maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieGifmengende ondernemer in Suriname aangehouden

Gifmengende ondernemer in Suriname aangehouden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 jan – De ondernemer die met gif heeft zitten spuiten in landbouwgebied, is door de politie aangehouden. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De man wordt verdacht van het begaan van een economisch delict. De aanhouding is geschied op bevel van de procureur-generaal.

Die heeft een onderzoek laten instellen naar het voorval in de landbouwgebieden te Uitkijk en Leidingen, in het district Wanica. Volgens het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV, heeft de man voor het opschonen van het nabijgelegen kanaal ander gif gebruikt dan contractueel is voorgeschreven. “Het is voldoende bekend wat voor schade kan worden toegebracht”, zegt Santokhi.

De groenteaanplant van tientallen landbouwers is aangetast. Na aanvankelijk verzet, is ingestemd met een vernietigingsplan van de autoriteiten. Minister Raghoebarsing van zegt dat de vergoeding uit staatskas betaald zal worden. Bekeken wordt of de schade verhaald zal worden op de ondernemer. Bij economische delicten is het gebruikelijk dat de zaak buiten proces wordt afgehandeld. Betaling van een boete volstaat meestal.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. De man wordt verdacht van het begaan van een economisch delict. De aanhouding is geschied op…….>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    Hallo daar tjoep kaaker strafbaar feit hoor …vernieling.. oplichting…het in gevaar brengen van de gezondheid…noem maar op…..straf vordering hoor.

    Partij genoot hoor i sabi toch partij kas…


    Maak melding
  2. Ai baja het niet verhalen van de schade geeft ontegenzeggelijk aan dat de aannemer wellicht tot de vriedenkring behoort van politiek Suriname. Dus wordt de uitkering wederom betaald door de werkende bevolking


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES