Home Onderwerpen Gezondheid Afslankkuur gesubsidieerde ziekenzorg in Suriname

Afslankkuur gesubsidieerde ziekenzorg in Suriname

2

PARAMARIBO, 9 feb – De door de overheid betaalde ziekenzorg zal gesaneerd worden. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Sozavo, denkt vooral aan het omlaag brengen van het cliëntenbestand. Ook wordt de controle strakker op kostenclaims van de ziekenhuizen.

Ziekenhuizen maakten er een handje van de kosten kunstmatig op te voeren. Garantiebrieven voor de zogenaamde on- of minvermogende cliënt zullen voortaan door het ministerie zelf worden verstrekt. “De ziekenhuizen verstrekten de garantiebrieven en wij kregen die achteraf om na te gaan of de mensen daadwerkelijk waren opgenomen”, zegt topfunctionaris Hannief Barsatie tegenover de Ware Tijd.

De bedoeling was de ziekenhuizen zelf de gelegenheid te geven de juiste kosten te berekenen. “Maar in de meeste gevallen waren de patiënten allang ontslagen, terwijl de ligdagen doorliepen. Vandaar dat wij het naar ons hebben toegetrokken”, aldus Barsatie.
Intussen wordt gewerkt aan een nieuwe toelatingsvoorwaarden om het aantal cliënten te saneren. Dit moet vanwege onder meer achterhaalde inkomenslimieten.

2 REACTIES

  1. john
    Ik dacht dat alleen de belastingdienst van Suriname verklaringen met betrekking tot on- en minvermogenden mocht vertrekken.
  2. Iemsabie
    Het is toch een dievenbende ! Maar ja er zijn al mensen dood gegaan omdat zij geen 1000. Srd. hadden om opgenomen te worden....echt dood. Door hebzucht van de dienstdoende artsen. Alleen maar dieven op zeer belangrijke posten.