, 25 mei, niet effectief zal uitpakken. Het is dan het grote regenseizoen. Kiezers zouden misschien minder geneigd zijn uit huis te gaan.

In veel buurten en wijken zijn de veelal onverharde wegen dan in slechte conditie. ”Die datum valt nu vervelend uit, omdat je niet vol op het veld kan gaan”, zegt Caprino Allendy van coalitiepartner A Combinatie tegenover de Ware Tijd. Gedacht wordt aan verschuiving naar een wat zonniger periode. Het kan voor of na 25 mei worden. De voorkeur gaat naar vervroeging.

Kiezen voor een latere datum zou wel eens anders uitgelegd kunnen worden. Bij vervroegde verkiezingen zullen voorzieningen getroffen moeten worden voor bepaalde parlementariërs. Wie zijn of haar vijfjarige periode niet uitzit, komt niet in aanmerking voor het parlementair pensioen. Verwacht wordt dat nog in het eerste kwartaal van dit jaar een definitief besluit wordt genomen.


8 REACTIES

 1. voelen jullie de natigheid reeds,dat het afgelopen is met de front regering,nou wat verwondert het mij,ziet men al in de toekomst dat het op die dag zal regenen?,het kan maar het hoeft niet zo te zijn.dus ophouden met rotzooi.


  Maak melding

 2. WAT is dat zo alendy of aling. doen niet zo dom zeg het eerlijk hoe het zit het zal een zetel regen zijn voor N.D.P wand 25 is heilig dat moet je weeten of ga je de regendans doen bovendien oe moes sjing dat de wegen vol zullen lopen met water
  ja het wordt een regen van paars ja.
  dus oeng mars mekie ding pasie wij zijn moe om in die modderpoel te lopen het wordt een ware verschuiving een zonnige periode zal de uit komst zijn.


  Maak melding

 3. Gewoon een heel goedkope afleidings-manoeuvre van de regeering om de werkelijke problemen te verdraaien.Alvorens ze eventueel klaar kunnen komen voor het wijzigen van de grondwet,leven wij al maanden zoniet jaar verder.,want men heeft de 2/3 meerderheid nodig,en waar gaan ze die halen.Of anders,dan moeten alle 51 DNA leden akkoord gaan met het voorstel.In beide gevallen zie ik het niet zitten.Erger nog dit voor maar 2 maanden voor of na de wettelijke datum.Alleen in tijden van oorlog ect. kan men hiervan afwijken.,of hebben ze “iets” in hun gedachten.Naar mijn mening weet de regeering niet meer wat te doen moet.,w.o.Brunswijk e.a.dat hun zoveel problemen geeft vooral met het recente incident.,en de regeering geeft hieraan “nog”geen officiele verklaring.Enkel Rodgers die oa zei dat je op de eerste plaats maar toch een mens bent.Hypocriet van de hoogste orde.,want een Ram,Sjorie,Min ea.worden meteen ter verantwoording geroepen door het Recht als ze hieraan schuldig maken.De regeering zit gewoon in een wurggreep van de coalitie-genoten en kan geen kanten op.Het is gewoonweg geen enkel land te bezeilen met die soort “gasten”.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.