maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameToekomst Suriname in handen particulier, overheid

Toekomst Suriname in handen particulier, overheid

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 feb – Met het oog op de veranderingen in de wereld is het een absolute noodzaak dat overheid en particulier zich richten op effectieve beleidsvoering. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Er is een complete omslag nodig bij beide sociale partners, willen doelen gehaald worden. De tijd dringt.

De uitdagingen dienen zich in steeds hoger tempo aan. Meer dan ooit komt het aan op effectiviteit. “Dit betekent richten op een planningssysteem op lange termijn in plaats van het plannen voor de korte termijn”, zegt Van Ravenswaay. De partners doen er goed aan zo snel mogelijk aanzetten te geven. Niet alleen zullen anders kansen worden gemist, maar ook zal de ontwikkelingsachterstand vergroten.

Het is dus kiezen of delen. Door de handen ineen te slaan, wordt de kans op succesvolle ontwikkeling aanmerkelijk vergroot. Het uitwerken van een twenty/twenty-visie biedt tegelijk een goede basis en een utidaging. Plos wil daarom discussies aanmoedigen. Die kunnen een goede uitgang vormen voor het vinden van de gulden middenweg.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Nou als dit leest,dan denk je bij je zelf,,,We heben byzondere parlementariers die goed dom zijn ondergeschoold verstand in het achterste werk laat ze dit land ontwikkelen..

  Die vene heeft met opzet en het volk de geschoolde beter ontwikkelde suris ver in het buitenland achter gehouden en nu zitten ze met de reet in het vuur.

  Alleen de slimme suri die niet afhankelijk is van een lanti job heeft zich ingezet en zelf voor welvaart gezorgd.

  Meneer ravenwaay met alle respect u bent net als vele voorgangers die gestrand zijn in suri door die achterbaksels een schreeuwende in de woestijn.
  Dit volk de lijders zijn niet te porren motiveren om voorruit te komen.
  Kijk maar naar de afgelopen zestig jaar ze willen niet anders..


  Maak melding
 2. Wel beste heer van Ravenswaaay,
  Ik lees al regelmatig van de fantastiche plannen en voornemens hoe de particulieren eigenlijk de car moeten trekken, maar dan heb ik voor U de volgende vragen:

  1) Waarom blijkt het voor de Surinamer die zijn/haar stappen wenst te zetten om gemotiveerd iets op te zetten zo verdomd moeilijk zodra die met een of andere OVERHEIDS instantie te maken krijgt> (KKF, etc. etc.)

  2) Waarom zetten de diverse overheidsinstanties websites op,en vervolgens komt er bij vragen van de klant geen of nauwelijks response?

  3) Waarom blijkt het nog steeds zo te zijn dat alles wel in een stroomversnelling lijkt te kunnen zodra men bereid bent een “LEKKRS” (TJOEKOE)te geven a/h ambtenaren apparaat?

  4) Wat maakt het voor de Surinamer eigenlijk AANTREKKELIJk in eigen land te willen ondernemen/investeren als je zoveel tegenwerking lijkt te ondervinden?

  5) Waar blijft een goed faciliterende overheid

  6) Waarom blijft de SME overheid maar vergunning verstrekken aan importerende handelaren (bijv. kippenvlees) terwijl Surinaamse ondernemers kapot worden gemaakt terwijl die wel werkgelegenheid trachten te scheppen?, of heeft men liever dat bevriende contacten met hun import geld verdienen en een kleine club daar beter van wordt alsook de vergunning verstrekker ?

  Er wordt nogal wat geblaad door menige bewindsman/vrouw maar in de praktijk ervaart de potentieel ondernemende Surinamer enkel hindernissen ofwel blokkades.

  Zit men wel op ondernemende Surinamers te wachten?

  Onder de huidige condities wordt de Surinamer de moed gewoon ontnomen, en lijkt het erop dat betalende Chinezen en anderen vrijelijk mogen ondernemen.

  Dus nu even graag ophouden (als Overheid) met dit eeuwige positieve geblaad en trachten het kader te scheppen dat het voor s’landskinderen echt mogelijk maakt te ondernemen.

  Als ik merk dat het zo ver is, zal ik de eerste zijn U te meldendat ik merk dat er iets wezenlijks veranderd is qua overheidsbeleid/resultaat.

  Gegroet The Observer.


  Maak melding
 3. Was het maar zo makkelijk en éénvoudig om dit te laten lukken. Moet wel zeggen dat in ieder geval zogenaamd getracht wordt he e.e.a. te bereiken. Nooit geschoten altijd mis eens geschoten weleens raak. Maar in Suriname wordt er met losse flodders geschoten dus altijd schieten maar nooit iets geraakt.
  Ravenswaay je komt goed gebekt over bij de kudde maar heel slecht en vol ongeloof over bij de beter denkenden.


  Maak melding
 4. Beste mensen,
  Zelfs de heer Ricky van Ravenswaay behoort tot de kudde die de politiek is ingegaan ter ere van consolidatie van eigen belangen.

  Deze man zit allang op rozen (Sinds zijn universiteitstijd en Celos activiteiten) dus laat hij niemand zand in de ogen strooien dat hij in landsbelang bezig is.

