maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameAkkoord met coalitie splijt Surinaamse oppositie

Akkoord met coalitie splijt Surinaamse oppositie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 jan – De Nationale Democratische Partij, NDP, heeft afstand genomen van het akkoord over beëindiging van de boycot van het parlement. In tegenstelling tot de beide andere oppositiegroeperingen, wordt het akkoord met de coalitie als onacceptabel aangemerkt. “Er is sprake van een misverstand”, zegt NDP-parlementariër Jenny Simons.

Fractieleider Kenneth Moenné zou niet hebben afgestemd met de fractie en het partijbestuur. Moenné heeft getekend namens de NDP-fractie. “Er is geen feedback gepleegd. We hadden gedacht dat de fractieleider terug zou koppelen”, zegt Simons. De fractie en de partij weigeren dan ook het akkoord te aanvaarden. Volgens Simons voldoet het niet aan de verwachtingen.

Onder meer wordt niet ingegaan op de bezwaren van vooral de NDP tegen parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. “We vinden onvoldoende garantie om beter te gaan werken, we vinden de verklaring te vaag. We missen de mogelijkheden te praten over hoe verder”, aldus Simons. Binnen de coalitie is verrast gereageerd op de omslag bij de NDP.

“Het verbaast me, je hebt de indruk dat er wordt afgestemd. Je verwacht dat er draagvlak is. Moenné heeft getekend, dus we gaan af op zijn woord”, zegt coalitieparlementariër Ruth Wijdenbosch. Wat de gevolgen zijn voor Moenné is nog niet duidelijk. Volgens fractiegenoot Ricardo Panka is er niets aan de hand. “Ik vind niet dat er gevolgen moeten zijn, kritiek moet mogelijk zijn.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. het boycotten vanhet parlement stuurt de regering niet naar huis. en Simons en de mensen van de NDP moesten zich schamen en diep ook. Het gaat er niet om dat je tegen de regering bent en daar is helemaal niets mis mee. Dat is nu eenmaal de taak van de oppositie. Dat Moenne dat deed is een verstandig besluit, want het land moet geregereerd worden dat is in het belang van allen en niet alleen van de NF. Ze zeggen dat ze het menen met Suriname maar ik denk dat ze alleen maar aan hun eigen belang denken. En als de regering weg is zullen zij van de NDP het beter doen? Mijn glazen bol schud en draait en het antwoord is………


  Maak melding
 2. mooi verhaal van de ndp je krijg een brief om te komen praten over de gang van zaken in het land en dat doe je met drie vooraanstaande mensen van jou partij en dagen daarna zeg je als voorzitter wij staan niet achter dat akkoord ik vraag me af of bouterse zich zelf nog serieus neemd want deze is knetter gek aan het worden of hij is dat al deze man is niet gebaat bij rust in het land maar denk puur aan zich zelf, ik zal weer komentaar krijgen


  Maak melding
 3. Maar Kenneth Moenné moest voor het betekenen, eerst overleg plegen, desnoods per telefoon.
  Ricardo Panka, kon u ook niet bellen naar de achterban alvorens te laten tekenen door Kenneth Moenné ???

  Kennelijk schort het jullie aan overleg-besluitvormings-technieken. Zulk 1 belangrijke compromis tekenen, dan achteraf dit soort dwaze onbegrijpelijke reaktie voor beide stromingen.

  Of moet er iets verd8 worden van een Pandiet die kroi in het spel gebr8 heeft en dat Kenneth Moenné heeft getekend met 1 verstrooide brein ??? Geldt die hele overleg niet, geldt die handtekening niet.

  Het mag niet vóórkomen dat enkel met 1 man van de oppositie onderhandeld wordt, te dier zake is de hele totale coalitie fout.

  Dus in dit geval hebben beide stromingen , oppositie en coalitie fouten gemaakt.
  Het schijnt niet meer goed te komen met deze 2 stromingen, zelfs het overleggen met elkaar om voor elkaar beschaafd en met elkaar geordend voort te gaan, schijnt niet te lukken.

  Wat zal de toekomst brengen voor en in Surinen ????
  Vriendelijke Groeten,………


  Maak melding
 4. Ik kan me niet indenken,dat Moene een akkoord heeft getekend,zonder te hebben afgestemd over de inhoud ervan met de partij.De indruk bestaat dat hij”gepakt”is door de mischien “meer ervaren oudere” politici van het front,waardoor hij deze heeft getekend.Als dit het geval is,dan moet hij in het belang van de partij wel toegeven,en dit dan rechttrekken,doet hij dat niet,dan heb ik wel mijn bedenkingen,dit vooral gezien de gespannen verhoudingen tussen oppositie en coalitie.Het wordt” mooier”in de Surinaamse politiek.Ik ben echt benieuwd.


  Maak melding
 5. GOED zo voorzitter zo hoort het gezamenlijke beslissingen eenheid zo moet het zijn en niet anders ik heb het gevoel dat er wat speelt van uit de coalitie ik zeg nog niet maar let op wat de zet is dit is een stuk hoge klas politiek het is zo dat als je als afgevaardigde naar een bespreking wordt gestuurd dan kom je terug naar het bestuur om op een stand punt te komen zo hoort dat en zo is dat laat dat duidelijk zijn NDP is geen DNA
  in N.D.P. moet dat gezamenlijk en niet anders.
  Soso Lobie. Saphatia


  Maak melding
 6. 23-01-2008

  Zienswijze en juridische aantekeningen in deze zaak

  Door Doctor BIGI SKRIFI AND THE BAD MEDICINE

  POLITIEK DEUGZAAM LEVEN BETEKENT NIET ALLEEN WETEN, MAAR OOK KIEZEN WAT JUIST IS VOOR LAND EN VOLK.
  POLITICI MOETEN DE VERANTWOORDELIJKHEID AANVAARDEN VOOR HUN VRIJWILLIGE DADEN DIE ANDEREN EN VOLK RAKEN.

  Het bedrijven van politiek voor land,volk en nationale trots,kan per defenitie geen vuil spel van verraad, bedrog, liegen, bedriegen en eedbreken zijn.
  Rechtvaardigheid en moraal gaan samen met een goede politiek die het land en volksbelang dienen.

  Er moet een volkstrubinaal komen die een “”MAATSCHAPPELIJK VERDRAG”” sluit met politici. Ook de zelfzuchtige indivuduen onder de politici moeten hieraan geloven.
  Dit maatschappelijk vedrag wordt onvermijdelijk afgedwongen door “”HET STAATSVERDAG VAN HET VOLKSTRIBUNAAL”” DAT HET VOLKSTRIBUNAAL HET RECHT GEEFT VERBREKERS VAN HET MAATSCHAPPELIJK VEDRAG TE STRAFFEN DOOR MIDDEL VAN POLITIEKE SANCTIES EN PROCESSEN BIJ DE RECHTBANK.

  HET ONTBREKEN VAN BELEID ZORG VOOR VERWARRING EN ONRUST. TE NOEMEN HET BEHANDELEN VAN BEZWAREN EN HET GEVEN VAN GARANTIES TOT DIT DOEL.
  DUIDELIJKHEID VEREIST BIJ BEOORDELING VAN SCHRIJNENDE GEVALLEN DIE HEBBEN PLAATSGEVONDEN.

  DE MANIER WAAROP DE POLITIEK MET HAAR BEVOEGDHEID OM GAAT OM RECHT TE SPREKEN EN RECHTVAARDIG TE ZIJN IN DEZE SCHRIJNENDE GEVALLEN,”” IS IN STRIJD MET HET VERBOD OP WILLEKEUR””
  Het beleid dient kenbaar en daardoor toetsbaar te zijn hoe in het individuele gevallen de naar voren gebrachte omstandigheden zijn gewogen alsmede waarom deze, op zichzelf en in onderlinge samenhang bezien, niet afdoende zijn om over te gaan tot een rechtvaardig en begrijpbare uitspraak in deze zaak.

  HIER IS DUIDELIJK SPRAKE VAN;
  1. IN STRIJDHANDELEN MET DE ALGEMENE BEGINSELEN VAN BEHOORLIJK BESTUUR.
  2. ONZORGVULDIG HANDELEN
  3. WILLEKEUR
  4. TAAK VERWAARLOSING

  STOF TOT NADENKEN VOOR DE GRASS ROOTS

  GENADE EN ZEGEN VAN GOD EN CULTUUR

  Groet, ik Doctor BIGI SKRIFI


  Maak melding
 7. Baas b is nog steeds dictator althans in de ndp dat is duidelijk.lijder bouterse is niet Suriname ,Suriname is niet lijder bouterse .
  lijder is gebaat bij chaos .Suriname ,het volk is gebaat met rust en stabiliteit .
  opoe oen ai blinde medemens .

  opticien


  Maak melding
 8. Ik zie niet in hoe de huidige parlementsvoorzitter vanuit zijn huididige positie Suriname zal weten te ontwikkelen. Als leden moeilijk willen doen en puur sang het nederlands gaan bezigen hebben we een groot probleem.

  Soso lasi ting.


  Maak melding
 9. Baas was boos. ik zou zeggen laat die sukkel toch vallen. Als hij wat te vertellen heeft moet hij zelf komen maar we zien hem nooit niet in de DNA niet in de rechtzaal. Ja alleen met zijn sopie langs de berm.

  BAAS dent no steeds dat hij de grote man is. Volgens mij is het een looser die in een droomwereld leeft.


  Maak melding
 10. mr du , in dit onderwerp kan ik ergens lezen dat het uitspraken zijn van bouta , volgens mij staat er letterlijk ER IS SPRAKE VAN EEN MISVERSTAND ZEGT NDP PARLEMENTARIE JENNY SIMONS mr du verkracht geen woorden blijft bij de context van het onderwerp, probeer eens begrijpend te lezen.


  Maak melding
 11. @ dame numer 14 ik ben iemand die het niet erg vind als kritiek op mijn posting krijg maar jij ben de laaste die mij moet zeggen dat ik moet begrijpen wat ik lees wie hou wie nou voor de gek als het zo is dat moenne heeft getekend zonder de partij op de hoogte te brengen dan zeg het meer wat over de ndp dan wat anders simons die had ook in het verleden problemen met de voorzitter er is een machtstijd gaande binnen de ndp dat is het probleem niets anders


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES