Afscheid Dominee Polanen in de Koningskerk

4

AT5 meldt dat belangstellenden vrijdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur in de Koningskerk aan de Ostwaldstraat in Watergraafsmeer afscheid kunnen nemen van de maandag overleden dominee Rudy Polanen. De uitvaartdienst begint zaterdag om 11.00 uur in de Koningskerk. Polanen zal daarna naar de Nieuwe Oosterbegraafplaats worden overgebracht.

Burgemeester Cohen noemt het overlijden van Polanen “een slag voor de stad en voor de mensen om hem heen. ”
“Ik ben aan het begin van mijn burgemeesterschap in zijn kerk geweest. Dat kwam terug in mijn eerste Nieuwjaarsrede. Van hem heb ik geleerd hoe belangrijk religie is voor zijn gemeenschap. ”

Oud-stadsdeelvoorzitter Hannah Belliot zegt over Polanen: “Je redt het niet in zo’n baan in de Surinaamse gemeenschap als je bepaalde eigenschappen niet hebt, maar hij had ze. ”

Kathleen Ferrier, Tweede Kamerlid voor het CDA, toonde zich dinsdag ‘erg geschokt’ door het overlijden van dominee Rudy Polanen. ”Wij gaan hem zo vreselijk missen”, zei de zeer geëmotioneerde Ferrier in een interview met de Wereldomroep.


4 REACTIES

 1. Velen zullen hem missen ,hij was de juiste man op de juiste plaats al kwam hij bot over maar hijhield geen blad voor zijn mond hij zegt de dingen zo als ze zijn en dat kon zoms hard aan komen maar zo was hij nou eenmaal.”RUST ZACHT MIE BIGI BRADA “


  Maak melding

 2. Hallo Oom Rudy, You have left your mark on all of us, with your great sense of respect and goodwill. I never forget how you thought me to tie my tie (das); it was my confirmation, palmsunday 1997 at Tante Es’s house, burenstraat 9 boven. Your presence always mattered: you were God sent!!!!. You will be greatly missed;To Tante Jetty and the rest of the family; my hope is that you find the strenght to cope in Oom Rudy his tireless effort to make this world a better place to live !!! Tante Es always told me: als christenen groeten we mekaar niet, want we zullen mekaar weer ontmoeten in het heiligdom. Tang Boen, Tot ziens en hebt een veilige reis naar huis. You neef: Glenn Wijngaarde uit New York, USA.


  Maak melding

 3. opsporing

  in holland is zind de inval van irak door de us ook mensen bezig om zich nergens aan te houden.

  twee broers ( genaamd moeniralm)zijn bezig om mensen te vragen om naar het toilet te gaan .
  enen gaat wachten en de ander gaat het huis binnen om te roven.

  en in a’dam zijn er 3 arabisch sprekende vrouwen die ook het zelfde doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.