Parlementariër gaat Suriname geen excuus aanbieden

28

PARAMARIBO, 26 jan – “Ze hebben vaker verontschuldigingen aangeboden, maar zich er niet aan gehouden.” Dit zegt NDP-parlementariër Rashied Doekhie over de publieke excuses van zijn collega Ronnie Brunswijk en parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. Hij peinst er niet over hetzelfde te doen. Zijn betrokkenheid bij de knokpartij van 13 december zou anders bekeken moeten worden.

Bij het bespreken van het incident is geen feedback gepleegd. Onbegrijpelijk, terwijl “ik degene ben die getrapt werd en op de vloer lag”, zegt Doekhie tegenover de Times of Suriname. Daarom zou het akkoord tussen oppositie en coalitie onrechtvaardig zijn. Dat NDP-fractieleider Kenneth Moenné heeft mee getekend maakt niets uit. De twee anderen zien het kennelijk anders.

“We hebben samen met de andere fractieleiders afgesproken dat Brunswijk, Somohardjo en Doekhie hun verontschuldigingen zullen aanbieden. De drang naar dictatuur bij bepaalde mensen is duidelijk”, zegt Brunswijk tegenover Dagblad Suriname. “Ik heb voor de democratie gevochten en een wezenlijke bijdrage geleverd om de democratie terug te krijgen. En wanneer er een democratisch besluit wordt genomen, dan leg ik me daarbij neer.”


28 REACTIES

 1. Meer dan logische men kan niet komen en schreeuwen excuus excuus….met andere woorden wij gaan gewoon door…Het was maar een normaal gebeuren(klein opstootje).Jij weet zelf geen klappen geen schoppen alles gewoon man.

  Maar helaas wij moeten gewoon verder met stelen gaan..logische TOCH !!!!!Liegen en bedriegen gewoon doorgaan.

  Maak jij je niet druk Landsbestuur is in goeie handen…jij weet de bevolking is dom en zo houden ook….dankzij NPS (de christenen) en de VHP.(de sjanti politiek)

  ALLEEN MAAR SCHURKEN (ZEGEN ?) NEE VLOEK ANNO 2008.


  Maak melding

 2. Ik ben beveiliger e’ja aankestelt om staats zaken koed tedoen dus het is probleem ik ben mense…kan kebeuren weer vechten skieten nook.


  Maak melding

 3. Beste Lezers,

  Lees ik goed dat het lid Brunswijck:zegt dat hij een Democraat is houdt hij aan de regel wat de meerderheid zegt en hij( brijnswijck ) daaraan zich aan houdt??


  Maak melding

 4. Men wil excuus puur uit hebzucht, hebzucht om aan de macht te blijven.
  Maar duidelijk met een bedoeling, verder te gaan met reizen, liegen en bedriegen.

  Front is niks en ook niks anders dan een groot boevenbende.


  Maak melding

 5. Doekhie, jij moet maar je mond dichthouden, als ik jou was. Natuurlijk zijn Somo en Brunsie fout,maar jij ook. Jij was aan het provoceren, jij had het uitgelokt en jij deelde de eerste klap. En nu vind jij stof om te iets te zeggen. Maar dat was je bedoeling , ja toch.


  Maak melding

 6. It takes a great man to admit that he’s wrong; It takes a greater man to say he’s sorry…..blijkbaar is Rachied Doekhie een kleine man die niet ziet dat hij en Somo en Brunsie iedereen, Surinamers in binnen en buitenland heeft geblameerd. Shame on you mr.Doekhie…shame on those that voted for you. Elk volk krijgt de leiders die ze verdient…ook Suriname.


  Maak melding

 7. Indien Somo en Brunsie het echt menen laten ze al de gronden die ze van det volk gestolen hebben terug geven, anders is het gewoon gekletst in de ruimte…


  Maak melding

 8. Zulke schurken zijn geen gewone schurken….neen…het zijn bijzondere schurken….daarom heel hard in de nek vel pakken…om schurkerij, boeverij, een halt toe te roepen.

  Het zijn mensen maar geen gewone mensen.
  Weg met die rozooi….de bevolking wacht al eeuwen op een beter leven met duidelijke vooruitgang.
  Op stront van Front zit niemand te wachten.


  Maak melding

 9. Excuses hoort thuis in een beschaafde samenleving.Alleen bij de dierenrijk kent dit soort begrippen niet.Wij hebben onze normen en waarden,toch?Desalnietemin..een parlematiër hoort dit te weten/.Het schijnt voor sommigen nog dichter bij de natuur leven.


  Maak melding

 10. Doekie gaat niet op en kopi van niemand lijken, hij is begonnen met een recht vardige strijd, moet hij daarom zich excuseren? de enige fout die hij heft gemaakt is naar de socall voorzitte toe te lopen, maar een ieder die niet blind is heeft gezien wat er is gebeurd, een ieder heeft gezien hoe doekie aangepakt is door de politie aldaar,heeft men brunswijk aangehouden? waarom niet?

  excuus zorgt werkelijk niet dat de arme So volk van wie hun grond is gestolen het terug kijgen, excuus dient gepaart tegaan met vergaande consequenties, Doekie is voelt zich te groot ja om excuus te zeggen zonde dat hij consequenties aan verbind, het gaat hier precies om de voorbeeld die word gegeven naar het volk toe, het moment waarop iemand in zo`n functie zich dient te excuseren, betekent dat hij of zij zich niet genoeg bewust is van die functie, hij of zij kan dus het best t`veld ruimen, en dat geld voor die complete regering, die stellig is vergeten wat democratie betekend, het lid panka heeft het duidelijkt verwoord, men doet aan parlementair dictatuur, omdat democratie betekent volgens de dikke vandale
  dat het volk regeerd, middels lui uit eigen gelederen gekozen. Het moment waarop er gedicteerd wordt( zaken die men vanplan is worden niet in het assamblee besproken, het assamblee wordt opzettelijk gebypast, en wanneer leden hun werk als volks vertegen woordigers willen doen worden ze van staatgevaarlijke acties beschuldigt zonder dat men hun daarvoor arresteerd en voorgeleid, men doet dus niets anders dan waarvan DDB word beschuldigt) dan is er geen sprake meer van democratie, maar van dictatuur vanachter een parlement.

  A.KOMTJIE


  Maak melding

 11. het mooie van een debat is nog geen provoceren.somo is juist van koers veranderd en begon toen de heer doekhie te vernederen en uitgedacht.velen weten ook niet wat een uitdaging inhoudt.dus ik geef de heer doekhie groot gelijk om dit niet te doen.wat heeft deze verkeerd gedaan.omdat hij goed gedocumenteerd was en de heer somo geen kans meer zag om dit te ontlopen.en moest als een voetbal getrapt worden.weet je wat dit betekend voor een man.


  Maak melding

 12. Wel als je het goed bekijkt,dan is onze lieve heer el vene de grootste crimineel die loopt in surbo.

  – Hij werkt samen heeft een verbond gesloten met lonny brunsie.
  -Acter grond al ombekend in de hele wereld..
  – Hij beschermt el somo van top tot teen en vind alles goed wat hij somo doet.
  -Wetende dat deze meneer een verkrachter,molesteerder veroordeelde crimineel is al in de jaren tachtig,zie boks wedstrijd in holland op t.v..
  – Onder el vene beheer in de vorige regeer periode moest hij somo aftreden wegens verduistering bespieden aanranden enz enz van deze zelfde meneer somo.
  -Onder de zelfde el vene lijding is ook el gils afgetreden en is nu persoonlijk advieseur van de huidige lijder..
  – El vene weet wat er op ministerie financiën gebeurt en wordt dagelijks gestolen en toch doet hij niks.

  – Dus crimineel op en top…

  Lang leve deze regering…


  Maak melding

 13. als ik me de beelden herinner was doekie de eerste die sloeg. lijkt wel de omgekeerde wereld. wie de bal kaatst moet hem terug verwacthen. it takes a great man to say im sorry, maar suriname kent geen grote mannen. zeker niet die hier op de site reageren.


  Maak melding

 14. Excuses aanbieden is een. Als het geaccepteerd wordt moet de toekomst uitwijzen. Wat dat betreft hebben we niet veel geleerd van de Hollanders. Excuus op z’n Surinaams betekent letterlijk, “mijn tijd komt nog en dan zul je zien”. Dus…..


  Maak melding

 15. citaat van somo:alleen jezus was in staat zijn andere wang toe te keren. hiermee heeft hij getoond jezus,s naam zonder respect te misbruiken en de boodschap verkeerd te begrijpen.bovendien leeft somo in de verbeelding dat zijn invloed boven die van jezus steigt, omdat hij een belangerijke schakel is in deze ……coalitie en dus een sterke troef in handen heeft ,en dus kan hij doen en laten zoals hij wenst.een parlements voorzitter met de juiste houding had de boodschap van jezus juist begrepen en uitstekend toegepast ,en hij had de mogelijkheid geschapen doekhie voor altijd uit de parlement te verbannen ,maar die capaciteiten zijn aan somohardjo niet besteed want die zijn reeds verwerkt tot salami op de boterham van jong tjin fa.de man ziet totaal de nut ervan niet in om zich te gedragen als een waardig voorzitter van de surinaamse parlement omwille van de corruptie die de boventoon voert die is gezeteld op misleiding, chantage en uitbuiting van bodemschatten en andere natuurlijke hulpbronnen en het arme surinaamse volk krijgt dat allemaal door de strot geduwd met de motto denk aan de jaren 80, om zo het volk de bek te snoeren. de front regering is de enige partij die profiteert van de negatieve gebeurtenissen van 80, het volk van suriname wordt verlamt in een houtgreep gehouden door verschijnsels als brunswijk en somohardjo met als gevolg de wanvertoningen en wanprestaties en andere escalaties buiten en in het parlement.


  Maak melding

 16. Voor alle duidelijkjeid. meneer Doekhie is SLACHTOFFER in de uitgekookte uitlokte vechtpartij van Somo en Brunswijk. Somo en Brunswijk moeten hun excuses aanbieden aan Doekhie en op non-aktief gezet worden tot dat de fruade welke Doekhie naar voren gebracht heeft is onderzocht door het parlement!
  Zo gaat het in een beschaafde samenleving! Slachtoffers krijgen ‘schadevergoeding’ op de een of andere manier en geen straf!


  Maak melding

 17. marjon kijk naar de beelden van de vexgt partij die zijn overal op het internet te zien. doekie heeft eerst geslagen. maar jij bent vast een van de ndp aanhangeres die selectief naar dingen kijken. jij kunt de waarheid verdraaien maar de beelden liegen niet. hoezo is doekie slachtoffer. hij is het die de ordinaire vedchtparij heeft uitgelot. en nu de onschuld uithangen. ze hadden zijn bek moeten breken.


  Maak melding

 18. Een van de kenmerken van Bouta aanhangers (NDP sukkels) is dat ze hardnekkig ontkennen. Kijk maar hoe vaak ze ontkennen dat Bouterse een moordernaar en codedealer is.

  Natuurlijk zullen ze ontkennen dat Doekhie als eerste heeft geslagen. Maar in dit geval hebben we gelukkig nog de beelden. Daar is duidelijk te zien dat Doekhie zich niet in weet te houden en na een woordenwisseling Somo een stomp in het gezicht geeft. Wat daarna volgt is een (domme) reactie van Somo en Brunsie op Doekhie’s associale gedrag.

  Die vlieger van die achterlijke NDP sympathisaten als Marjon hierboven gaat in dit geval niet op! Ik ben benieuwd naar de ONDERBOUWDE argumenten van die NDP kliek.


  Maak melding

 19. Ok.
  Somo heeft geprovoceerd. Komt als een idioot binnen en coupt de VZ-stoel en begint Doekhie en zijn familie te beledigen.
  Somo gaat door met uitschelden en roept yu ma p……….
  In dat moment raakt hij Doekhie aan en Doekhie sjokt hem.

  De rest kennen we.

  Dan wil ik voorstellen aan de vijanden van Doekhie:
  IK zal je moeder erbij betrekken. Je familie en je daarna als je op de grond ligt schoppen!

  Dan zal ik daarna op diverse podia gezellig doen en later mijn excuses aanbieden!


  Maak melding

 20. IK stap Kirpalani binnen en pak een radio. Ik loop naar buiten met de radio en de beveiliging pakt me.

  Ik geef de radio terug aan meneer Kirpalani en lach schaapachtig en zeg sorry.

  Meneer Kirpalani geeft me een brasa en laat me gaan ………………………


  Maak melding

 21. men probeer steeds anderen hun mond te dichtritsen om te praten over bouta`s aanhangers.deze kleinzielige idioten horen hier niet thuis.men is steeds bezig dit te herhalen wat dus zeer irritant is.levert je commentaar op de artikel en speel geen lulmeester.deze doen net viswijven of marktventers.je hoeft niet eens te zijn met de persoon,dit is gewoon een kwestie van respect tonen op de ander zijn commentaar.zo simpel is dit.eigen lof stinkt om te denken dat jij de beste ben.het zelfde waarmee jij je bezig houdt,kan de ander ook


  Maak melding

 22. alwetend ,waar het om ging is dat achter elke spirituele stelling een dieper liggende gedachte is gevestigd ja natuurlijk zoals de onvergetelijke gandhi ,ik snap jou wel het komt er niet alleen op neer dat niemand zonder de vereiste capaciteiten de zetel van master zomaar krijgt toegedeeld maar ook wanneer het blijkt dat hij zich niet weet te handhaven de zetel moet inleveren.


  Maak melding

 23. brunswijk moet zich doodschamen om te zeggen dat hij democratie heeft gebracht! Ik zou eerder zeggen dat hij tweedracht tussen de verschillende culturen heeft gebracht anders zou Suriname vandaag aan de dag nooit bestuurt worden door boeven en oplichters m aar ze doen gewoon alsof er niets aan de hand is! De heer Doekhie moet geen excuses aanbieden want die 2 schurken hebben hem mishandelt en nog erbij met voorbedachte rade dus geen excuus van Doekhie! Die heeft het volk van suriname laten zien en ook het buitenland dat ons land bestuurt wordt door schurken, bandieten en oplichters!! Ga zo door Doekhie! Jij verdient een pluimpje! Neks no fout! vene is een grote O! En brunsie een verkrachter en bankrover gepleegt in Frans guyana! Shame on you om alles goed te praten!! Boef!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.