Suriname’s universiteit: EU-financiering lastig

0

PARAMARIBO, 22 jan – Financieringsvoorschriften van de EU zijn nogal omslachtig. Dit stelt de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Het heeft dan ook langer geduurd dan verwacht voordat geld is verstrekt voor aanvang van het rijstproject. De kritiek van minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking en het regionale Cariforum, is dus niet terecht.

De universiteit heeft wel degelijk zijn beste beentje voorgezet. Na goedkeuring in november 2006, heeft het tot begin 2007 geduurd voordat de eerste tranche vrijgegeven werd. Intussen is reeds dertig procent besteed van de ruim één miljoen euro aan financiering. Het is dus niet waar dat slechts zeven procent zou zijn gerealiseerd, zoals Van Ravenswaay heeft beweerd.

Ook is het niet waar dat het onderzoek betreft naar nieuwe rijstrassen. Het project Flowering New Horizons of Hope and Perspectives for the Suriname Rice Industry is gericht op vermeerdering van goed zaaizaad. Intussen is de nationale voorraad zaaizaad vermeerderd van driehonderd naar zevenhonderd hectare. Wat ook ophoudt is de gevarieerdheid van de doelgroep waar mee gewerkt wordt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.