Aanhouding in verkrachtingszaak stagiairs Suriname

16

PARAMARIBO, 30 jan – De politie heeft een persoon aangehouden, die verdacht wordt van verkrachting van vier Nederlandse stagiairs. Dit meldt het Korps Politie Suriname. Tot nog toe wordt afgegaan op persoonskenmerken die overeenkomen met beschrijvingen die de slachtoffers hebben doorgegeven.

De man is tussen de vijfentwintig en vijfendertig jaar oud. Politiefunctionaris Krishna Mathoera Hussain-Ali zegt tegenover de Times of Suriname dat het onderzoek wordt voortgezet. Details worden dan ook nog niet prijs gegeven. Sinds de politie begin dit jaar de verkrachtingen wereldkundig maakte, hebben zich geen nieuwe gevallen voorgedaan.

Volgens de politie maakte de man er een gewoonte van de stagiairs te stalken. Wanneer hij zeker wist dat het slachtoffer alleen woonde, sloeg jij toe. De vrouw werd opgewacht en overrompeld bij thuiskomst. Meneer maakte er ook een gewoonte van geld en mobieltjes mee te pikken. Stagiairs waren aangemaand voorzichtigheid te betrachten en zoveel mogelijk gezelschap te houden.


16 REACTIES

 1. als de dader gepakt is ,moet hij onmiddelijk gecastreerd worden. zulke lafaards moeten we niet hebben in de surinaamse maatschappij.Hoe heeft deze vent zo lang kunnen opereren zonder dat hij opviel? Bestaat in Suriname de zo vanzelfsprekende sociale controlle niet meer?Mensen waak over mekaar ,en verval niet op het niveau van de westerse wereld waar geldt , iedereen voor zichzelf en God voor ons allen .


  Maak melding

 2. Castreren is een mogelijkheid. Maar waarom alleen dit soort dingen roepen als het om buitenlandse vrouwen gaat. elke vrouw is er een. vele vrouwen worden reeds jaren op deze manier bejegend.

  Wat heeft castreren te maken met mobieltje en geld jatten? Waaerom wordt bij aanranding direct alleen aan een pie gedacht


  Maak melding

 3. Zovele publieke vrouwen in Suriname aanwezig en toch gaat deze verkrachter op zoek naar dames die hier niet van gediend zijn. Heeft hij soms geen geld om de animeermeisjes te betalen? Als hij zo graag een erectie wilt kan hij zich wel aftrekken of is hij hiervan zo moe geworden?


  Maak melding

 4. hallo Pedro, kom op zeg met je domme opmerking. tuurlijk roepen we en willen we met z’n allen wat er met zulke mensen moeten gebeuren. Ik ben het niet mee eens dat deze kreet alleen om buitenlandse vrouwen gaat
  Ik ben er 100% zeker van dat men dit ook zou roepen als het Surinaamse vrouwen ging.
  Dus hou er mee op.

  suri fan


  Maak melding

 5. ze moeten hem catreren het is niet goed dat de surinamers mensen gaan verkrachten zo worden we slecht bekeken door de andere mensen van uit andere landen


  Maak melding

 6. Hey maar waarom dez man de schuld geven.
  Die stagiares vragen er zelf om.
  Ik ben onlangs geweest in su maar die hollandse dames die kleden zich zo schaars dat iedere man naar ze kijkt .
  Vind je het gek dat ze verkracht worden.
  Die dames vragen erzelf om
  en trouwens dit gebeurt niet alleen in su maar overal.
  En ga me niet zeggen da dit onlogisch is,je bent in een ander land dus gedraag je een beetje.

  A tang so


  Maak melding

 7. velen kunnen nog niet inzien,dat wij niet meer in tijd van bandeloosheid leven.wetten zijn gemaakt om beide partij te beschermen.en dit weten de criminelen ook.

  de wet om te mogen castreren is allen van toepassing op dieren.maar om te amputeren,dan is dit wel toegestaan op een patiënt.


  Maak melding

 8. Natuurlijk gebeurt dit overal !!
  Maar het recht moet zegevieren.De man moet psychisch
  behandeld worden als hij geestesziek is, en hard aangepakt worden als hij opzettelijk een zedendelict pleegt.
  Voorts valt het mij op dat de Hollandse stagiaires niet al te uitdagend lopen in Suriname.Of moeten ze met het warme weer een burka dragen?? Kom op zeg !!Kondremang…Behandel elke vrouw met respect.Niet elke vrouw is gediend van ongepaste woorden en/of handtastelijk gedrag.
  Ik vind een vrouw mooi…maar en vrouw is GEEN gebruiksvoorwerp.
  Ook hier geldt weer:
  Kondremang laten we het goede voorbeeld geven aan de rest van de wereld.
  Gelukkig hebben de meeste mensen positief en verstandig gereageerd in deze forum.
  Een rasechte Sranamang !!


  Maak melding

 9. Bravo,voor het recherche werk dat verricht is, en niet op zijn beloop is gelaten. Gelukkig heeft men dan ook kunnen inzien dat er indirect gevolgen zijn voor het nationaal belang maar ook in het bijzonder voor het toerisme. Echter,ik hoop niet dat het slechts bij deze aanhouding blijft maar dat er meer gebeurt om met name de veiligheid van een ieder in dit opzicht te garanderen.
  Er lopen immers nog meer van deze gestoorde gasten rond.


  Maak melding

 10. Kolibrie.
  Wat ben jij een stommeling.
  Zelf als de dames half naakt zouden rondlopen, dan nog had hij met zijn poten van ze af moeten blijven. Heb je er weleens aan gedacht dat dit je zus , kinderen voorzover je ze hebt of andere familieleden zou kunnen overkomen. En heb je het bericht over de verkrachtingen goed gelezen en begrepen? Die dames zijn in hun huis of op hun kamer waar zij zich veilig zouden moeten voelen verkracht. Ja, verkrachting komt overal voor, maar als surinamer schaam ik mij als mijn land op deze manier in de publiciteit komt en des te meer als stommerikken(zoals jij) die zo’n beetje als de verkrachter denken, op een dergelijke manier reageren.
  Reageer alsjeblieft niet als je niks zinnigs te melden hebt.


  Maak melding

 11. Beste Lezers,

  Heel goed dat de dader is opgepakt, zo is tenminste de rust weer teruggekeerd in de gemeenschap. Ik hoop dat de dader gauw berecht wordt en indien nodig hulp krijgt.

  Beatrix


  Maak melding

 12. Kolibrie, Als jij als man een vrouw tegenkomst die uitdagend gekleed rondloopt, en je kan niet met je fietters vanaf blijven dan ben jij een gevaar voor de samenleving en moet je achter slot en grendel, en voor altijd. want dan sta je niet voor jezelf in.
  Dus deze psychopaat is onberekenbaar, en moet achter de tralies en geestelijk behandeld worden.


  Maak melding

 13. Wat gaat er door zo iemandshoofd om tot dit soort daden over te gaan ?

  Alleen God zal het weten.

  Ze moeten zijn tollie afsnijden en zelf laten opeten.


  Maak melding

 14. Vrijdag 1 februari 2008 om 10:05 uur, door Kolibrie,

  Kolibrie,

  Je bent geen homo, maar Een zielige flikker en geestelijk ziek, helaas voor jou kun je dat zelf nog niet in zien. Ga naar je huisarts die je dan een verwijsbrief geeft voor geestelijke hulp.

  Dames hoe minder gekleed hoe beter, maar probeer het wel zo netjes mogelijk.

  Meiden pas op met wie je praat en mee naar huis gaat, dat geld in Suriname of waar dan ook.

  En verder dames en heren, pas goed op onze Hollandse dochters, want ze zijn in Suriname op bezoek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.