Suriname volgt ontwikkelingen in Guyana op de voet

7

PARAMARIBO, 31 jan – De ontwikkelingen in Guyana worden op de voet gevolgd. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Er is intensief contact met de politie van het buurland om de situatie te peilen. Ook wordt gezorgd voor optimale beveiliging aan Surinaamse zijde voor het geval het geweld overslaat.

Er wordt met alle mogelijkheden rekening gehouden. “Als regering heb je de taak je buurland bij te staan waar dat kan”, zegt Santokhi. Dit wordt ook in praktijk gebracht. Leger en politie hebben de beveiliging opgevoerd in het grensgebied. Vooral op plaatsen waar het personenverkeer intensief is, wordt extra gecontroleerd. Ook worden regelmatig roadblocks uitgevoerd op de belangrijkste wegen.

Het wordt best reëel geacht dat de bende die dood en verderf zaait in Guyana, de grens oversteekt. Het uitgestrekte grensgebied leent zich makkelijk voor illegale oversteek. “We zullen ervoor zorgen dat geen enkele verdachte naar Suriname komt”, aldus Santokhi. Mocht het toch lukken binnen te komen, dan mag gerekend worden op een warm onthaal.


7 REACTIES

 1. heel goed meneer santokhi, zo horen we het graag ingrijpen waar het onmogelijk is.
  en waar je moet ingrijpen ga je over nadenken,of dat wel kan. en als je de gasten tegenkomt schiet ze dan maar gelijk neer.
  dat scheelt een hoop rompslomp.

  veel geluk


  Maak melding

 2. mhr santoki is goed wat u allemaal doet dat waardeer ik maar voor alle duidelijkheid wil ik u een iets adviseren u moet de boeve bende[die roof moordenaar] eerst in binnen het land opruimen en dan vervolgens richting het grens kijken
  alvast bedankt!~!!


  Maak melding

 3. “Fine Man” is een gestoorde ex-militair zonder begeleiding de maatschappij in gestuurd. Nu zitten ze met een Rambo. Komt nog bij dat 2 fam.leden in 2006 door een minister(Satyadeo Sawh) zijn vermoord. Satyadeo is op zijn beurt door deze gek om zeep geholpen. En de hoogzwangere relatie van Fine Man (Tenischa Morgan 19 jaar oud) die naar het ziekenhuis ging in de stad en nu spoorloos is. Hoe denk je dat zo’n gek gaat reageren? We weten het al. Waarom heeft men meer vertrouwen in Roger Khan dan de overheid daar in Lusignan? En waarom is Buxton een achter gestelde wijk? Wat weet u van West coast Demerara? Dat Sam Dopy vandaar komt? ” Beledig de krokodil niet eer je de rivier bent overgestoken.” Jungle Comando werd ook abanies genoemd. Nu worden ze op belangrijke posten benoemd.


  Maak melding

 4. I think somebody put the Djoembi for Jagdeo, something like Jorka-Supu.

  Come up ! come up ! you know…unu e nak din drie, i sabi toch.

  But never they touch Tigri…din no waard.

  Oom Roo’tje waar ben je.


  Maak melding

 5. WEG-blijven EN AF-blijven, santo ; die gek daar is gewoon een vooruitgestuurde ex-(?)soldaat van de GDF > anders was hij toch al lang gepakt e/o uitgeschakeld ?.Het doel is (voor mij) duidelijk : destabiliseren cq aantonen dat de huidige machthebbers in Guyana, niet kunnen zorgen voor rust en veiligheid voor Guyanezen in eigen land en dus dat de kwekelingen van Forbes weer aan de macht moeten komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.