zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBewaking bij westgrens Suriname opgevoerd

Bewaking bij westgrens Suriname opgevoerd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 28 jan – De bewaking aan de grens met buurland Guyana is opgevoerd. Dit zegt politiecommandant Kenneth Bruining van Nickerie. Zowel te land als op de Corantijnrivier wordt frequenter gepatrouilleerd. Aanleiding is een aanslag in een dorp dichtbij de Guyanese hoofdstad Georgetown.

Bij de aanslag zijn elf burgers doodgeschoten. Onder de slachtoffers bevinden zich vijf kinderen. De aanslag in het dorp Lusingan is vermoedelijk gepleegd door de ex-militair Rondell Rawlings. De maatregelen aan Surinaamse zijde zijn preventief bedoeld. “Samen met manschappen van het Nationaal Leger wordt alles nauwlettend op de voet gevolgd”, zegt Bruining tegenover Dagblad Suriname.

De mogelijkheid bestaat altijd dat Rawlings en zijn trawanten de grens oversteken. Bruining zegt nog geen informatie te hebben gehad dat het reeds zover is. Er wordt dan ook niet gedacht aan versterking vanuit Paramaribo. Kort voor de aanslag, is een politiestation in Guyana overvallen. Twee agenten zijn toen gewond geraakt. Rawlings wordt al geruime tijd gezocht door de Guyanese autoriteiten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Misschien moeten de guyanezen hier ook niet achteruit kijken en rawlings amnestie verlenen. Als je hem oppakt en straf geeft komen de slachtoffers toch niet terug.
  ( Ik kwam met deze reactie ddor een reactie van een ander artikel)


  Maak melding
 2. surneds genoeg aanwezig om boeven bendes aan te pakken; 8 december is kinderspel in verhouding, maar wij willen geen kenia taferelen in zuid-amerika, maar wel land beveiliging..


  Maak melding
 3. o dan heeft guyanna nu ook een eigen ronny bruns wijk ? zo begon lonny ook toch misschien is hij een verre neef uit de slaven tijd van lonny ! zellfde ken merken ex militair


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES