Lichtere straf na beroep in cokesmokkelzaak

2

Een 43-jarige man uit Berkel en Rodenrijs is in hoger beroep veroordeeld tot vierenhalf jaar gevangenisstraf voor witwassen. De man kreeg in 2005 nog tien jaar cel. Toen werd hij ook schuldig bevonden aan cocaïnesmokkel. Het Gerechtshof van Den Haag achtte maandag echter niet bewezen dat de man van Surinaamse afkomst daarbij betrokken was.

Volgens Nieuws.NL was de verdachte door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld voor nauwe betrokkenheid bij twee gevallen waarbij grote hoeveelheden cocaïne werden ingevoerd in 1995 en 2002. Ook achtten de rechters toen bewezen dat hij leiding gaf aan een geldwisselkantoor waar op grote schaal crimineel geld werd witgewassen.

Het Openbaar Ministerie had in het hoger beroep negen jaar tegen geëist. Maar volgens het hof is er niet genoeg bewijs voor zijn betrokkenheid bij de drugstransporten.


2 REACTIES

  1. Geen wonder dat ze in suriname grote autobedrijven, casinos en kastelen van huizen hebben. Daar lopen ze rond als gerespecteerde rijke zakenlui, terwijl het ordinaire boeven, drugdealers en witwassers zijn.


    Maak melding

  2. En hij heeft zijn coke geld lekker belegd in Suriname want daar kan de fiscus niet aan komen. Zal nu ook wel een goudhandel hebben in Rotterdam en zijn familie zet het gledwisselkantoor gebeuren gewoon door.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.