Gregory Sedoc Flevolands sportman van het jaar

5

Hordeloper Gregory Sedoc uit Almere is maandagavond in theater Agora in Lelystad gekozen tot sportman van Flevoland 2007. Sedoc is al vanaf zijn zesde lid van een atletiekvereniging. Zijn vader Roy was een succesvol hink-stap-springer. Aanvankelijk leek het verspringen zijn specialiteit te worden, maar na een lange blessureperiode stapte hij over naar de horden.

Het grootste succes van deze atleet van Surinaamse afkomst, was op 2 maart 2007; op het EK indoor in Birmingham won hij de 60 m horden, één honderdste voor landgenoot Marcel van der Westen.

Op 16-jarige leeftijd nam hij deel aan Jeugd Olympische dagen. In 2001 neemt hij deel aan het EK Junioren, in 2002 aan het EK indoor en het EK outdoor en in 2003 aan het WK indoor en het WK outdoor. In datzelfde jaar behaalt hij een bronzen plak op het EK voor atleten onder 23 jaar. In 2003 en 2004 was hij Nederlands Kampioen op de 60 m horden indoor.


5 REACTIES

 1. Het begint vervelend te worden, maar weer een Afro-Surinamer die zich op voorbeeldige wijze onderscheidt. Waar blijven de chinezen, de boeroes, de hindoestanen, de javanen, de indianen??????
  Met hun mond de Afro-Surinamer kleineren kunnen ze als de besten. Zelf iets presteren kunnen ze niet!!!


  Maak melding

 2. De Afro-Surinamers hebben hun ding waar ze in schitteren de rest heeft zijn ding waarin ze schitteren

  Surined?Of Allochtoon van Surinaamse afkomst tsssssssssss.Nooit worden Allochtonen van Surinaamse afkomst bestempeld als Surineds zie de media,goed of slech het is altijd een ALLOCHTOON van SURINAAMSE AFKOMST.

  Gefeliciteerd G.Sedoc,no matter what you are,You Are Human.


  Maak melding

 3. E Blakka (afrootje.)..Emancipate yourself from mental slavery.
  Hou toch een keer op met slachtoffer spelen. Slachtoffers zijn zielig mijn broeder. Be black be proud.! Brada kawfre.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.