  Zoals zovele voorgangers die eerst socialistisch zijn/waren en vervolgens gewoon de oude politiek joinen om uiteindelijk hun eigen doelstellingen te realiseren.

  Don’t think you van fool everybody señor Ricky van Ravenswaay.
  Wij zijn niet allen blind en DOM.

  Terwijl de rest om ons heen dopro dendert is Suriname met de huidige politiek gewoon in “slaapstand” beland. Ik bewer niet dat het alternatief DDB of Bosje beteris,maar zij die nu de kans hebben er werkelijk IETS van te maken, pakken die kans niet. Zij zitten er gewoon om de rit van 5 jaar uit te zitten.

  Als er al enige vooruitgang is, dan is het niet te danken aan El Venè & Co, met uitzondering van de heren Hildenberg en Telting voor een zeer straks monetair beleid de afgelopend jaren en de Surinamers die gelukkie niet opgeven. De rest is just KNUDDE.

  In deze periode mogen lieden als Somo, Jong Tjen Fa en Brunswijk gewoon hun slag slaan zonder dat er consequenties aan verbonden zijn, want zij weten toch dat El Venè de coalitie koste wat kost 5 jaar wil laten uitzitten.

  God zij met Suriname hoewel het er soms op lijkt dat God Suriname verlaten heeft.


  Maak melding
 5. mensen uit thailand
  worden ook dikker en dikker en eten ook verkeerd voedsel.
  alle us produkten die ze eten bestaat uit dierlijk vet..
  zelf de chocolade
  dus vegetariers opgepast.
  de paarse chocolade bevat stukjes dieren- koe varkens vet ect…
  dus wat je eet dat ben je…
  jullie worden straks net zo dom als de us…
  dik en dom.


  Maak melding
 6. ik denk dat deze minister wel gelijk heeft maar suriname zit met een probleem al jaren en dat is die instantie die jou verder moeten helpen een andere agenda opnahouden en dat is die tjoekoe mentaliteit in suriname en als je daar keihard tegen optreed dan zal het wel lukken maar men is te gevoelig voor tjoekoe in suriname .


  Maak melding
 7. Bekend verhaal van schurken: Maar schurken blijven schurken en komen steeds weer met een ander verhaal…Paipai, fonfon, ati skin: moeten schurken krijgen…de bevolking moet ze pijn doen.
  SCHURKEN GEWOON TEGEMOET LOPEN EN DE NEK KAPOT DRAAIEN.


  Maak melding
 8. februari 9,2008
  Het is een goed idee,maar deze zijn loze woorden. er moet eerst een grote schoonmaak gehouden binnen de regering voordat wij als ned.ondernemers van sur.komaf mee kunnen doen
  eerst de corruptie indammen voordat ik als potentiële ondernemer zal overwegen in sur te ondernemen. ik ben een felle tegenstander van onder tafel te betalen om iets gedaan te krijgen dat komt niet voor in mijn woordenboek.en natuurlijk het merendeel van de lokale bovolking moet wederom opgevoed worden om hun handen uit de mouwen te steken en niet moet zitten wachten wat de regering voor ze doen en ook bijn zich zelf de vraag te stellen wat zij doen voor de regering/land. maar nogmaals ik ben fel tegen tjoekoes, dit moet echt bestreden worden!!!!!!
  Als u de reacties op dit nieuwsbericht leest ondervindt u de ergernis die ontstaat ten opzicht van de corruptie
  oke mae


  Maak melding
 9. De opmerking van dhr Van Ravenswaay is te bestempelen als positief en juist.Waarom??
  Het valt mij op dat alles wat de particulieren toebehoort een pluim verdient en alles waar de regering verantwoordelijk voor is,WAARDELOOS is.
  Dus vanwege het feit dat dhr Van Ravenswaay ZELF een lantimang is overweeg ik hem een redelijke kans te geven om zijn streven te verwezenlijken.

  Doch,reeds vele jaren voert de nuttelose bureaucratie de boventoon in ons klein landje Suriname.
  Dit,ter ergernis van de bevolking en de niet-ingezetenen.(stagiaires,toeristen en Ned.Surinamers)
  Voorts moet inderdaad de corruptie(Tjoekoe) worden verbannen.Hoe zwaar en ongemakkelijk dit ook te realiseren is.Goed gezien nr.8(DU).

  Ik zou bij deze de Surinaamse regering met klem erop wijzen om de “knelpunten”tot actiepunten op het agenda te plaatsen omwille van verbetering.

  Triest zijn de meningen van de personen van dit forum….maar wel zeer begrijpelijk.

  V


  Maak melding
 10. LS,

  Één ding is zeker, 100% tevredenheid zullen we niet bereiken maar het in kaart brengen van de pijnpunten en (alternatieve) oplossingen zou een goede eerste zet zijn.

  Dus vraag ik me het volgende af: Welke mogelijkheden heb je als burger om deze stemmen/meningen bij minister Ricardo van Ravenswaay op de agenda te krijgen?

  1 land = Samen zijn en samen leven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES