vrijdag, juni 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname geeft rijstproject niet terug aan EU

Suriname geeft rijstproject niet terug aan EU

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 feb – Er wordt geen moment overwogen het achterlopende zaaizaadproject terug te geven aan de EU. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Weliswaar is er kritiek op het uitvoeringstempo, maar Suriname blijft zich garant stellen voor de effectiviteit. Het project zal hoe dan ook uitgevoerd worden.

Niet voor niets is gelobbyd voor toewijzing aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. De opgelopen achterstand heeft zuiver te maken met externe factoren. Onder meer is de vermeerdering van zaaizaad vertraagd door gebrek aan grond. Er is alles aan gedaan de uitgezette tijd te halen. “We hebben er vertrouwen in dat de universiteit in staat zal zijn het project succesvol af te ronden”, zegt Raghoebarsing.

Toch mag gesteld worden dat een aanzienlijk deel is gerealiseerd. Van de beschikbare ruim anderhalf miljoen euro is reeds ongeveer zeventien procent omgezet. “Het feit dat de investeringen achterlopen betekent niet dat de universiteit niets gedaan heeft”, aldus Raghoebarsing. Intussen is reeds overleg gevoerd met de EU over bijstelling van dit Regionaal Rijst Actieplan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
  1. Toch mag gesteld worden dat een aanzienlijk deel is gerealiseerd. Van de beschikbare ruim anderhalf miljoen euro is reeds ongeveer zeventien procent omgezet.
    Is de uitgave hiervan ook de weergave van de technische realisatie van het project? Of moet gesteld worden dat de technische realisatie nog moet aanvangen en de anderhalve miljoen gezien moet worden als de 1e aanloopkosten om het project uit te voeren.
    Als dat zo is dan na wang sari torie. Zo lang reeds bezig en nog niets gerealiseerd sorry wel geld uitgegeven is ook een vorm van projectrealisatie


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES