Rotsvast vertrouwen in De Surinaamsche Bank

0

PARAMARIBO, 22 jan – Overheid en gemeenschap vertouwen nog immer op de kwaliteit en integriteit van de Surinaamsche Bank. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. De bank mag dan veroordeeld zijn wegens illegale uitvoer van deviezen, het vertrouwen is er niet minder om geworden.

Het betreft immers een instituut, dat als het ware deel is geworden van het dagelijks leven in Suriname.“Vertrouwen in een bank met een geschiedenis van honderd en drie en veertig jaar, gaat niet gemakkelijk verloren”, zei Marica tijdens een formeel bezoek. Er is dan ook alle reden tot optimisme over het verdere verloop van de strafzaak. De bank heeft hoger beroep aangetekend.

Onder meer bankdirecteur Sigmund Proeve is veroordeeld tot een gevangenisstraf. Volgens Proeve is sinds de veroordeling vorig jaar, nergens uit gebleken dat het vertrouwen is afgenomen. De bank blijft zijn status behouden als grootste bank in Suriname. Marica vindt dat de financiële sector een voorname rol te vervullen heeft bij Suriname’s integratie in de regio.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.