vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieDigicel Suriname wars van ‘tegenwerking’ Telesur

Digicel Suriname wars van ‘tegenwerking’ Telesur

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 jan – Telecommunicatiebedrijf Digicel Suriname heeft genoeg van gebrekkige verbinding met concurrent Telesur. Volgens bestuursvoorzitter Mitchel Tjin A Djie wordt al wekenlang vergeefs getracht verbetering te bewerkstelligen. Telesur schijnt een kat en muis spelletje te spelen.

Contacten op directieniveau worden gemeden. De Interconnectie vlot maar niet. Vooral in de piekperiodes is het mobiel bellen van het ene netwerk naar het andere een ware kwelling. Ook de Interconnectie met Uniqa is niet wat die wezen moet. “Onze abonnees kunnen wel internationaal sms’en, maar kunnen dat niet naar de concurrent en omgekeerd”, zegt Tjin a Djie tegenover De West.

Sinds in november is gestart is het sms’en met Telesur-abonnees bij een wens gebleven. Tjin A Djie vindt het ironisch dat de eerstvolgende vergadering van de Caribische unie van telecommunicatiebedrijven, Canto, in Suriname wordt gehouden. Telesur is medesponsor van de bijeenkomst. Het thema: Caribbean Unity Through Connectivity.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Telesur kan t maar niet accepteren dat hun monopolie positie is doorbroken daarom gebruiken ze nu vuile trucs richting digicel. Ik hoorde laast dat telesur nu zit te klagen over oneerlijke concurrentie van digicel, terwijl telesur jarenlang de monopolist was en de suri bevolking leeggezogen heeft.
  Weg met telesur, weg met al die waardeloze staatsbedrijven. Ze moeten allemaal geprivatiseerd worden. Als ze gedwongen worden om de concurrentie strijd aan te gaan dan gaan de prijzen misschien omlaag en de kwaliteit van de diensten omhoog.


  Maak melding
 2. Ik denk niet dat buitenlandse bedrijven verwachten dat er rode lopers worden uitgerold. Maar het minste dat men verwacht is dat men geen zaken doet in de dierentuin of toilet. Zoals Telesur dat doet.


  Maak melding
 3. Tot en met vandaag en 2 minuten geleden probeer ik te bellen naar een digicel mobielnummer. Weet je wat voor een geruis aanwezig is via het telefoonverkeer niet te geloven, de vraag is of Telesur dit veroorzaakt. Zou wel kunnen denk ik.
  Telesur heeft jarenlang de Surinamer uitgebuit maar nu er concurrentie aanwezig is moeten er mensen de deur uit worden geplaatst. Zo zie je dat ook Telesur vroeger een werkplaats is geweest van hoge pieten binnen de regering (familie en kennissen werden aangenomen bij Telesur). Er staan nu circa 500 man (50% van het personeel) op de nominatie om te worden ontslagen. De vraag is hoe integer deze ontslagronde zal worden uitgevoerd. Ik hoor al berichten dat personeel die al langer dan 25 jaar daar werkt op de lijst van ontslagen staan vermeld. Er is geen first in first out policy. Benne benieuwd welk sociaal plan eruit rolt om deze meestal oudere werknemers die geen andere werkkring kunnen bemachtigen kunnen worden gevrijwaard van armoede.


  Maak melding
 4. TELESUR je kans is uitgespeeld je hebt de Surinamers genoeg uitgebuit met tegenwerking zal je niks bereiken. ga even na hoeveel berichten die men verstuurd toentertijd en nooit worden ontvangen in het buitenland zorg voor betere apparaten en goede service t was een lachertje dat je afgelopen jaar niet eens over een kopieermachine beschikt wat hebben jullie gedaan met de miljoenen, waarom niet geinvesteerd tot diep in het binnenland als DIGICEL die niet eens een jaar in Suriname is


  Maak melding
 5. Ik had al geen hoge pet op van Telesur, maar dit spant echt de kroon. Wat een amateuristische club is dat zeg. Ze kunnen niet tegen hun verlies of beter gezegd, rancuneus dat ze die monopolie positie kwijt zijn geraakt. Dit kan alleen maar in suriname. In de rest van de wereld had een of andere telecom waakhond al ingegrepen. Maar ja, dan kom je aan die tjoekoes van bepaalde mensen in suriname.


  Maak melding
 6. De bigiboi en mooi meisje spelen, maar de moderne wereld niet kennen….. men staat ook nog onder en tussen schurken/domoren te werken….is dat leiding geven ?…soso don.


  Maak melding
 7. ik mag u vertellen een heel onbetrouwbaar bedrijf is. De manier hoe ze andere providers beschuldiging, om ze kapot te maken en vervolgens de hele markt over te nemen. Waarom nemen ze geen genoegen met een deel van de markt. Waarom moeten ze alles. Ik denk dat Dji na djie herscholen moeten krijgen en leren onze eigen bedrijf te respecteren en niet alleen aan zijn geld te denken. Toen je zoveel jaren in de RC zat en dik verdiende dan was telesur wel goed he.


  Maak melding
 8. Stelen, feesten, liegen en bedriegen, maar denken dat konden zij nooit.

  Een hoop bigi maken….maar niet wetende dat er concurentie bij kwam…vraag Oom Ro om Tigri aan te mogen sluiten dan heeft hij voor eeuwen werk.

  Telesur failliet.


  Maak melding
 9. het is heel jammer dat het surinaamse volk de dupe weer wordt er maar een conlusie dat is dat we nooit een eenheid zullen hebben en altijd heel corupt zullen blijven .dat is al in ons botten ingegroeid jammer dat ik dit schrijf maar ja dit is weer te zien aan ons domme metaliteit van denken mijn spijt aan de verstandige surinamers.en niet dit regering alleen het is al sinds na de kolonialletijd erger geworden dank u aub brain.groetjes en blijven hopenen bidden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES