dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameHulpfinanciering via Surinaamse overheid weer in

Hulpfinanciering via Surinaamse overheid weer in

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 feb – De financiering van ontwikkelingsprojecten via de overheid wordt weer populair bij donoren. Dit stelt directeur Eddy Joemankhan van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zijn instelling heeft net een financieringsovereenkomst gesloten met bauxietmultinational BHP Billiton. Er is sprake van een ommezwaai.

Na een jarenlange pauze zien de donoren het kennelijk weer zitten met de overheid als kanaal voor ontwikkeling. De vervanging door het zogeheten maatschappelijk middenveld wordt zoetjesaan herzien. De niet gouvernementele organisaties, ngo’s, zijn niet langer dé ontwikkelingsfactor. “Ik ben blij dat deze ontwikkeling op zijn retour is”, zegt Joemankhan. De draai is niet meer dan gerechtvaardigd.

De overheid heeft nog altijd veel te bieden op onder meer sociaal terrein. De modernisering van voorzieningen, apparatuur en de dienstverlening bij het ziekenhuis getuigt van dat gegeven. “Ik ben blij dat men is gaan inzien dat de mensen die echt hulp moeten verlenen, zitten in instituten bij de overheid”, aldus Joemankhan. BHP Billiton zal een jaar lang helpen het nieuwe thoraxcentrum in stand te houden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES