zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOM Suriname weerlegt excepties Desi Bouterse

OM Suriname weerlegt excepties Desi Bouterse

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 jan – Het Openbaar Ministerie heeft excepties weerlegt die zijn opgeworpen door ex-legerleider Desi Bouterse. Bij de voortzetting van het strafproces is afwijzend gereageerd op de exceptie. De stelling van de verdediging dat het uitlokken tot moord op vijftien burgers is verjaard, blijkt geen stand te houden.

Auditeur-militair John Mohamed Amin is het niet eens dat de het stuiten van de verjaring formeel te laat heeft plaatsgevonden. Bouterse’s advocaat, mr. Irwin Kanhai, had de exceptie ingediend tijdens de laatste zitting van de raad vorig jaar. Eerder waren reeds twee excepties verworpen, waarbij gevraagd was om onder meer het niet bevoegd verklaren van de raad.

Onder meer was gesteld dat Bouterse berecht diende te worden door het Hof van Justitie. Ten tijde van de moorden zou Bouterse politieke ambtsdrager zijn geweest. Kanhai heeft zijn conclusie gebaseerd op Bouterse’s functie als regeringsleider. Volgens Amin was Bouterse op de eerste plaats militair. Ook de exceptie dat de dagvaarding onduidelijk is, wordt aangevochten.

Amin vindt de gronden voor de bezwaren onduidelijk. Ook de derde zittingsdag is beperkt tot de formaliteiten rond het proces. De eerstvolgende zittingsdag is vastgesteld op 29 februari. De verdediging zal dan reageren. De krijgsraad wil nog dezelfde dag besluiten of de excepties aannemelijk zijn.

opening
Fernandes Express
BODO Party

18 REACTIES
 1. Het maakt niet uit welke exeptie wordt opgeworpen, ze worden allemaal verworpen, en niet omdat ze niet gegrond zijn maar juist omdat zij die hierin een beslissing moeten nemen naar de wet, hun eigen gevoel hun eigen emoties met betrekking tot deze zaak niet aan een kant kunnen schuiven, het is jammer dat het Su volk deze mensen slechts kent uit de kranten en van mede burgers die direct met hun temaken hebben gehad, de media heeft werk zat het word tijd dat men ermee begint.

  ALL THE BEST DDB

  A.KOMTJIE


  Maak melding
 2. Ze zijn incompetent en voeren politiek, zij worden door het buitenland betaald… 100%.

  Wij praten over feiten en omstandigheden.

  Hij was bevel…maar kon minister ontslaan of aanstellen…of zelfs Pres. naar huis sturen.
  Dus meer dan dat !… dan wat zij denken en beramen.(dictator,koning,prins,baas en ook nog militair)kom en leg uit,Kom em leg uit!!

  Wat krijgen wij nu…een verkwansel verhaal van uit het recht (reschsstaat)….boys/girls ga slapen en ga aan politiek doen, doe het voor oom Ro. en zijn partners(die schurken liegers en bedriegers)

  Daarmee zijn jullie ook mee bezig,liegen en bedriegen.
  Goed aangezet door de boys met dubbele agenda.

  Tomorrow……………>>>>>>
  Do not cry out: Georgetown looking like China.


  Maak melding
 3. Bouterse don’t worry be happy ! Leugenaars en bedriegers in de regering willen jouw betaalt zetten maar de no moes frigiti tak a koemba tei foe joe beri ondro wan spesroetoe presi foe mamagron dus take it cool! Ze zijn allemaal lafaards die onenigheid willen zaaien in mama sranang ma no frede wan dei o doro taki alla foe den fesi sa fadon en joe sa tron voor altijd a wini mang!! Neks no fout! Big Force NDP!!


  Maak melding
 4. de grooste liegers en bedriegers zitten in de ndp een van grooste leugen was op de vlucht dood geschoten weten jullie dat nog of hebben alle aangangers van bouterse last van geheugen verlies het is nooit goed in jullie ogen wat jullie goed vinden is anargie wettenloosheid waar de wet van de sterkste geld zodat je mensen van hun bed kan lichten en zondere enige vorm van proces afslacht wat voor mensen zijn jullie ik erger mij dood aan de meest stomme en domme argumenten waarmee voorstanders van bouterse komen het recht bescherm iedereen ook jullie die hier dom lullen


  Maak melding
 5. LAAT D.D.B. met rust ,stop met spelletjes spelen regering zeg gewoon dat jullie ook schuldig zijn maar nee hoor ze proberen alles in D.D.B.schoenen te schuiven als of hij de enige schuldige is tewijl de andere schuldigen vrij rond lopen om te beginnen is SANTOKIE -VENITIAAN en KABINET -de in nederland wonende MINISTERS van BINNEN LANDSE ZAKEN/BUITEN LANSE ZAKEN van toen die hem hebben ondersteund in de jaren 80 t/m 90 waar zij zij,die mensen moeten opgeroepen worden en laten getuigen ,asamblee leden die hem hebben ondersteun die moeten opgeroepen en verhoort worden laat het volk zien wie de daadwerkelijke daders zijn die zich verschuilen achter het mom van MINISTER en ASAMBLEE LID (ZOGENAAM) terwijl heel wat troep aan hun vingers kleeft .LAAT DE TOEKOMSTIGE PRESIDENT MET RUST EN DAT IS D.D.B HIJ HEEFT ONSE OGEN VOOR ONS GEOPEND ZODAT WIJ KONDEN ZIEN WAT NEDERLAND MET ONA HEEFT GEDAAN EN DOET “OENG AI NO MANG OPO SRANANG MANG “


  Maak melding
 6. 29-01-2008
  Ai sranang mi moi switi kondre

  Suriname krijgt momenteel geen media aandacht meer van Nederland.
  Men zit ongeduldig te wachten op het Kenia scenario/syndroom in Suriname.
  Ik zou zeggen hup Suriname, succes, pre- pre feti e kiri stong dojfi. (si na bribi te a lati kaba)
  Het is jammer genoeg geen doem scenario maar een constatering van de werkelijkheid.

  De rancuneuzen krijgen eindelijk hun zin, dan halen ze niet alleen de Nederlandse media maar ook de internationale pers. Misschien word Suriname dan wakker geschud voor de verdere toekomst dat men niet moet speculeren met de welzijn c.q. toekomst van het Surinaams volk. Sranan sa wini!! Neks no fout!!!

  p.s. vriend en vijand weet dat als de eindverantwoordelijken tot het uiterste/extreme gaan half Paramaribo word plat gebrand
  (dat Suriname in lichterlaaie staat als de egoïsme, opportunisme, arrogantie & rancune wint).

  Het proces is gewoonweg een zielige justitiële vertoning (dwaling), herhaling van het vermeende onrechtmatige cocaïne veroordeling van DDB met medewerking van de zogenaamde (valse) Belgische (meineedplegende)kroongetuigen.

  Naar het schijn is men berijd de prijs te betalen na een eventuele veroordeling.
  Nu is het nog voor iedereen de tijd om te speculeren nu het nog kan.
  Als de geest eenmaal uit de fles is dan is het dan te laat. Dan is er geen weg terug.

  In Kenia is de geest al uit de fles er is geen weg meer terug dan totale destruction c.q. massacre.

  Ai sa si. Mofo sa bari. Jesi sa jere bar-bari!!!!

  Patriot!!!!


  Maak melding
 7. Beste Lezers,

  Hoop dat het recht ZEGE-viert; hij had zelf om een onderzoek gevraagd. probeer hij nu terug te krabelen.

  Nu soeharto niet meer is dan wie volgt in die catogorie misschien bouterse???


  Maak melding
 8. Van mij mogen ze die hele zaak stopzetten want wat zouden ze ermee willen bereiken, als ze zo graag de nabestaanden willen helpen dan waarom heeft het zo lang geduurd, voor hetzelfde geldt waren en een aantal mensen die deel uitmaken van deze zaak allang overleden, het maakt dan niet uit aan welke kant de verdachten of de nabestaanden, wat zouden ze er dan aan hebben, geen moer!!!

  Het geld wat dit allemaal kost kunnen ze beter over de nabestaanden verdelen om ze tegemoet te komen in kosten die hebben of maken bijvoorbeeld in de kosten van de onderhoud van de graf ofzo.

  Ik denk dat deze zaak nu bezig is voor een door het buitenland zoals Nederland bijvoorbeeld, die zijn nl bang dat Bouterse gekozen aan de macht komt en daardoor hun worden geblokkeerd in het “plunderen” van Suriname op een zogenaamd nette manier.

  Als de nanbestaande echt een zaak wilde was die er allang al geweest en hadden ze nooit 25 jaren lang gewacht, hoeveel mensen die eventueel zouden kunnen getuigen zijn er al niet overleden of zich niks meer kunnen herinneren.
  Als Bouterse zo een slechte man is waarom heeft ie altijd als een vrij man rond kunnen lopen?
  Volgens de regering is het ook geen slechte man want hij maakt deel uit van regering.

  Laat die man liever met rust en verspil geen geld aan een zaak waar je niet zeker van weet of het iets zal opleveren terwijl anderenin het land die centen hard kunnen gebruiken.

  Geef die man een kans en laat hem president worden dan kan die al zn fouten die hij gemaakt heeft volgens andere mensen weer goedmaken met de hele Surinaamse bevolking.


  Maak melding
 9. Wie wanneer Indira Gandhi( premier van India) is gecremeerd. Alleen Mr. L.F. Ramdat Missier werd erkend als staatshoofd van Suriname. Desi met zijn gehele militaire top werd onmiddellijk afgevoerd naar een plaats buiten Delhi. Dit dank zij de bemiddeling van de Pres.van Suriname. Na terugkeer in Sur. verklaarde het Militair Gezag of Beleidscentrum bij decreet dat de leider van de “Revolutie” de formele staatshoofd werd.


  Maak melding
 10. Rechtsstaat…Democratie…waar in Su.
  Maak geen grappen…schande !!!schande !!!..alleen maar dieven en verkwanselaars.

  Oom Ro…nep !!!.(geen goed ding !!)


  Maak melding
 11. If yu wan ker`mi ,mi fosi kis`a kans mi e kir`yu! zo simpel.Buitendien de staat van beleg was afgekondigd dus, sma die tek`gon fu sutu deng sma di beng abi na makti a teng dati ,deng sma dat mu dede`.Ze vergeten een ding :dat na jagernath Lachmon ben go na holland fu aksi koningin fu deng luku wan fasi fu mang puru masra Bouta,nanga safu if noso nanga tranga.A wang ma meking tu toch.Sang beng bung fu eng bung fu deng Trawang.Bika nawan porti sma pikin?Ken de achter gronden eer u over gaat tot het veroordelen.Wie zonder zonde is,werpe de eerste steen.Dankl u!


  Maak melding
 12. De opeen na volgende nederlandse regeringen moeten stil blijven ,want was het niet mp willhelm drees ,die in 1965,tijdens de zogenaamde politie akties in indonesie`, 150.000 in woners van jogja heeft laten afslachten omdat volgens hem die mensen communisten waren.Jullie surinamers moeten ophouden met het nafluiten van anderen,want daardoor lijken jullie allemaal op apen.Ik ben een blanke man ,maar denk dat ik jullie meer over eigenwaarde kan leren dan die dieven die julllie nu aan de macht hebben.Santhokie coke baas ,denk aan ss-promotions,welgedacht c ,dan kunnen we praten.Lafaards!!!!!!!!!!.


  Maak melding
 13. Kanhai is dementerende dus kraait hij maar wat. wat komt hij toch belachelijk over op tv. iedereen die hem als advocaat neemt komt er bekaaid vanaf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES