“Suriname laat zich weer als rechtsstaat kennen”

17

PARAMARIBO, 29 jan – Suriname laat zich weer als rechtsstaat kennen. Dit zegt de Surinaams-Nederlandse programmamaker en columnist, Prem Radhakishun. De procesvoering bij de strafzaak rond de Decembermoorden geeft alle blijken van herstel. De rechtsstaat is terug.

“De zwartste dag in de geschiedenis van Suriname brengt het beste naar boven van de rechtsstaat”, zegt Radhakishun. De advocaten van de verdachten, Irwin Kanhai en John Kraag, krijgen alle vrijheid om hun verdediging op te bouwen en een goede case te maken. Dat was anders in de periode van de militaire dictatuur. De vier advocaten, die tot de slachtoffers behoren van 8 december, hebben het geweten.

Het herstel is zelfs zover dat de verdediging van alles kan en mag beweren. Zo stelt Kanhai, advocaat van ex-legerleider Bouterse, dat het strafproces politiek gevoed wordt. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie zou de regie voeren. “Ik ben blij dat Kanhai en Kraag zonder angst voor hun leven hun betogen kunnen houden en zulke dingen kunnen beweren”, aldus Radhakishun.


17 REACTIES

 1. “De zwartste dag in de geschiedenis van Suriname brengt het beste naar boven van de rechtsstaat”

  wat een toestand dit wijst meer naar een one way street.een rechtsstaat waar met twee maten wordt gemeten.we zijn terug in de tijd,dat meneer heeft gezegd.de elite zullen het altijd proberen om het volk dom te houden,met waanzinnige woorden,woorden dat op niks slaat.


  Maak melding

 2. ik ben nooit een liefhebber van prem geweest maar hij verwoord het heel goed en zo is het ook, en de gene de beweren dat er met twee maten worden gemeten onderbouw jou mening net als prem doet aan de hand van voorbeelden niet zomaar dingens roepen die je niet kan onderbouwen feiten wil ik horen


  Maak melding

 3. Zwarste Dag in de geschiedenis van Suriname?????????????Ai bajaaaaaaaaaa,dus de doden tijdens de kolonialetijd zijn dus goed te praten? Dat was/is de Zwartste Dag in de geschiedenis.De Hondsebehandeling die de Surinamers kregen van de blanke overheersers(gouverneurs),ook?Ai bajaaaaaaa Alles wat de witteman in Suriname heeft geflikt wordt vergeven,wat de blakaman deed dus niet?Het waren maar 15 doden,wat heel erg is,maar hier wordt met idd 2 maten gemeten,daarom zal ik altijd PRO-Bouterse blijven,zolang jullie Surinamers niet de witteman om exuses vragen,over de wreeddadigheden toen dan heb ik het over 1930-40 ,(A.De KOM en Louis DOEDEL)ook de Hindostanen en Javanen hebben geleden,dat ze nog steeds aan de voeten van dezelfde witteman liggen,zal ik nooit snappen,deze wereld wordt bestuurd door blanken,dus moeten alle niet blanken bek houden en slaafs blijven.

  Prem ga eerst onze Helden uit die tijd wreken,dan pas Bouterse.


  Maak melding

 4. Oo ik kan mij vinden in de woorden van Prem ( en DU) en in aansluiting op Du wil i graag het volgende kwijt.

  Eén van de kenmerken van een volwaassen democratie is dat iedereen zijn mening kan laten horen en dat mensen die een mening delen dit toegeven ongeacht wat zij van de spreker vinden.
  Als Sital, Moenne, Bruns, Somo, Veni of wie dan ook een mijnsinziens juiste of onjuiste opmerking maken dan zl ik nooit schromen om mijn mening te geven. Gelukkig dat dit weer mogelijk is in SME en dankzij zaken als het internet kan niemand ons dat meer afpakken.


  Maak melding

 5. @toet wat ben jij dom he echtwaar jullie gaan helemaal terug naar de slaven tijd om de daden van die moordenaar goed te praten omdat jullie geen andere verstandige argumenten hebben hebben dan maar zwart wit gedoe van jullie je leeft nu leg mij nou in gewone woorden uit hoe er met twee maten gemeten word door de rechter in suriname


  Maak melding

 6. gelukkig dat er maar een klein deel van de ondoordachte figuren bij waterkant.net reageert.mensen dat anderen op afstand beoordeeld of vooroordeel,typisch hollandse mentaliteit.deze hebben de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.komen bij mij over als te zijn waarzegger.ook dit valt onder de noemer van wijsheid tot klotenverstand.de dingen worden door deze uit hun context gehaald,en vertaald hoe zij dat willen.bij deze personen kan jij direct uitmaken met wat soort individu je te maken heb.mensen met een gebrek.deze moeten gewoon wat doen aan hun innerlijke stabiliteit.


  Maak melding

 7. Volgens mij is het VEEL ERGER als je door jouw EIGEN “mensen” wordt vermoordt en onderdrukt dan door een vreemdeling. Maar ja, je zal wel altijd van dat soort figuren hebben die dat niet zullen en kunnen begrijpen. Niet een ieder heeft de zelfde IQ.


  Maak melding

 8. Oom Ro.(v.no shine) kreeg een zware pakslag van Jagdeo uit Guya.

  Kwam uit zijn coma(domheid) en bleef roepen wie helpt (ik ben een verkwanselaar)!!!!…..wie helpt…een schreeuwde 8 dec….dat is onze redding…… gebraden kip van de Suri’s is gevlogen…Wij moeten nu bedotten anders laten ze ons de zee in vluchten…..DAT IS RECHTSTAAT 2007.


  Maak melding

 9. DOMBO`s ik heb het niet over de slavernij,maar over de jaren 1930-40,dat is niet zo erg lang geleden,als je ziet hoe Nederland zijn zg helden eert(2e wereld oorlog).Er wordt met 2 maten gemeten,Nederland dikteert Suriname wat er te doen staat klaro,ze zijn bang geworden met de verkiezingsuitslag de NDP is de grootste partij geworden ,die witteman kan dan geen slavendrijver meer spelen ,wat heden ten dage met die zaagsels die zich regering noemen gebeurt.Bouterse moest als de dooie bliksem berecht worden, anders heeft de wittenman geen poot meer aan de grond in Suriname,de NDP wil eindelijk af van die slaafse JUK,waarom heeft het immers zooooooolangggggggggg geduurd????

  Waarom mag die zaagsel Brunswijk niet berecht worden?Hij heeft net zoveel bloed aan zijn klauwen kleven,dat is pas met 2 maten meten,maar jullie sluiten je ogen daarvoor tssssssssss.

  Ter verduidelijking,ik stam niet af van de slaven,maar ik leef intzettend mee,met de slaven,en alle onderdruktend waar en wanneer ook.


  Maak melding

 10. Prem,

  Ik ben ook heel erg blij dat de tegenstanders van deze regering van alles kunnen en mogen zeggen.
  Venitiaan de president wordt van alles uitgemaakt en zelfs ook voor zijn paleis uitgescholden zonder tegenmaatregelen van wie dan ook.

  Ten tijde van de dictatuur van Bouterse was dat anders toen moest men letten op alles wat men zei.

  Om niet te spreken van de verdwijningen om nooit meer levend terug te komen van mensen die openlijk kritiek leverden.

  Hoera democratie maar ook hoera voor Venitiaan en zijn coalitie regering dit heeft Suriname verdient.


  Maak melding

 11. Volgens mij is het VEEL ERGER als je door jouw EIGEN “mensen” wordt vermoordt en onderdrukt dan door een vreemdeling. Maar ja, je zal wel altijd van dat soort figuren hebben die dat niet zullen en kunnen begrijpen. Niet een ieder heeft de zelfde IQ.

  ks

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Dan moet jij geen processen in gang zetten om jouw eigen mensen(leiders dat moment)te vermoorden.
  Er waren moord plannen (of niet?)en het in gevaar brengen van staat Su.
  Dit is maar een klein rekensom, ga hierover verder denken.


  Maak melding

 12. HET zal straks een wonder zijn let op mijn woorden deze rechtzaak gaat niet als een trein maar als een slak want tweeduizend tien denken die schurken dat ze weer aan de macht komen aan me hoe-la never nooit meer deze ezels het was toch duidelijk wat er gaande was kijk naar die mensen die dood zijn gegaan het was een hele regering met ministers en al wie zeg mij dat het niet zo is. wie zijn die twee die nog over zijn somo en brunsie ze kregen toch geld uit het buiten land of niet somo had toch een hele fort in roterdam waar nu verslaafde thuisloze mensen in verblijven als suriname nu echt een rechtstaat is waarom loop die gils en baliser nog vrij rond daar hoor je niets van
  men wil de waarheid horen wat er gebeurd is wel ze zijn dood door eigen schuld de dood ingedreven door nederland en nu zijn ze muis stil ik zeg dit als je komt om te schieten moet je schieten niet praten maar vader vergeef het hun want ze weten echt niet wat zij doen in welk land hoor je dat een crimineel in het hoogste orgaan zit van een land alleen in suriname kan dat prim kan zo veel praten goeie prater is hij petje af maar waarom is hij geen advocaat meer wie kan mij dat vertelen.
  saluut. mie lobie oenoe
  Saphatia
  _____________


  Maak melding

 13. Sjèng tori, maar dat kan alleen een Sranangmang die in Ned. woond en werkt het zelfde als die spong, alleen de witte man zegeviert omdat hij alles wat hij doet reeds goed heeft doordacht,geen enkele buitenlander komt er studeren om na zij studie als een vreemde voor den hollander terug te keren naar zijn haar land, verstang mie boeng, om terug te keren naar jou land van komaf moet je over de no how beschikken ( in hart en nieren een surinamer zijn, niet, een gekoloniseerd mens maar een Surinamer)veel mensen snappen niet dat een hoge opleiding niets is voor je land als je geen hard heb ervoor. indien prem èen hard had voor SU zou hij zijn mond houden het zelfde geld voor spong. SU heeft echt meer aan echte Surinamers dan aan mensen met een HBO gehaald in b.v.ned., dan heb ik het over zij die vallen onder de noemer gekoloniseerd mens.

  A.KOMTJIE


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.