Rechten bij vliegvertraging moeten duidelijker

3

Luchtvaartmaatschappijen moeten passagiers beter informeren over de rechten die zij hebben bij vertraging. Vijftien procent van de maatschappijen heeft hierover geen foldermateriaal, meldt het ministerie van Verkeer en Waterstaat maandag.

Volgens Novum Nieuws reageert het ministerie met het onderzoek op Kamervragen van de SP. De partij stelde vragen nadat passagiers afgelopen zomer op een vlucht naar Paramaribo grote vertraging opliepen. Bij het meldpunt van de Inspectie zijn hierover geen klachten gemeld.

Europese regels bepalen dat reizigers bij een vertraging langer dan twee uur een folder met informatie over hun rechten moeten krijgen. Ook in geval van een annulering of een instapweigering moeten de rechten voor passagiers duidelijk worden gemaakt.


3 REACTIES

 1. rechten bij vliegvertraging moeten duidelijker
  vluchtvertraging met langer dan(?)uren moet zeker geregeld worden.

  grote vertraging of kleine vertraging,wat voor soort vertragingen zijn deze.dit is niet de plicht van de luchtvaart maatschappijen maar van de consumentenbond.of het ministerie waar de luchtvaart mij geregistreerd staan,en
  in samenwerking met de verschillende vlieg maatschappijen.


  Maak melding

 2. Volgens Europese regelgeving kan een klant van een luchtvaartmaatschappij schadevergoeding eisen wanneer een vlucht geannuleerd wordt. Bij vertraging van meer dan vijf uur volgt ook volledige vergoeding van het ticket. Alleen in geval van overmacht – technisch mankement of storm – hoeft de luchtvaartmaatschappij dan niet te betalen.

  Niet iedereen is op de hoogte van die regeling, en het indienen van een dergelijke schadevergoeding vergt wat doorzettingsvermogen, reden waarom veel claims blijven liggen. Het bedrijfje EUclaim richt zich sinds begin februari op deze nieuwe markt, op basis van no-cure-no-pay. Wie zijn geld terugkrijgt betaalt wel 27 procent commissie aan EUclaim.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.