Gif op Surinaamse groenten was te voorkomen

7

PARAMARIBO, 4 feb – De recente vergiftiging van groentearealen was makkelijk te voorkomen. Dit stelt voormalig parlementsvoorzitter Indra Djawalapersad. Door de massa’s werkeloze ambtenaren op ministeries in te zetten, hoeft niet met gif gewerkt te worden bij het opschonen van kanalen. Nu wordt voor een andere, gevaarlijke koers gekozen.

Het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij kiest simpelweg voor het aantrekken van dure particulieren. Die worden contractueel verplicht tot gebruik van chemicaliën. “Ik begrijp het niet. Jaren geleden werden de kanalen schoongemaakt door ambtenaren. Alles werd handmatig gedaan om de volksgezondheid niet in gevaar te brengen”, zegt Djawalapersad tegenover Dagblad Suriname.

De vraag is nu waarom in de aanloop naar de laatste verkiezingen zoveel personen in overheidsdienst zijn genomen. “Er zijn zoveel mensen in dienst genomen dat de wijkkantoren overvol zijn. De mensen hebben niet eens ruimte om te zitten. En anderen moeten thuis blijven, omdat er simpelweg geen werk is. Ik vind dit een ernstige zaak. Al die personen die in dienst zijn, worden maandelijks normaal uitbetaald”, aldus Djwalapersad.


7 REACTIES

 1. Dat er bijkans 10 procent van de Surinaamse bevolking in overheids-dienst is baart zorgen ja.,temeer omdat ze gewoon niet worden ingezet om het werk te doen waarvoor zij zijn aangenomen.Ik heb de indruk dat de regeering hiermee patijgenoten e/o vrienden belonen voor hun politieke werkzaamheden bij verkiezingen.Vaak zie je op straat 2 ardbeiders staan voor het maken van greppels.,2 voormannen en 3 opzichters.Het lijkt mischien als een grap,maar het is de wekelijkheid.De voormannen en opzichters kijken alleen maar toe.Dat er nu nog steeds mensen in dienst worden genomen vindt ik heel erg.Het is alsof het een “sociale dienst” is in een welvarend land.Ook in deze zijn er veel beperkingen en regels.Het is bekend dat personen die niet tot “hun”partij behoren op non aktief worden gezet,weer anderen mogen thuis blijven uiteraard met behoud van loon.Suriname waarheen?.


  Maak melding

 2. En dit noemt men in onze moderne tijd je mensen belonen maar ook in het verleden werden mensen beloond en wel op één en dezelfde wijze. ai Sranang mi moi swetie kondre ai mi lobie joe foe troe so so sarie mie kan habie nanga joe


  Maak melding

 3. Waarom dumpen ze nog steeds gif in Suriname! Alle chemicaliën en kunstmest moet verboden worden. Surinamers worden door de rijke landen opgelicht. Wanneer krijgen de werkeloze ambtenaren wat te doen. Door die rotzooi meer problemen over onze groenten in het buitenland. Tot heden is niet bewezen dat chemicaliën het land geholpen heeft.

  Search
  http://www.calodema.com/index.php?cPath=31?
  osCsid=1af949e6c836be5cdb8d65250fd66805
  search. http://www.calodema.com


  Maak melding

 4. Vaak achteraf gelul Surinamers hindoestanen hebben het gevoel niet voor wie vergiftigd wordt als ze hun groeten kunnen verkopen.Ik ben van mening dat een ieder zijn eigen verantwoording met hebben om zijn mede mens te beschermen en eerlijk moet kunnen handelen .Ook zou de Surinaamse regering moeten overwegen dat ieder groenteteler een certificaat moeten halen wat betreft:Chemicalien en pesticide,Ook zou het verkoop van groente en lanbouw producten via een veiling moeten gebeuren, zodat een controle naar de toxigraat van de groente sappen meetbaar kan zijn.Maar de Surinaamse regering heeft nooit de landbouwer geholpen met voorlichting.


  Maak melding

 5. Oud nieuws is al jaren zo. Niet dat het goed is maar zolang alle politieke partijen wijsman op hun hoofd hebben zal dit niet veranderen.
  de enigste oplossing lijkt mij dat de kranten elk kwartaal een statistiek publiceren van het aantal ambtenaren per ministerie verdeeld over zeg maar 5 niveau groepen en de procentuele wijziging t.o.v vorige jaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.