dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname moet inhaalslag plegen op toerismemarkt

Suriname moet inhaalslag plegen op toerismemarkt

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 feb – Suriname heeft nog aardig wat huiswerk te maken bij het aanprijzen van zijn toeristische attracties. Dit zegt minister Richell Apensa van Transport Communicatie & Toerisme. Tijdens haar recente deelname aan de bijeenkomst van de toerismeorganisatie van Amazonelanden, Acto, is gebleken dat Suriname over het hoofd is gezien.

De andere Amazonelanden, zoals Venezuela en Ecuador, hebben wel het nodige promotiewerk gedaan. Met name is de toerismemarkt in Europa in kaart gebracht met diens potenties per Amazoneland. Suriname is er bekaaid van af gekomen, eenvoudigweg omdat Nederland niet is meegeteld. “Vandaar dat Suriname over het hoofd is gezien”, zegt Apensa. Suriname is slechts één procent toebedeeld.

Op de enorme potentie die het toerisme vanuit Europa inhoudt, stelt dit niet zoveel voor. Ook Brazilië is ‘vergeten’, doordat Portugal niet is meegerekend bij het uittekenen van de Europese markt. “We zullen nu echt aan de slag moeten”, aldus Apensa. Het toerisme is internationaal in de lift en meer dan een graantje meepikken moet kunnen. Gedacht wordt onder meer aan promotiepakketten op Surinaamse ambassades.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
  1. Suriname moet op bijna elk gebied een inhaalslag plegen!!
    Het enige gebied waar ze op vooruit lopen is Corruptie!!
    Dat het water naar zee dragen is met de ontwikkeling van Suriname komt door de ontwikkeling(intelegentie) van de surinaamse politici dat zelf een inhaalslag behoeft!!


    Maak melding
  2. Ze komen niet verder dan wat kreten afroepen wat moet gebeuren maar vervolgens doen ze niks. In suriname worden voornemens opgevolgd door plannen die weer worden opgevolgd door bijgestelde plannen, voornemens en aktiepunten.


    Maak melding
  3. Deze regering slaapt of is niet van deze tijd. Men heeft nieteens dat verstand om om zich heen te kijken. Ik denk dat men niet weet dat toerisme een heel belangrijke bron van inkomsten kan zijn. Dus niet zeuren over een graantje meepikken. Je moet een duidelijk beleid daar naar toe voeren. Bekijk het visum beleid goed, doe wat aan de prijzen, verhoog de faciliteiten op Zanderij. De overheid loopt ver achter bij het particulier initiatief. De overheid richt zich alleen op de bauxietsector als enige bron van inkomsten. Zie daar het oogkleppenbeleid van Venetiaan en zijn regering.


    Maak melding
  4. Als zelfs de parlementsvoorzitter op de vuist gaat tijdens een vergadering dan spreekt het voor zich hoe ver Suriname gezakt is om niet gezien te worden.Men is met andere dingen bezig dan het land een beter aanzicht te geven.Het is misschien makkeleijk gezegd maar in deze is Suriname een selfsuportingland dus het kost (haast) niets om Suriname aantrekkelijk te maken voor toeristen.Nederland hoeft weinig of geen inbreng hierin te hebben.De natuur in Suriname is zeer geschikt daarvoor en heeft alles in zich dat de toerist kan boeien.Bureaucratie zal wel weer de boventoon voeren waardoor dingen niet van de grond komen en terwijl het bekende gras groeit,sterft het paard.Jammer,jammer,jammer.Ik ben geweest in landen als Marokko, Indonesië Afrika enz.enz.waar welhaast het zelfde klimaat heerst en het is prachtig om te zien hoe men met de natuur omgaat en excursie’s organiseerd.Allemaal particulier initiatief waar de overheid geen bemoeienis in heeft (alleen toezicht).


    Maak melding
  5. Apensa moet er maar eerst voor zorgen dat de luchthaven wordt afgebouwd. Al jaren kom je aan in een hal die men niet eens op Timboektoe heeft.

    Het visitekaartje van het land zegt wat je kunt verwachten en ook wat betreft Suriname klopt het allemaal. Vies, armoedig en chaotisch.


    Maak melding
  6. Suriname moet nog heel veel inhaalsalg plegen wat toerisme betreft. er zijn organisatie die met mensen leven spelen, niet verzekerd zijn en gewoon hun gang gaan. 6-1-2008 7 mensen die met een organisatie naar de dag van de zwarte beschaving zijn geweest, bijna zijn verdronken in de marowijne rivier .de onervaren schipper, geen reddingvesten, geen aangifte kunnen doen van wege geen verzekering)organisatie heeft geen aansprakelijkheid verzekering gaat wel met 320 mensen op stap. rare hoe kan dat en wat doet de minister van toerisme tegen deze organisatie die eigenlijke moordenaars zijn dat.


    Maak melding
  7. Ben helemaal eens met reactie nummer 4.Deze regering heeft geen aandacht besteed aan toeristme,terwijl men weet als men op dit gebied goed heeft georganiseerd dat er inkomsten kan werven.Maar ja wie zijn wij.Als deze huidige regering nog funcioneerd,is geen sprake van veranderingen in dit land,sterker nog ze hebben de tijd tot 2010 om dit land leeg te plunderen,daarom volk van suriname wees alert en waakzaam.Of je ndp,er of front ben,ze zijn een portje nat.


    Maak melding
  8. De enig inhaal slag die de leiders in Suriname doen is corruptie, de een nog meer dan de ander. Veelwijverij en neuken.

    Meer kunnen ze niet kijk maar naar de zeepbel waarover ze nu lopen op te scheppen.

    Als de amerikaanse economie, kan haperen, wat is deze bananen republiek met deze corrupte leiders dan???????


    Maak melding
  9. Je hoeft niet naar een conferentie af te reizen om te constateren dat Suriname bekaaid afkomt v.w.b. het toerisme. Volg de ontwikkelingen op internet en dan weet je dat er een groeiend potentieel Europeanen [groep babybomers die straks met pensioen gaat en welgesteld is] naar bestemmingen buiten Europa gaat. Hier moet je als land op inspelen, door deze externe ontwikkelingen te volgen en beleid te maken. Nu komt er incidentenbeleid en zal niet werken omdat men niet de oorzaken van falend toerisme aanpakt maar ad hoc denkt. Beleid is vooraf goed nadenken met alle betrokkenen en daarna plannen maken.


    Maak melding
  10. Eerst de klm en slm een monopoly positie geven om de ticket prijzen decennialang zo duur mogelijk te houden. Wil men nu het kalf al bijna verdronken is de put dempen. Er is bijna niks geinvesteerd aan toerisme in Suriname omdat de tickets zo duuuuuur waren.


    Maak melding
  11. Toerisme is een goudmijn voor de Surinaamse industrie.
    Kijk naar hoeveel er verdiend wordt aan toerisme op Aruba en ander Eilanden.
    Het gaat om miljoenen. En Su heeft een heel mooi en nog schoon binnenland. Als de regering voldoende aandacht aan toerisme besteed kan het een enorme stumulance voor de su economie zijn.
    Men moet niet te lang w8ten anders is het telaat. Mensen zijn wel heel gastvrij daar.
    Maar men moet bedrijven en mensen leren toeristisch te denken.
    Men moet wel leren samenwerken samen opbouwen.
    En niet denken ike .. ike.. en de rest kan stikken.
    Als jij het goed heb en je buurman heeft het ook goed en de heel de straat heeft het goed dat is beter voor de buurt etc .etc..
    Toerisme is een heel belangrijke rol schakel in de verdere groei en ontwikkeling van Su.

    Is je visite kaartje.
    Als die mensne die hierop invloed kunnen uitvoeren waker worden en ogen openen kan Su een kop positie in nemen in het Caribisch gebied.

    Het is nog niet telaat.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES