zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname basis voor garantie regionale mededinging

Suriname basis voor garantie regionale mededinging

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 19 jan – De Mededingingscommissie van de Caricom, CCC, zal vanuit Suriname garanties moeten bieden voor eerlijk zakendoen. Dit zei president Ronald Venetiaan bij de inauguratie van CCC. Samen met het Vertaal- & Informatie Instituut van de Caricom, wordt een nieuwe dimensie geschapen. De regio zal nooit meer dezelfde zijn.

Uitgerekend ‘buitenbeentje’ Suriname gaat die omslag sturen. CCC en het vertaalinstituut het economisch en sociaal verkeer gaan versnellen. “We hebben instrumenten nodig die tendensen kunnen keren, die tegen de regionale ontwikkeling in werken”, zei Venetiaan. Negatieve tendensen als kartelvorming en prijsafspraken kunnen veel efficiënter te lijf worden gegaan.

Het past precies in het streven van de Caricom-leiders om de lokale mogelijkheden optimaal te benutten. Hoe toegankelijker de markt, hoe groter de kans op ontwikkeling die doorwerkt in alle lagen van de gemeenschap. Ruim vijf jaar geleden is dan ook besloten de mededinging veilig te stellen. “Dit is een belangrijke mijlpaal”, aldus Venetiaan.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

4 REACTIES
  1. Neem jouw eigen zaken in eigen handen zelfs met vallen en opstaan mag, alleen zo wordt men wijs……zorg dat de Suri’s zelf… Goud, Hout, Grondstoffen, wisselen(ook)enz. enz. mogen verkopen desnoods gewoon op de centrale-markt gewoon tussen groeten en fruit.

    Hier wisselen tegen de beste KOERrrrsss.
    Hier WITTE REUS ik was een berg maar kost ’t’m beetje.


    Maak melding
  2. De dag dat men in Suriname “eerlijk” zaken kan doen,is ie per direkt rijk.Ik ben geen pestimist,maar zelf bij de aankomst- hal van JAP,joe moes abi mati om uit de hitte te komen,want volgens mij werken ze opzettelijk traag foe feni wang massel., heb je recht op een stuk grond om een dofo te bouwen,moet je krom(begi)lopen en krijg je het ook niet.En als je doekoe hebt,krijg je zo een vergunning,en grond al ben je “pas”in het Land.Ala sani joe moes foe abi wang kroiwagi.Vene,schaam je je niet om “eerlijk”zaken doen uit je mond te horen?.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES