dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse parlementariërs bieden excuses aan

Surinaamse parlementariërs bieden excuses aan

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 25 jan – Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo en coalitielid Ronnie Brunswijk hebben hun excuses aangeboden voor de vechtpartij van 13 december. Dit is in het parlement gebeurd. Beiden hebben verklaringen afgelegd. De derde vechtersbaas, oppositielid Rashied Doekhie, heeft zich niet laten zien.

Ruth Wijdenbosch van het Nieuw Front zei dat ook van Doekhie wordt verwacht, dat hij excuses zal aanbieden. “Ik biedt mijn verontschuldigingen aan, hoewel ik ook maar een mens ben en op actie volgt een reactie”, zei Somohardjo. Hij is ook de zaal rondgegaan om de hand te schudden van leiders van zowel oppositie als coalitie. De fractie van de Nationale Democratische Partij blijft erbij dat Somohardjo niet acceptabel is als voorzitter.

Ruth Wijdenbosch vindt dat er harde lessen vallen te leren. Parlementariërs zullen beter moeten leren communiceren met elkaar. Ook de samenwerking mag beter. Gezamenlijk zal getracht moeten worden de effectiviteit te vergroten. De NDP had aanvankelijk gedreigd het akkoord met de coalitie over het verder functioneren van het parlement, te boycotten.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

29 REACTIES
 1. natuurlijk is de ndp er niet mee eens want ze zoeken alle middelen om de regering naar huis te sturen, als het aan mij licht mogen alle heren of daders naar huis hoor maar ik verbaas mij de houding van bouterse hij is advocaat van de duivel waneer zeg de ndp tegen hun leider dat ze niet onder iemand met zo een verleden willen werken ,dat zal de ndp altijd achtervolgen een voorzitter die bloed aan zijn klawen heeft drugs smokkelaar .


  Maak melding
 2. NA RUIM 1 MAAND, waar blijft santoki met zijn zogenaamde rechtstaat??? deze mensen moeten berecht worden voor poging tot zware mishandeling, en het tegenwerken van de democratie


  Maak melding
 3. Weinig zulllen onder de indruk zijn over Somo,s oprechtheid bij het bieden van zijn verontschuldigingen over het gevecht van december jl.Meteen hierna geeft hij te kennen dat “na elke aktie een reaktie volgt”.Het kan vertaald worden als iemand die me uitscheld in het DNA,ik hem/haar terug scheld.Dit getuigd het nivo van van de Surinaamse politiek.


  Maak melding
 4. Handen schudden is niet de oplossing.Ze moeten de eer aan zichzelf houden en aftreden,hoe hard dat ook mag klinken.Neem een voorbeeld aan wat er nu in Italie gebeurd met Prodi en een aantal parlementsleden die beschuldigd worden van corruptie.Show some guts!!


  Maak melding
 5. weet je wat ook op zijn plaats zou zijn dat bouterse in de nationale assamblee sorry en veronschuldiging aan de hele surinaamse volk en de nabestaanden aanbied laten we het daarover hebben


  Maak melding
 6. ik heb die dhoekie op sky radio gehoord schandelijk vind ik die man wat ik nog erger vind is dat vele landgenoten bellen naar die station en achter dhoekie staan hoe dom moet je zijn dhoekie is een haatdragende klootzak je kan een ding zien dat die mensen die bij de ndp zitten allemaal het zelfde zijn kijk maar stuk voor stuk begin bij de voorzitter


  Maak melding
 7. Je ziet duidelijk wat er mis is in de Surinaamse politiek. De kiezer stemt op parlementariërs die bekend/populair zijn. Potentiële,kundige maar jammer genoeg onbekende parlementariërs worden niet gekozen. Wanneer zullen de Surinaamse kiezers tot het inzicht komen dat de capabele en niet de populaire mensen het land zullen opbouwen.
  Er is wel een nadeel wanneer de regering uit capabele mensen zal bestaan en dat is dat er geen leuke en spannende dingen meer in de essemblle zullen plaatsvinden.


  Maak melding
 8. Je moet eens kijken wie er allemaal excuses aanbieden:

  Brunswijk is zo lelijk als de nacht.

  Somo pae lijkt op een sapakara.

  Lelijk en vies!

  En zijn de creme de la creme van Suriname.

  Schande BAH!!!!!!!!


  Maak melding
 9. Ja hoor! Nee hoor!!

  Allen gelezen nr.1 t/m 12. Heb ieder zijn mening en wel terecht. Maar goed ook!!!!

  Klappen uitdelen en excuses aanbieden! ja, ja!!
  Wat hebben de bakra’s met de suri’s in het Kolonialetijd gedaan? Kong mie e broko joe mars en bakka datie mie e takkie sorry! soema law?! Laat die somo een andere wending krijgen om van Pinda, sopropo te gaan planten, daar wordt hij hard en goed van.

  Ik zei al eerder voor deze mensen moeten er ghoegrie(Panja koegroe) uitgedeeld worden en ook voor gratis. Ik heb gedoeld op de Parlementariërs uit Suribo. Deze hielelikkers nemen de onschuldige burgers al tig jaren in de zeik. Ik snap niet waarom zij hun ogen niet kunnen openen in decennia’s lang. Zien zij niet verder dan hun neus of hoe zit ermee? Zijn zij voor een dubbeltje geboren? Dat vraag ik me af!

  In zo’n situatie moet dan, I me Boy!! Bouta moet dan ook vrij gepleit worden!! Alleeeen weet ik niemand van ons of hij schuldig is!! Alleen maar de schuld aansmeren. Heeft u gezien? Was u ter plekke? Nou ik in ieder geval niet!! Je bent pas een dief wanner je veroordeeld bent en daarna niet meer!!

  Ik moet zeggen ik heb geen woorden voor de Bandieten in Surinaamse regering.

  Als ik het woord Paria noem dan denk ik dat u allen wel door heeftwaar ik naar toe wil maar de curruptenaren niet natuurlijk en dat accepteren zij wel. Inmens!!!

  Suriname ik wens u mijn geboorteland de allerbeste van de wereld en u mag de eerste zijn waar ooit het heel goed zal gaan.

  Gunner


  Maak melding
 10. @nummer 10 zie je hoe dom de anhang van bouterse is lees de reaktie van zazou ze hebben geen respek voor de doden en ook niet voor de mens in het algemeen want alls jij op die redenen mensen het leven ontneemt dan heb je geen recht van spreken dus als ik jou woorden mag geloven dan is het een kunsje voor rechters denk daar maar goed overna


  Maak melding
 11. Ik blijf erbij schurken moet jij in de nek vel grijpen.
  Excuus, excuus maar dief/schurk gaat door.

  En nog erbij voorzitter van Landsbestuur is een schurk.

  Unu kaba nanga law !!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 12. @ nr 12 goede analyse MAAR dat gebeurd echt niet alleen maar in Suriname. Ook in andere landen worden mensen gekozen omdat ze populair zijn, als je t goed bekijkt zijn verkiezingen in wezen niets anders dan populariteits verkiezingen.


  Maak melding
 13. nou ik dacht dat de antilen een boevenstaat word genoemd. maar suriname die verslaat alles. er bestaat geen woord, hoe je suriname zou noemen. elkaar handen geven en weer verder gaan. ha ha ha ha als die arme surinamer eens wisten, wat voor vertegenwoordigers zij hebben. nogmaals de bevolking schiet er niets mee op. hoogste tijd voor een nieuwe bouterse, maar dan wel met stijl en voor de bevolking.


  Maak melding
 14. Ik zie het niet zitten in deze huidige regeringspartners van suriname.Ik ben 100% eens met meneer no 7.Het is al gebeurt,na die tijd moet deze huidige regering al lang z,n biezen moeten pakken,plaats maken voor een betere volksvertegenwoordigers van suriname.Nu ligt aan het surinaamse bevolkings zelf,stuur die poppenkasjes maar naar huis,en beter z,n huiswerk moeten doen,want binnen deze groep zitten veel ongeschoolden,dan geschoolden mensen,en daarom a kondere e boerja so.


  Maak melding
 15. @Zazou.
  Ik weet niet wat je allemaal gebruikt maar je fantasie is helemaal door gedraaid.

  het grootste deel van de slachtoffers van 8 december heeft nooit iemand kwaad gedaan en zou dit ook nooit doen. DDB daarintegen is tot niets anders instaat zoals ook nu nog steeds blijkt. En Dhoekie, dat is klaarblijkelijk zijn beste leerling. Vraag mij af wanneer Dhoekie het pad van voor gaande leerlingen gaat volgen. Die zij allemaal op onverklaarbare wijze….


  Maak melding
 16. Drie schandelige & grote klootzakken van de Surinaamsche assemblee.
  Waarom hen niet ontslaan, een gewaardeerde Assemblee moet met respect en eer het land dienen. Drie lafaards en criminelen behoren echt niet in de assemblee thuis.

  Het Surinaams kanton gerecht moet deze drie criminelen veroordelen en hun hele levenglang als vuilophaal arbeid geven.

  jay


  Maak melding
 17. Aiiii bajaaaaaaaaaa DUH Duh,jij bent 1kennig zo te lezen,je haat maakt je blind noh?Als jij 1x Brunswijk ook een drugsmokkelaar,verkrachter,bankrover en ja ook een moordenaar,dan zal ik geloven dat jij inderdaad geen HAATZAAIER bent,want ook Brunswijk kan het land niet verlaten hij is ook een DRUGSVEROORDEELDE CRIMINEEL,meneer gaat nog steeds door met zijn drugsaktiviteiten,want zijn soort wordt steeds gepakt op Schiphol.Tot 2x toe trok hij een geladen pistool op het voetbalveld,niemand die er wat aan deed,hij mag gewoon blijven zitten als ahummmmmm ik durf haast het woord niet te typen ,nou ja ik maak er dit van,BAKABINIE DNA_LID.

  Heb je gelezen ,dat Sankokkie of Bavi Vene hebben geprobeerd om iets over deze kwestie te zeggen,neen dus.How comes denk je,omdat ze onder het juk van de 2 meest oncapabele en domste zogenaamde DNA-leden zitten,zo bang zijn ze om hard op te treden tegen deze 2didibries,maakt niet uit wie schuldig is, maar hun optreden was ver beneden peil.
  Alles wat NDP is,maak je er een grote drama van,dit getuigd niet meer van een eigen mening,maar van een diepgewortelde haat DUH_DU.

  Och wanneer wordt het Surinaamse volk wakker,ik heb mijn hoop op de opkomende jeugd gezet,wacht maar die zullen gauw een eind aan deze POPPENKAST so called regering maken.


  Maak melding
 18. @Jay
  Best een aardig idee om al die corrupte politicie ed te verplichten als vuilnis man te gaan werken. Ik voor zie echter één probleem. Het is niet altijd duidelijk welke zak je weg moet gooien en welke de ex-politicus is. 😉


  Maak melding
 19. @Neus, januari 27th, 2008 at 12:49 am

  Blijf dat maar geloven!
  Ik geloof wat ik zelf wil.

  En, niemand (ook DDB niet) zal voor mij bepalen wat ik wel of niet moet geloven!


  Maak melding
 20. de excuses van deze twee onsmakkelijke,met smet besmeerde figuren somo en brunswijk is een grote en diepe belediging voor suriname,het zijn geen gasten met een onbevlekte of onbesproken gedrag, dat ze uberhaupt in de parlement van suriname zitten laat ons duidelijk zien, wat voor een grote beerput nps en vhp suriname in gestort hebben.de president en de vieze president van suriname moeten bedanken en vervolgens hun excuses aan suriname aanbieden, als blijk van eer voor hun land en hun volk. en dat is de enige daadwerkelijke welgemeende excuus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES