Windowministerie moet hulp aan Suriname veredelen

1

PARAMARIBO, 17 jan – De donorhulp aan Suriname kan en mag sneller en effectiever dan nu geschiedt. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Wat vooral ontbreekt is een orgaan dat het verloop van administratieve procedures volgt en bijstuurt. Bij onder meer de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank duurt de behandeling van projectvoorstellen veel te lang.

Het kost Suriname dan bakken vol met geld om alleen al de voorbereidingsfase door te komen. “We verliezen enorm veel geld”, zegt Van Ravenswaay. Dat zou anders kunnen worden met een windowministerie. Plos heeft in dit opzicht al de nodige ervaring opgedaan. Zo worden procedures rond de donorhulp vanuit de Europese Unie en Nederland al compleet beheerst.

De hulp verloopt dan ook aanmerkelijk efficiënter en effectiever. Dat is niet het geval met andere grote donoren als de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, China en de Islamitische Ontwikkelingsbank. “Vandaar dat we zeggen dat er een soort windowministerie moet zijn. Als organisaties of ministeries achterblijven, kunnen ze dan op de vingers worden getikt”, aldus Van Ravenswaay.


1 REACTIE

  1. En waar is het geld gebleven voor het GLIS-projekt?

    Is dit 1 voorlopersverhaal om te verklaren dat het GLIS-projekt is mislukt omdat het geld inefficiént is verbruikt???

    Ik heb juist het vermoeden dat er geld is vermorst , het geld voor de GLIS-projekt is foetsie in de zak(k)en van minister en/of ambtenaren.

    Vriendelijke Groeten,………….


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.