Dure trip Suriname-Nederland niet schuld reisagent

14

PARAMARIBO, 6 feb – De hoge tarieven op de Mid-Atlantische route zijn op geen enkele manier te wijten aan de reisagenten. Dit zegt voorzitter Jack Uden van de Associatie van Reisagenten, Asra. Ten onrecht wordt in Nederland het beeld geschetst van een KLM die zich inzet voor lagere tarieven en de Surinaamse regering die dat tegenwerkt.

De Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken, Maxim Verhagen, heeft het dus aan het verkeerde eind. De hoge tarieven zijn niet te wijten aan de commissie voor de reisagenten, die de KLM wil afschaffen. Die commissie bedraagt nu zes procent, wat al aanmerkelijk minder is dan vorig jaar. “De reisagenten hebben een derde deel moeten afstaan”, zegt Uden tegenover de Times of Suriname.

De KLM zegt vooral de klant tegemoet te willen komen. Ook moet het online boeken gestimuleerd worden. Volgens Uden is het incorrect de hoge tarieven in de schoenen te schuiven van de reisagenten. Het eventueel verlagen kan niet afhankelijk gesteld worden van een fractie van de kostenopbouw. De Surinaamse regering heeft dan ook terecht betaling van commissie wettelijk verplicht gesteld.


14 REACTIES

 1. koop lekker helemaal geen ticket en als niemand 2 jaar daar heen gaat en een stille protest voert, dan gaan ze allemaal failliet en is het probleem de wereld uit verholpen…


  Maak melding

 2. Zes procent prijsdaling is mij een heleboel waard.
  6% van €1.500,- is nog altijd een welkome meevaller. Maar dat ziet meneer Uden dus niet zo.
  Alles wat daarbovenop te verlagen valt blijft natuurlijk interessant, maar nu alvast die 6% eraf hoor.
  Kom op, denkt meneer Uden dan echt dat Surinamers zo dom zijn?


  Maak melding

 3. het is incorrect de hoge tarieven in de schoenen te schuiven van de reisagenten.
  Maxim Verhagen is de schuldige moet je eens kijken wat wij aan tax voor een ticket kwijt zijn nou Maxim Verhagen wil jij daar wat aan doen


  Maak melding

 4. De KLM, de helft van die vliegtuigen die ze bezitten zijn volgens mij door de Surinamers betaald omdat de KLM een monopolie positie had en overdreven hoge prijzen voor hun tickets vroeg, het was graag of niet, zij waren de enige.
  Elke week, zoveel volle vluchten op en neer, naar en van Switie Sranan,reken uit noh.

  Oude vliegtuigen en slechte service nog erbij.
  Gelukkig hebben we sinds een tijdje ons eigen mooie Sranan Fowroe de 747 van de SLM.


  Maak melding

 5. Een week lang geen KLM ticket kopen zullen ze al voelen. Dit moet dan wel geregiseerd worden door een organisatie. anders wacht een ieder op elkaar en wordt het ook wachten wanneer die enen week komt.
  We kunnen eindeloos zeuren over dure tickets maar als we net zo makkelijk met zijn allen bij de Ka LM blijven kopen houden we het zelf in stand.


  Maak melding

 6. Een optie zou ook kunnen zijn prijs verlaging visum.

  Zeg mensen die voor een bepaalde datum geboren zijn of x jaar in su gewoont hebben kunnen kosteloos een visum krijgen.
  Beter voor het toerisme.

  Vanuit NL zou men ook kunnen zeggen iedereen die voor de onafhankeijkheid is geboren hoeft ook niet te betalen voor een visum naar nederland.

  Als men kosten bespaarend gaat werken kan men de prijs vast wel nog een 50 of 100 euro omlaag krijgen.

  Als er 2 keer zoveel mensen naar Su komen verdien je meer aan. Beter voor het bedrijfsleven industrie toerisme etc..

  Voor de rest kost een visum zeg 10 euro


  Maak melding

 7. Beste Lezers,
  We laten ons graag zand in de ogen strooien, er is geen concurrentie (wellicht is er een gentlement’s agreement) op de transatlantische route. We hebben echte aanbieders met ballen nodig!
  SLM kan hierin het voortouw nemen door 10-15% goedkope tickets aan te bieden. Door de omzetsnelheid kan het vloot weer worden uitgebreidt met een airbus 300, allemaal goed voor de werkgelegeheid. Het mes snijdt aan tweekanten. Competentie en Visie is steeds weer de bottleneck.
  BDH


  Maak melding

 8. Hallo Mensen, voor de zoveelste keer….
  we zijn er allemaal zelfs debet aan.
  ik klaag ook maar als factor heimwee aankomt dansen……
  we hebben met z’n allen een heel groot probleem.
  1) we gaan naar SU ondanks het duur is
  2) goedkoop zal het nooit worden daar er altyd vraag naar is.
  3) de meesten van ons houden van SU dus we klagen en betalen (net als ik)
  4) er zal nooit een oplossing komen maw geen goedkope tickets.
  5) heimwee kent geen prijs.

  Mensen tang boeng.


  Maak melding

 9. ze zijn allemaal bloedzuigers, uitbuiters , de klm , de slm , het is een monopolie die ze allemaal in stand houden , iemand moet toch de schuld krijgen, dat zijn nu de reisagenten , maar men vergeet een ding dat het de reisagenten een schijntje verdienen vergeleken wat er in de zakken van de klm en slm binnen komt , nu heeft slm , het helemaal verpest bij mij , want ze zijn nu de duurste in de maand juni-juli kost een retour-ticket bij de slm voor 2 personen 1609 euro , klm 1478 euro martinair 1266, dus wie verdient het meeste de SLM, als het aan mij ligt 1 jaar moet niemand een ticket kopen dan zal je zien hoe snel ze de prijs dumpen , dus al met al wij als burgers laten ons uitknijpen


  Maak melding

 10. In dec 2006 ben ik samen met mijn zoon via Parijs naar Su gevlogen. Het was fantatisch, overstappen ging zonder problemen bij de terugreis geen gezeur met 100% controle. Je bent wat langer onderweg so what, je maakt interessante dingen mee, ontmoet andere medepaasgiers waar je leuke gespreekkn mee hebt. Als meer Surinamers dit zouden doen gaat de ticketprijs vanzelf wel een keer omlaag

  Wynanda


  Maak melding

 11. Als er geen concurrentie is op een route gaan prijzen niet omlaag. Martinair is geen concurrent want die behoort bij KLM.
  Klanten hebben wel degelijk invloed op de prijs door simpelweg, een maand lang gewoon geen van deze maatschappijen te boeken.


  Maak melding

 12. KLM-Airfrance(één )Vanaf Schiphol/amsterdam-Paris gar du nord>>>Fransguyana.Met de bus/taxi naar Obiramarap (paramaribo).Wel één week extra uittrekken voor de reis!


  Maak melding

 13. Wat zitten jullie nou te zeuren,50 bolletjes slikken en je vliegt gratis en gezien de aanhoudingen op schiphol gebeurt dat zo vaak dat 20% van de Surinamers gratis naar Nederland vliegen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.