vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname verlaat het pad van sectorplanning

Suriname verlaat het pad van sectorplanning

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 jan – Suriname gaat het pad van per sector geplande ontwikkeling verlaten. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Er is behoefte aan een effectievere aanpak, wil de ontwikkelingssamenwerking met Nederland vruchten afwerpen.

Sinds de invoering enkele jaren terug is slechts een fractie uitgevoerd van de geplande projecten. “Op dit tempo komen we er niet en zijn de landen nog zeker vijftien jaren via het oude ontwikkelingsverdrag aan elkaar verbonden”, zegt Van Ravenswaay tegenover de Ware Tijd. De resterende verdragsmiddelen, ongeveer honderd en negentig miljoen euro, langs andere weg worden besteed.

Dit is ook in Den Haag besproken met de Nederlandse minister van Ontwikkelingssamenwerking, Bert Koenders. Er is in elk geval overeenstemming over het vervolgpad van zakelijkheid met de nodige betrokkenheid. Voorgenomen is het restant bedrag te besteden aan of begrotingssteun of aflossing van de buitenlandse schuld. Regering en parlement van beide landen moeten nog goedkeuring geven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Suriname moet het pad op van Dubai, de ontwikkelingen moeten en kunnen sneller, denk grote projecten…

    Het klakkeloos overgenomen poldermodel moet verlaten worden en het politiek bestel moet nou een keer eindelijk totaal hervormd worden…

    Het land snakt ernaar…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES