Chinezen luiden jaar van de rat in

12

Komende zaterdag zullen naar schatting 10.000 mensen het Chinees Nieuwjaar in Nederland inluiden. Volgens de Chinese dierenring is gisteren (donderdag) het jaar 4705 ingegaan, het jaar van de rat. De landelijke viering is traditioneel in Den Haag, maar bijvoorbeeld ook in Amsterdam staan festiviteiten op het programma.

Volgens De Telegraaf is de openingsceremonie van de landelijke viering in het Atrium van het Haagse stadhuis. Onder de genodigden zijn onder meer minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) en Xue Hanqin, de Chinese ambassadeur in Nederland. In het Atrium staan verder Chinese Volksmuziek en een optreden van de kung fu monniken van Shaolin op het programma.

Na Parijs heeft Den Haag de grootste viering van het Chinees Nieuwjaar op het Europese continent. Volgens een zegsvrouw van het feestcomité wordt het Chinese feest in Nederland op steeds grotere schaal gevierd: „dit jaar willen we het feest afsluiten met een groots vuurwerk op het Spuiplein”, zegt zij in de krant.


12 REACTIES

 1. is gewoon een stukje respect kunnen opbrengen voor anderen hun cultuur.en niet steeds blijvend blaffen.of ben jij een chinees.

  even afwijken
  deze man du weet echt niet van ophouden,er moet iets verschrikkelijk zijn gebeurt tussen bouterse en deze jongeman.je gezondheid gaat eraan.ga de geschiedenis even door en dan zal jij het merken.iedereen dat zich op deze manier gedraagt tegenover deze man gaat sneller naar zijn graaf.de natuur weet echt raad met jullie haat gevoelens.


  Maak melding

 2. ik ben er weer na een lange vacantie te hebben gehad,in een chaotische Suriname wat is mijn Land toch heerlijk,jammer met die schurken,die dit Land verzieken.ik groet u Toet,Apuku jesy,en niet hen die ziekte van weil veroorzaken kumakosie alata du,2010 is het de jaar van NDP met Bouterse ervoor.

  Akuba


  Maak melding

 3. Suriname behoort sinds lang niet meer aan Nederland,tssssss,dit bericht gaat over in Nederland verblijvende Chinezen,Suriname komt met geen letter in dit bericht voor aiii bajaaa.
  Het is erg dat, je HAAT je zo ver drijft DOMBO-DU,dat je het kaf niet van het koren kan scheiden.
  Waarom durf je niet GEDROCHT WILDERS tot,De Goorste RioolRat van Nederland te bombaderen.
  Suriname en met name Bouterse heeft niets met dit artikel te maken,joe kronto-edeh .


  Maak melding

 4. Beetje opletten meneer toet!

  Du geeft antwoord op de vraag van #2, (joe kronto ede).

  De dierenriem hebben we te danken aan de indier Siddhart Gautama (Boedha).


  Maak melding

 5. Beste meneer Opletter,ik reageer op DU,omdat hij een HAATDRAGER is,waarom Bouterse????Dit artikel heeft niets te maken met Bouterse en gaat zeker niet over Suriname.


  Maak melding

 6. Ja ook daarginder zitten ze als ratten in een val, witwassen heeft daar geen schijn van kans waarschijnlijk dus maar opratten naar Suri waar de nothing producing syndroom
  het politiek systeem heeft besmet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.