Surinaamse voetbalbond: Brunswijkstadion in de ban

23

PARAMARIBO, 12 feb – In het stadion van parlementariër Ronnie Brunswijk woorden voorlopig geen officiële wedstrijden meer gespeeld. Dit heeft de Surinaamse Voetbalbond, SVB, beslist. Brunswijk mag niet optreden als coach of speler van zijn club Inter Moengotapoe. De sancties zijn een eerst reactie op het gewelddadig incident waar Brunswijk bij betrokken was.

Er is spoedoverleg gevoerd om de gebeurtenissen te bespreken, waarbij spelers van WBC zijn mishandeld. De beelden zijn op de televisie te zien geweest. Brunswijk, voorzitter, coach en speler van Inter Moengotapoe, had een leidende rol in het geheel. Volgens de SVB mogen aangesloten clubs het stadion voorlopig niet aandoen. Inter speelt dus geen thuiswedstrijden meer.

In een brief aan het clubbestuur wordt aangegeven dat de veiligheid van spelers en mediawerkers niet kan worden gegarandeerd. Brunswijk mag zich wel als official op de tribune begeven. Hij is eerder voor vijf jaar geschorst, wegens het bedreigen van een coach met een vuurwapen. Dit gebeurde op een sportveld. Frappant was dat WBC tot de clubs behoorde die gevraagd hadden om versoepeling.


23 REACTIES

 1. dit is gewoon bulshit,dit dier moet voor z,n hele leven verdwijnen,en zich bezig houden met een podosyry fabriek,want, wan mety e tan wan mety, dagwe met jas en das.


  Maak melding

 2. waarom word deze club niet voor langere tijd geschorst dat lijk me een beter iedee dan iedere keer weer deze halfe maatregels brunwijk moet nu weten dat hij niet in land woond waar er regels en wetten maar iedere keer geschonden word en met de mantel der liefde bedekt word moet nou afgelopen zijn met deze idioot .


  Maak melding

 3. Goedzo, heel goed van SVB.Hoop dat er nog meer sterkere regels komen voor dit soort roekeloze optredens en het voetbalsport als nog op hoog niveau te kunnen optimaliseren.


  Maak melding

 4. Je begint je langzaamaan aan te vragen of suriname überhaupt een regering heeft.

  Zo ja wie is het opperhoofd de lijder des s’Lands.
  Kan en mag een ondergeschikte zomaar een pistooltrekken en een ander bedrijgen..

  Nota bene deze figuur is de grootste op één na crimineel in het land der blinden.

  De lijders des volk zijn ziende blind horende doof en ook nog mond dood..

  De president ligt in coma en kan dus niks waarbij een ieder vrijspel heeft in het land..


  Maak melding

 5. Als Brunswijk naar Nederland zou gaan zou hij in de dierentuin van Rotterdam heel veel publiek kunnen trekken in zo’n Bokito proof kooitje samen met Bokito. En dan is er in Suriname een probleem minder.


  Maak melding

 6. WAT een voorbeeld aan onze jongeren wat bezield die jongen volgens mie wang wasie a moes abie takroe sanie e lontoe na jonge a gersie dat na wang fetie BAKROE de na ing tapoe hij moet met een krawasie sweep tot bezinning komen anders gaat het exit worden
  BALA ME BARJOE stop met deze dong
  jij zo een beziens waardige bankrover je brengt andere sporters in verlegenheid bala na bal e pree en geen bokswedstrijd svb verban die ronnie van de voetbalvelden voor het leven


  Maak melding

 7. Slap gepraat van de SVB.,er zijn toch reden genoeg om de club en zijn leiding voor een lange, heel lange tijd te weren?.De beelden spreken voor zich, en de hele wereld is er getuige van.Bang mischien?.


  Maak melding

 8. Wanneer wordt hij eens een keertje godverdomme ook veroordeeld, Vene je hebt helemaal geen kloten om deze AAP op te pakken en voor een hele tijd de santo boma in te gooien en het liefst tussen de meest criminelen en dan zien hoe hij blaft.VENETIAAN DOE ER WAT AAN, JE KWEEKT EEN SLANG MET ONGEKENDE GRENZEN IN DE PARLEMENT, HET IS EEN DUIVEL MET ONGEKENDE GRENZEN.


  Maak melding

 9. Goed zo, das beleid, das niet meegan met rotsooi van brunsie en soortgelijke criminelen anders ben je nog lager dan hem.
  SVB laat nu merken dat zij SVB zijn en wat ze waard zijn. SVB staat nu met kop en schouder boven alle partijen en bepaald zelf wat er in hun huis gebeurt.
  St(F)ront kan hier een een voorbeeld aan nemen ipv de hand boven het hoofd van de grootste crimineel te houden.


  Maak melding

 10. Met die ene zetel die deze persoon heeft kunnen verkrijgen, heeft hij heel veel macht. Meer dan een partij met 15 zetels. Hoe zit dat eigenlijk in SU tegenwoordig? Ik meen uit zijn mond te hebben gehoord dat hij de weg van wetteloosheid had afgezworen. Maar toch door anderen in zijn cariere als politicus te worden gedwarsboomd


  Maak melding

 11. Zullen zijn patrij genoten ook een feestje vieren met dit resultaat.

  Zijn collega’s in de politiek kunnen toch niks maken en geven er niks om wat er buiten als binnen het parlement gebeurt.

  Het opperhoofd van de criminelen is levens moe en weet van de ellende geen raad leeft nog maar geen rol van betekinis..

  Maar helaas de zelfde suris hebben gekozen en moeten nu accepteren durven niks te zeggen komen niet op voor hun belangen..


  Maak melding

 12. Iedereen roept Vene..dit en Vene dat,maar watkan die arme man doen dan zn lip lang is??Hij is niet Chavez/Fidel Sastro..?die zomaar iemand kan oppakken en opsluiten?De plaatselijke politie die moet je op zn donder geven …..Op Moengo is bijna iedereen bang voor die Balaboy..zelf de locale autoriteit is als de dood voor die Ronny.


  Maak melding

 13. Ik wil alleen dit zeggen,mar in het surinaams,Die brunswijk een ongeschoold iemand als hij hij kan niet eens praten hoe kan zo iemand in een parlement zitten ik kan het niet vatten kan nooit een land bevorderen die hele kabinet is een rotzooi een samen zwering van nederland finie is de grootse Het is daar een groote toneel school als men akteur zoekt kan men daar ze vinden Of ronie heeft een goeie wiewier watra genomen dat ze daar niets kunen doen of zien.


  Maak melding

 14. Beshuldig the Regering van Suriname.Ronnie kan niets eens lezen or zijn naam spellen.en toch hij is een parlementariër,voorzitter, coach en speler van Inter Moengotapoe.

  wonder waarom suriname niet voor uit gaat.Mensen als hem.


  Maak melding

 15. weet je het spelletje van de heren is dat de heer president venetiaan denkt op deze manier zijn persoonlijke doel te kunnen bereiken.door gewoon de dingen te accepteren van zijn coalitiegenoten,en vergeet uit fatsoen deze tot orde te roepen via zijn partij of de justitie en politie.laat deze ons niet in de maling nemen,hij kan het gewoon.als zijn coalitiegenoten niet naar hem willen luisteren dan wordt dit een heel andere zaak.en hiervoor is hij extra voorzichtig.wat maakt dat het land suriname ten onder gaat.door de slappe houding van venetiaan deze heeft altijd zijn best op school gedaan maar als president wil hij juist blijven zitten.rede om zijn persoonlijke doel te kunnen bereiken.foei toch man


  Maak melding

 16. Wat er in suriname gebeurd is een toneelstuk die wordt opgevoerd door toneelspelers met de president aan het hoofd en brunsie en consoorten horen in het binnenland thuis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.