Meelprijs stijgt Surinaamse bakkers tot de lippen

4

PARAMARIBO, 2 feb – De almaar stijgende prijs voor bloem baart het bakkersgilde kopzorgen. Dit zegt voorzitter Carmen Tjin A Djie van de Bakkersbond. De laatste plotselinge stijging van ruim vijfentwintig procent heeft de recente verhoging van de broodprijs haast te niet gemaakt. Het lijkt moeite voor niets.

De broodprijs is met de grootste moeite geaccepteerd door de overheid. Die houdt de prijs van brood en enkele andere levensbehoeften nog vast uit strategische overwegingen. “Er is volop meel, maar het probleem wordt de nieuwe meelprijs te betalen en dan het brood tegen een veel lagere prijs te verkopen”, zegt Tjin A Djie tegenover de Ware Tijd.

Zelfs de bedrijfskosten kunnen niet meer gedekt worden. ”We gaan met de regering praten, want anders blijven we inleveren”, aldus Tjin A Djie. De laatste onderhandelingen hebben zowat een halfjaar in beslag genomen. Al die tijd is tegen de oude prijs gebakken. “Dat betekent dat wij altijd hebben ingeleverd.” Nu kan weer van voor af aan begonnen worden.


4 REACTIES

 1. Wanneer gaan wij in Sur. eindelijk in 2008 onze eigen ding doen, onze eigen tarwe planten,en onze eigen meelfabriek opzetten, en de bloem in eigen productie en destributie voor eens en voor altijd ter eigenhand te nemen, damm… is dat F….. zo moeilijk, land en klimaat zat.
  In plaats van te zitten te wachten op het schip met bloem uit het buitenland.
  En dat is voor alles de bedoeling mensen.
  Wat(t.f.) werkloosheid in Sur!!!!!!!!!!!!
  Thanks.


  Maak melding

 2. de overheid heeft hele andere dingen om druk over te maken, wat is 25 % verhoging nou. zij vinden dat het allemaal kan. dit zal nog zijn vruchten afwerpen (de verhoging van 25%).de bevolking gaat het zeker merken. ten eerste de meeste bakkers zijn particulieren. daarom doen ze er zo laks over. het gaat niet om carbon of bio producten want dan hadden ze alle tijd ervoor (eigen belang eerst dan de burgers).
  triest hoor met met onze ministers.


  Maak melding

 3. in het verleden heeft de minister van lvv de opdracht gegeven aan landbouw proefstation om een proef te nemen,om tarwe te verbouwen in ons land.in hoeverre dit gelukt is weet alleen de minister met zijn medewerkers.


  Maak melding

 4. Zij blijven dom doen…meel ….meel.
  Rotzooi toch, kan Front de bewoners van Su. niks bij brengen.
  Dan alleen maar boeven stront.

  Dat ding is, naar goede alternatieven zoeken.
  Zo niet altijd warme maaltijd.
  Ja toch !!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.