Home Onderwerpen Media en literatuur Overweldigende belangstelling voor Trefossa-première

Overweldigende belangstelling voor Trefossa-première

1

De wereldpremière van de documentaire ‘Trefossa, mi a no mi, ik ben niet ik’ van Ida Does op het internationale literatuurfestival Winternachten, op 19 januari, mocht op een overweldigende belangstelling rekenen. De belangstelling voor de film had de verwachting van de Winternachten-organisatie ver overschreden. Tientallen mensen konden niet naar binnen.

In haar inleiding zei filmmaakster Ida Does blij te zijn met zoveel belangstelling, maar zich ‘erg verdrietig’ te voelen dat er geen plaats was voor zovelen. Filmproducent Rene Mendel van Interakt zei een grote voorrstelling in Amsterdam te zullen voorbereiden. Overigens is de verwachting dat de allergrootste première die in Paramaribo zal zijn. De productie van de film in Suriname was in handen van journaliste Biemla Gajadien.

Op de première waren vele mensen uit de culturele en literaire wereld aanwezig, waaronder Ronald Snijders, Robby Alberga, Gerda Havertong en prof. dr. Michiel van Kempen. Allen lieten zich in lovende bewoordingen uit over ‘Trefossa, mi a no mi, ik ben niet ik‘.

1 REACTIE

  1. Just Wijnberg
    Wat een fantastische documentaire is dat geworden! Iedereen moet dat zien! Eindelijk in beeld de echte waarden van de Surinamer!