zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname wordt getoetst op investeringsrisico’s

Suriname wordt getoetst op investeringsrisico’s

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 feb – Suriname zal getoetst worden op de mate van investeringsrisico’s. Dit meldt de Ware Tijd. Het in Londen, Engeland, gevestigde ControlRisk zal onder meer de politieke situatie en de veiligheid opnemen. De reden heeft te maken met recente ontwikkelingen.

In het buitenland blijken vooral investeerders in toenemende mate belangstelling te tonen voor Suriname. “Het is een goede zaak dat ControlRisk naar Suriname afreist”, zegt Suriname’s honorair consul in Londen Amwed Jethu. Bevindingen van dit soort organisaties is uiteindelijk bepalend voor het imago naar buiten toe. Investeerders kunnen dan inschatten hoe groot de risico’s zijn.

Vooral multinationals zijn geïnteresseerd in deze kosten van Political Risk Insurance, PRI. “Hoe lager de ingeschatte kosten, des te lager de PRI en des te interessanter Suriname wordt voor toekomstige investeerders, met name in de sector Natuurlijke Hulpbronnen”, aldus Jethu. De toets omvat ook gesprekken met politici, zakenlieden, academici en journalisten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Maw ze komen kijken of ze kunnen doen en laten in suriname zonder dat de regering zich als Chavez gedraagt. 😉

  O en ze checken ook de corruptie….hahaha, wan tu man o bari dalijk


  Maak melding
 2. Dat is leuk om te horen,
  eindelijk wordt dit item in praktijk gesteld
  want anders gaan dit land naar de mallemoer.
  Ik vind dat er meer moet gebeuren dan allen check op investeringen.

  wat dacht je als men de regering een s een keerwordt schoonveegd en vervolgens doel bewust en gespecialiseerde kamerleden daar laat vestigen om zo in alle segement het land op te bouwen wat eigenlijk al meer dan een eeuw die gerealisseerd is/wordt.


  Maak melding
 3. ik vind het prima dat men komt kijken hoe het in suriname aan toe gaat en gelukkig dat er suriname niet een persoon de baas is want het verleden heeft laten zien dat het niet werkt dus wat moet je meer als voorbeeld nemen


  Maak melding
 4. Chander, voor de positieve chearleader reacties hebben we jou toch al. Schrijf toch snel een paar positieve reacties op.Kijk nu ben je zelf vergeten een positieve reactie op te schrijven.Ga maar ok gelijk positef schrijven over het gedrag van ex rebel tevens assembleelid Ronny. Want ControlRisk checkt ook terrorisme. Als jij dus positief overr hem schrijft dan helpt dat de rating.:)


  Maak melding
 5. JA kom maar wij hebben het toch het is gratis als een paar geselecteerde mensen er maar rijk van worden geen probleem doel bewust weg geven van onze rijdomen wat wij moeten hebben zijn sterke onderhandelaars
  maar rara wie zijn die dit doet mij denken aan mijn jonge jaren met dit lied
  kom halen kom halen het is hier.

  Saphatia
  _____________


  Maak melding
 6. Hallo Chander,

  Ik wil graag reageren op je reakie.
  Men moet inderdaad positief zijn over zijn/haar land, maar zie men dat het eigenlijk niet goed gaat met Suriname?
  Ik ben na 33 jaar geweest om te kijken hoe het land eigenlijk is dan wat men vertelt, en wat mij opviel.
  Dat er heel veel moet gebeuren in alle segementen om de het land echt suriname te noemen wat hoe het nu ervoor staat is niet correct, en de grootste aanpak zou zijn om de regerings mensen ander te laten denken.
  Wat ik ermee wil zeggen is dat ook ministers inziet hoe sur ervoor staat.
  Voorbeeld dat budgetcontrolle moet zijn op de investeringen die suriname in het investeert tbv verbeteringen van te checken zoals op infrastructuur, medische, enz.

  Ik zou graag iets in het land willen betekenen om aantal zaken te verbeteren


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES