dinsdag, april 16, 2024
HomeRedactioneelFoto's brand in Paramaribo

Foto’s brand in Paramaribo

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen weekend was er weer een grote brand in de binnenstad van Paramaribo. De bekende Your Family Store gevestigd aan de Zwartenhovenbrugstraat en de Keizerstraat in Paramaribo brandde af. De brandweer kon het vuur, dat zaterdag rond 15:00u ontstond toen de zaak net was gesloten, in eerste instantie niet in bedwang houden wegens gebrek aan bluswater. Door het inzetten van een tankwagen van Kuldipsingh Drinkwatertransport en het gebruik van een oude bron enkele blokken verder, kon een begin worden gemaakt met het effectief blussen. Delen van het gebouw stortte in, maar de brand heeft zich uiteindelijk beperkt tot dit pand.

Onze fotograaf was erbij en maakte het volgende fotoverslag voor u:

Brand in Paramaribo
Brand in Paramaribo
Brand in Paramaribo
Brand in Paramaribo
Brand in Paramaribo

Kijk voor meer foto’s ook op onze fotosite www.surinamefoto.com.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Het is toch triest dat een watertank gehaald moet worden bij een particulier bedrijf om een brand te blussen.Ik vind dat ze moeten beginnen waterkranen op verschillende plaatsen in de binnenstad te installeren juist waar de monumentale houten panden staan.


  Maak melding
 2. Dit is toch verschrikkelijk dat men niet kan ingrijpen bij zo’n brand in de binnenstad en ook waar het t plaats vindt dat brandwerlieden niet capabel genoeg zijn om hun werk naar behoren te doen!! Ze zijndus onprofessionneel en op die manier kan elke winkel in het centrum van de stad gewoon in vlammen opgaan en jijwordt gewoon straatarm!! Dat is toch triest en onpraktische!! Jammer voor de heer Antoine!


  Maak melding
 3. @Palulu
  In Suriname komt er nauwelijks drinkwater uit de buizen. Maar dan hoe dan wil je waterkranen laten plaatsen? Het plaatsen is geen punt, kost wel wat geld, maar meer nog is de vraag “wat zal uit de waterkranen stromen?”
  Suriname kan nauwelijks haar eigen infrastructuur in orde brengen waardoor alles dat hiermee te maken heeft niet van de grond kan komen


  Maak melding
 4. Kijk dit probleem van water te kort ,is te wijten aan de laks heid van deze regering om te investren in materieel en materiaal voor de burgesr met have en goed van het land. En het brandweer personeel waardoor, die hun werk niet optimaal kunnen uitvoeren ook ,nog dat hun eigen leven ingevaar komt door het weinge en strek verouderde materialen.aA job wel done!!


  Maak melding
 5. ik vind als de brandweer geen middelen heeft hoe kan ze hun werk dan doen ,en hoe zitten met die ondernemmer en hun personeel dan [k vind dat de overheid wat moet gaan doen met die oude panden die heel veel problemen veroorzaken ik vind dat en brandweer verplicht zijn om over uren te krijgen ,want als zo een geval plaats vind dan zijn ze er bij want brand blussen is een gevaarlijke werk maar ja de heren hebben hun best gedaan


  Maak melding
 6. In Paramaribo zijn wel degelijk waterpunten voor de brandweer, dat zijn die grote rood/gele deksels die je soms in de straten kan zien. Ik zeg wel soms, want meestal liggen die weggestopt onder een hoop troep. Via deze waterpunten kan de brandweer rechtsreeks water uit de rivier pompen. Moesten de Surinamers deze waterpunten vrij van rommel en zand houden, zou de brandweer ze ook kunnen gebruiken. Maar ja, de Surinamer kankert liever op de regering dan zijn stoep netjes te houden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES