Massamedia in Suriname mikpunt morele campagne

7

PARAMARIBO, 27 jan – De media in Suriname moeten schoner. Dit stellen de initiatiefnemers van de campagne Nationale Actie voor Schone en Bewuste Media. De op evangelische leest geschoeide beweging moet seks en geweld op zijn minst uit het gezichtveld bannen van de jeugd. De regering is een fikse rol toebedacht.

“Er moet wetgeving komen om de media te verplichten te letten op het soort programma’s dat op bepaalde tijden wordt uitgezonden”, zegt campagneleider Gloria Lie Kwie Sjoe. President Ronald Venetiaan is per petitie gevraagd in te komen. Alvast is toegezegd dat er overleg komt tussen regering en media. “Gewoon bloot op tv, geile en vulgaire taal, dat kan niet”, aldus Lie Kwie Sjoe.

De media moeten zich bewust worden van hun verantwoordelijkheid, desnoods met sancties. Onderdeel van de campagne vormt een handtekeningenactie. Volgens Lie Kwie Sjoe zijn al ruim tienduizend handtekeningen verzameld. Venetiaan vindt het allemaal uitstekend. “Maar het is zo dat de ouders zelf verantwoordelijkheid dragen. De moeite om niet te kijken naar een programma, omdat de jeugd erbij zit, lijkt soms al teveel gevraagd.”


7 REACTIES

 1. President Ronald Venetiaan is per petitie gevraagd in te komen.
  ……………………………………..
  Verwacht niet veel van V’noshine(pres.)alles wat in zijn bovenkamer slaat is Baas.B.


  Maak melding

 2. Media in Su….a zwaki plus a waardeloos…no wan e gwe go luku san din Ameerkan e du ini Mongo…if na gemi din di gebruik of ifu na Dombo-Rambo din di lei op fu kon bleszeer fotoman….No wa man e gwe go luku ma nono din sidong.

  Ma ti sani biging baster…Dan joe sa jeri din… Mi Gado kon en jipi wie.
  Maar denk niet dat God komt hij komt nooit bij domoren.
  Dat mag jij alvast weten hoor.


  Maak melding

 3. ik ben het helemaal eens deze actie , maar ik de trouwe lezers die hier reageren terug brengen naar het vorige jaar toen de sardjoe had gewaarschuwd dat de regering met wetten en regels zo komen om de media in het gareel te houden toen viel iedereen over hem heen en wat krijg je nu vanuit de sameleving zelf komen er actie om de media naar hun verantwoording te wijzen de regering moet over gaan tot het intrekken van de vergunings van de media die niet houden aan wetten en regels .


  Maak melding

 4. DAT KLIMAAT VAN ALGEHELE VREDE, HEBBEN WIJ NODIG OM IN ALLE RUST VERDER TE BOUWEN AAN ONS GELIEFD SURINAME DOOR DE KANSEN TE BENUTTEN DIE VOOR ONS LIGGEN.
  dit is één uit de zovele betoog van mijn president venetiaan.Maaaaaaaaaaaaaaar in hoeverre mogen wij deze man geloven.praat veel en doet weinig of helemaal niks.het zijn juist de mensen die geen partij mogen kiezen.maar een voorbeeld voor de bevolking moet zijn.maar nee deze zijn juist bezig de natie op te jutten.
  en wat verwacht men van deze,om dan in alle rust verder te bouwen aan ons geliefd suriname.
  holle woorden treft geen doel.


  Maak melding

 5. heb ik niet gezegd dat de media de oorzaak is van alle ellende.
  daarom heb je een gert wilders,een venetiaan
  een bush een israel(deze zijn staats terroristen)
  gevaarlijker dan hitler


  Maak melding

 6. ik zit in holland en daar is de media ook gevaarlijker dan hitler
  en wat moet je dan doen met zulke mensen uit die media….juist ja…
  er is geen ander optie….
  dus mensen van de media waar ook ter wereld
  als jullie naar de piipen dansen van us of israel of holland of sme of…pas op wij komen eraan.


  Maak melding

 7. juist ja… daar hebben weer de huichelaars, wat zondig allemaal, daar in Suriname. En dat zou helpen om het land tot inkeer te brengen, die mensen kieren me!!!!!! Al die schandalen, mensen die mekaar bevechten in het parlement, meisjes die sterven en een lijst met namen achterlaten, aids, kinderen die door ooms, neven en buren aangeraakt en aangezet worden tot allerlei vunzigheid en als het uitkomt door de gemeenschap hoer genoemnd worden…. en dan maken een aantal Anitries zich druk om moreel verval op TV. Give me a break!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.