Televisie portret Ronald Snijders en familie

0

Komende zondag (10 februari) is op Nederland 2 (NPS Arena) een TV portret over muziek in de familie van Ronald Snijders te zien. In dit filmportret getiteld ‘Art in the family ‘ vertelt Ronald met zijn broer Orlando Snijders over het culturele klimaat in de jaren vijftig en zestig in Paramaribo.

De vader van Ronald Snijders, Eddy Snijders (1923-1990), was componist/fluitist en werd in 1974 kapelmeester van de TRIS Militaire Kapel in Suriname. Zijn broer Frank Snijders speelde ook vanaf 1942 in dit beroepsorkest dat in 1969 onder andere op Taptoe Delft en Prinsjesdag optrad. Hun vader Willem was ook musicus. In 1959 reviseerde Eddy Snijders het Surinaams Volkslied. En hij was de oprichter van de Surinaamse Politiekapel en heroprichter van het Volksmuziekschool Jeugdorkest.

De in Nederland wonende zoon van Eddy Snijders, Ronald Snijders is al jaren de meest een der bekendste jazz-fluitisten van Nederland. Ronald Snijders speelde met zijn band en als solist in Europa, Afrika, Latijnsamerika en het Caribisch gebied en de Verenigde Staten.

De jonge generatie muzikale Snijders omvat onder andere Cherish Snijders, Chantal Snijders, Giovanni Essed , Eldridge Snijders en Nigel Snijders.

Televisie portret over Ronald Snijders en muzikale familie.
Nederland 2: Art in the family ( NPS Arena) zondag 10 februari 2008
17.45 – 18.15 uur


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.