maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameCoalitie en oppositie Suriname komen tot vergelijk

Coalitie en oppositie Suriname komen tot vergelijk

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 jan – De coalitie en de oppositie hebben overeenstemming bereikt over het verder functioneren binnen het parlement. Dit zegt fractieleider Kenneth Moenné van de oppositionele NDP. De oppositie is bereid zijn standpunt te herzien wat betreft het fungeren van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo.

Mogelijk wordt afgezien van het boycotten van vergaderingen die worden geleid door Somohardjo. Als onderdeel van het bereikte compromis zal een openbare vergadering worden gehouden, waar beide zijden een verklaring zullen afleggen. De verklaringen zullen betrekking hebben op de vechtpartij van 13 december. Of Somohardjo als voorzitter zal aanzitten tijdens de vergadering, is nog niet duidelijk.

Volgens Moenné is op verscheidene punten een compromis bereikt. Naar alle waarschijnlijkheid zal de eis dat Somohardjo vertrekt, niet worden vastgehouden. De begrotingsbehandeling is voltooid zonder de oppositie. Intussen is de behandeling van wetsvoorstellen aangevangen. De coalitie slaagt er wonderwel in quorum te bereiken, wat meer dan eens niet lukte vorig jaar.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. Mijn complimenten aan Rodgers die ‘ze’ (de oppositie) maar weer mooi heeft ingepalmd. Oh, wat zijn ze oh zo dom die oppositie, net zo slap als de rest van het volk.

  Rodgers is zo slim geweest om zijn toenadering te zoeken na de begrotingsbehandeling, want dat zou teveel vuurwerk veroorzaken, te lang duren en voorkomen dat de voooooorzitter en een groot aantal leden op tijd wederom op reis kunnen gaan.

  Uit deze gang van zaken blijkt overduidelijk dat Rodgers c.s. ouwe rotten zijn in de politiek en alles naar hun hand kunnen zetten. Den man tya koni!

  Oppositie, jullie zijn gepakt met open ogen! hahahahaha…
  Un fesi fadon wat mij betreft. Geen backbone!


  Maak melding
 2. Het is een nachtekaars model van de oppositie iedereen weet dat puntje bij paaltje de Boef Somo zal aanblijven,omdat hij heeft geen principe.Wat verwacht je van een parlement met rovers, verkrachters, moordenaars en zware criminelen had wel een beetje hoop dat de oppositie op hun standpunt zal blijven om niet aanwezig te zijn bij een vergadering, die geleid worden door deze Boef.Ps de elite van NPS en VHP mist de principe boot in deze!


  Maak melding
 3. Zo daar staan ze dan, voor niks zijn ze niet naar de begrotingsbehandeling geweest.
  Gisteren zei ik het al. Ze hebben in een alles kamertje besloten en gaan een toneelvergadering opvoeren puur om geen gezichtsverlies te lijden.Die hele vergadering is nergens voor nodig.Hoeveel verklaringen hebben ze niet al geschreven?
  Over corruptie van Somo word ook nooit meer over gerept.Kijk maar.
  Ze moeten allemaal naar huis.


  Maak melding
 4. PARLEMENTSVOORZITTER PAUL SOMOHARDJO ALS EXPORT PRODUCT VAN SURINAME?

  Succesvol exporteren bereikt men niet door enkel de taal machtig te zijn die in het nieuwe exportland gesproken wordt. Succesvol exporteren bereikt men niet door enkel de gebruiken of gewoontes te kennen die in het nieuwe exportland gehanteerd worden. Succesvol exporteren bereikt men door strategisch te denken en vooruit te zien, meerbepaald door plannen te maken voor de toekomst. Daarom ook de noodzaak van een goed doordacht ‘exportplan’.

  Het exportplan is een leidraad voor de ontwikkeling van uw internationale handel. U onderzoekt uw mogelijkheden voor export (i-marketingplan), de kansen en bedreigingen (i-SWOT analyse), de haalbaarheid voor uw bedrijf (bv. voor de staat Suriname) en stippelt op basis daarvan een ‘strategie’ uit.

  EXPORT VAN GOEDEREN OF DIENSTEN IS EEN ‘ZEER GEVOELIGE MATERIE’. BUITENLANDSE POTENTIELE KLANTEN STAAN NAMELIJK ‘ZEER SCEPTISCH’ TEGENOVER INTERNATIONALE AANBIEDINGEN. DIT KOMT OMDAT HET VERTROUWEN IN BUITENLANDSE ONDERNEMINGEN ‘MINIMAAL’ IS.

  Daarom is het voor de exporteur in een nieuw land van export, zeer voornaam de externe communicatie en werkmethodiek in een strategisch daglicht te plaatsen, afgestemd op het nieuwe land van export. En met een eerder voor ‘aanranding’ veroordeelde parlementsvoorzitter, notabene aan het hoofd van een notabene buitenlandse delegatie, een voorzitter die recentelijk nog ten overstaande van publiek en collegas, samen een oppositie lid van het parlement natrapte, getuigt beslist niet van een gedegen stategischplan van de zittende regering t.a.v. haar buitenlandse (handels)beleid.

  Omdat een export-initiatief dat door een onderneming (bv. door de staat Suriname) wordt genomen, namelijk gekend dient te zijn door ‘elke werknemer’, die met het initiatief direct of indirect geconfronteerd wordt of zal worden.

  SUCCESVOL EXPORTEREN, INTERNATIONALE HANDEL, IS EEN ZAAK VAN ‘TEAM WORK’ !!

  Vandaar dat het in het belang is van de toekomst van de Republiek Suriname, voornamelijk ook t.a.v. haar imago naar het buitenland toe, zeker aangeraden dat de coalitie en de oppositie tot een vergelijk komen.


  Maak melding
 5. Om de uitgaven te doen van zowel de normale gang van zaken als goedkeuring voor kosten van snoepreisjes bereikt men qorum door alleen coalitie-leden.

  Hoe is het mogelijk dan dat geen qorum wordt bereikt voor de Anti-Corruptie-Wetten ???
  Hoe is dit in God’s naam toch mogelijk of onmogelijk ???

  En hoe is het gesteld met de GLIS-projekt, als toch alleen met de Coalitie-leden qorum kan bereikt worden ???

  Zijn deze Regeringslieden geen stelletjuh opportunisten bij elkaar ???
  Zijn deze mensen in deze Regering wel zo integer bezig met hun dagelijkse werkzaamheden ??? Wat 1 erbarmelijke vertoning tegenover de oppositie.

  Schaamteloze vertoning van Kemnmeth Moené ook, nu dat hij wel toegeeft dat hij Somo kan verdragen in de DNA-zaal. Heeft Meonné nu ook ondertafelgeld gevangen??? Dus deze opportunisten kunnen wel blijven zitten tot 2010??? Het Volk zal meer een méér verarmen tot die tijd.

  Vriendelijke Groeten,…………


  Maak melding
 6. Lijkt weer een van de vele toneelspelletjes uitgevoerd door DNA leden,eerst een heleboel kabaal,en nu hebben ze al een compromie bereikt na een paar uren”op de koffie”.Nu gaan ze vergaderen,om een paar ongevaarlijke pagaras te schieten,woorden van Somo gebruikend.Grappig allemaal die gasten,ze houden het volk”ons”gewoon voor de gek.Of vergis ik me,want er zijn nog reizen in het vooruitzicht.Who knows.


  Maak melding
 7. Hallo…hello… schurken moet jij in de nek vel pakken…..flink aantrekken blijven trekken en draaien …ti a fufufur man datie tron wan pier-nikie ka fowru.
  Poti bun verstan gi fufuru man…Iemdwing echte, echte.


  Maak melding
 8. ik bent niet eens met mensen die zeggen dat de oppositie dom is je ben dom als je niet praat je ben dom als model kenia hanteer dan pas ben je dom in mij ogen , in japan en korea gebeuren deze dingens vaker , ik keur wat er is gebeurd op 13 december niet goed en ik hoop dat somo nu zijn lesje heeft geleerd en brunswijk ook wat mij bevreemd is dat ik tenminste niet weet wat voor afspraak er zijn gemaakt om nu grote woorden te gebruiken van die is dom en die niet mensen laten we blij zijn dat er gepraat word om tot een oplossing te komen het surinaamse poldermodel heet dat .


  Maak melding
 9. Terwijl het gras niet groeit sterft het paard.
  In deze fase van onze ontwikkeling zouden dwars door alle geledingen heen alle positieve krachten moeten worden ingezet.
  Zolang er mensen zijn, die van oordeel zijn dat zij en alleen zij het patent hebben op de ontwikkeling van Suriname zullen wij steeds verder in de blubber wegzakken.


  Maak melding
 10. Dames en heren neemt u het mij niet kwalijk, ik reageer puur op wat ik hier heb gemerkt, n.m. dat u hier welmee wil doen maar dan zonderte luisteren of goed te lezen, ja ook ik maak weleens een foutje.De NDP heeft niet toegegeven om onderleiding van Somo weer tegaan vergadere men heeft slechts toegegeven aan de coalitie in die zin dat er achter gesloten deuren wordt geprobeerd een oplossing te vinden, waarschijnlijk dus een manier om tot een openbare vergadering te komen waarin 13 Dec. afgehandeld kan worden en hoe het afgehandeld zal worden, het gaat dus bij deze niet openbare gesprekken om wat het doel moet zijn van zo`n openbare vergadering. En ja dit is ook democratie, naar een gemeenschappelijk doel zoeken hoe maken wij mekaar happy zonder dat een van ons zich bedrogen kan voelen.

  Wacht u dus rustig af voordat uit de partijen voor van alles uitmaakt.
  A.U.B.

  KOMTJIE


  Maak melding
 11. Om de anti-corruptiewet te behandelen en die aan te nemen,is men verplicht de bezittingen van man en vrouw notarieel op te geven.,dit perodiek.Ik heb dit kunnen volgen van Jiwan Sital,in een artikkel in een SME krant enkele dagen geleden.Nu weet ik waarom men circeltjes maakt om de zaak te behandelen,want het ligt al jaren bij de Leidig van het Parlement.In principe kan de VZ bij wijze van praten,de zaak morgen al op de agenda plaatsen.Waarom dan niet?.,het meest waarschijnlijke is dat de buitenwereld het niet moet weten met hoeveel ze zichzelf hebben verrijkt.,want het is openbaar,volgens het conceptwet.Wie van die”gasten”heeft geen gelebek op hun hoofd?.


  Maak melding
 12. @Patricia
  Je blondeert vast je haren of ben je van nature een domme, blonde, stokende bitch?

  Als je wat meer verstand ha begreep je de ernst van de zaak. Het zijn al geen lichten onze DNA leden en als de helft maar aanwezig is dan wordt het hlelemaal riskant.
  het is te hopen dat er in SME speodig een nieuwe groep van integere jonge intelectuelen komt en dat die de kans krijgen om het land kritisch op te bouwen zonder dat zij “op de vlucht” worden neergeschoten. Immers door die actie zitten wij nu opgescheept met dit incompetente zooitje graaiers.


  Maak melding
 13. Coalitie noch Opposite leden zijn domme mensen,integendeel ze zijn zeer “geslepen met hun tongen”.Als ze “dit” zeggen,komen ze morgen op de stoep uitleggen dat het “dat”is bedoeld.Dat is deze “gasten”hun vak.Erg.


  Maak melding
 14. Patricia heeft het wel bij het rechte eind.
  Die Rodgers denkt dat daar nu de begrotingsbehandeling achter de rug is en ze hebben met hun eigen clubje “goed”gekeurd denkt hij dat nu de oppositie weer in de zaal kunnen toelaten.Maar Moenne heeft veel geleerd van Rodgers ondertussen dus we kijken verder.


  Maak melding
 15. Schurken moet jij, en je bent verplicht schurken op de vlucht neer te schieten vooral als zij land en volk in problemen brengen.

  Geen grappen maken met schurken in de politiek, gewoon keihard aanpakken, alleen zo kan men land en volk behoorlijk tot ontwikkeling brengen…met liegen en bedriegen gaat het dus niet het wordt dan verkwanselen.


  Maak melding
 16. Jaja op de vlucht neerschieten was het ook in 82,en die straks na 26 jaar ” mischien”in de beklaagden bank zit(lach)Ben volkomen eens,maar het probleem is,wie pakt wie aan,ze zijn allemaal 1 pot nat.,mischien steelt die ene ietsje meer of minder dan die andere,maar het zijn gewoon allemaal dieven e/o oplichters.Het volk moet een keertje met deze “gasten”afrekenen.


  Maak melding
 17. neus , je wordt te persoonlijk , ga je zo met mensen om als ze hun mening geven.

  patricia heeft gelijk , het is gewoon de waarheid , of je het nou leuk vindt of niet neus , het zij zo


  Maak melding
 18. Nr 1. Patrica heeft gelijk 100%…Schurken zijn listige mensen lopen liegen en bedriegen verder dat ding van Front is een boeven-bende.


  Maak melding
 19. Als de oppositie ingepalm is dan is dit haar eigenschuld en zecht dit iets over het niveau van de oppositie. Laag. Anders laten ze zich niet inpalmen. Simpel toch. 😉


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES