Surinaamse overheid voor-wat-hoort-wat partner

2

PARAMARIBO, 12 feb – Wie medewerking verwacht van de overheid, zal ook iets terug moeten doen. Dit zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken. Zeker de niet gouvernementele organisaties mogen niet verwachten dat de overheid zonder meer inkomt bij projecten. Dat kan complicaties opleveren.

Donoren zijn steeds minder geneigd bepaalde lasten te financieren. Dat geld vooral de personeelskosten. Vaker wordt bij de overheid aangeklopt om personeel ter beschikking te stellen. “Maar wanneer we vragen of we ook mee mogen bepalen in de uitvoering van projecten, wordt negatief gereageerd”, zegt Hassankhan. De donor zal dan moeten worden uitgelegd hoe de personeelskosten gedekt zullen worden.

Weigerachtig is de overheid geenszins. Maar tegenover de deelfinanciering mag best wat worden toegegeven. Kennelijk is de voorwaarde net iets te veel gevraagd. Volgens Hassankhan gaan de particulieren er vanuit dat zij een deel van het overheidswerk overnemen. Dus zou het logisch moeten zijn mee te delen in de financiering. Maar dus niet in het inrichten van het stukje ‘overheidswerk’.


2 REACTIES

  1. Betalen we niet elek dag steekpenning aan de hondekoppen daar? Ga maar eens eits regelen bij de overheid en je komt er zelf achter.

    ALs je niet oppast willen ze eerst met je vrouw slapen voor er iets geregeld wordt.

    Halve gare hondevangers.


    Maak melding

  2. Typisch Surinaams, de voor wat hoort wat mentaliteit.Minister van BZ. U heeft meer dan 42.000 “ambtenaren”.Een groot deel hiervan heeft bar weinig te doen en zit dan te niksen.De NGOs die doen goed werk als ze aankloppen voor wat mankracht wilt U dan Uw neus ook erin steken,zodat de politiek voor de zoveelste keer bemoeienis wil hebben in zaken die zij geen verstand van hebben.Zet de nietsdoenders toch in om arbeid te verrichten het kan toch geen kwaad.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.