Home Nieuws uit Suriname VNG helpt bij opleiding Surinaamse ambtenaren

VNG helpt bij opleiding Surinaamse ambtenaren

4

PARAMARIBO, 4 feb – De Vereniging Nederlandse Gemeenten International (VNG International) gaat helpen de vaardigheden van ambtenaren te upgraden. Met het ministerie van Binnenlandse Zaken is een samenwerking aangegaan. Er zal onder mer een speciaal opleidingsinstituut voor de overheid worden opgezet.

Bijscholing en opleiding zullen geschoeid worden op moderne leest. “Onze opleidingen moeten aan de hedendaagse maatstaven gaan voldoen. Als overheid kunnen wij niet achterblijven en moeten we ook een professioneel personeelsbeleid uitvoeren”, zegt Subhas Jhauw, topfunctionaris op Binnenlandse Zaken, tegenover de Ware Tijd.

VNG International en de Bestuursacademie Nederland zullen ook helpen een professioneel human resource managementbeleid te ontwikkelen voor de totale overheid. Van Suriname wordt onderricht verwacht in het samenwerken van verscheidene bevolkingsgroepen bij de overheid. “Op dat stuk willen ze onze kennis gaan gebruiken”, aldus Jhauw.

4 REACTIES

 1. marcel
  Oost west Holland best. Je kunt de hele wereld afreizen parlementairs ministers ambtenaren maar je komt uiteindelijk terecht bij die barka basie..Je kunt alles over ze zeggen,maar de beste opleiding krijg je van die bakras. En nu wil ik weten gaan die npsers die zo tegen de bakras zijn toch onderleiding van die witmang een opleiding volgen..
 2. herman
  Ben blij dat er een beweging komt betreft VNG in suriname,Het wordt tijd dat deze amtenaren een opleidingen gaan volgen,zodat deze nauwkeurig z,n werkt met zekerheid kunnen doen.Dus surinaamse amtenaren dit is jullie kans,laat de huidige overheid jullie niet terroriseren of beinvloeden,want binnen deze regering zitten "Verkrachter,boeven,oplichters,moordenaars en ongschoolden mensen die deze land kapot heeft gemaakt,vraag niet door wie,voor mij een weet,een gezegend suriname.
 3. Prik
  Nieuwste muziekhit in suriname: In holland staat een kluis In holland staat een kluis Ik holland staat een kluis ja ja van je hieperde hieperde hopsasa In holland staat een kluis In holland staat een kluissssssss. (we kennen het melodietje toch nog?)
 4. toet
  Dit heeft echt geen enkele nut,zolang de NPS,A-Combinatie,VHP,PL enz.enz. hun familie en vrienden tot nutteloze ambtenaren maken,de meesten hebben geen gedegen opleiding genoten en gaan 7 even zg.naar hun post tssssssss,zonde van de tijd VNG.Eis eerst dat de bezem door het ambtenarenclubje gaat,begin eerst met diplama`s vragen, reken maar dat ,op zeker, 80% die niet kan overleggen.