Reclassering in Suriname levert nog te weinig op

4

PARAMARIBO, 16 jan – De reclassering van gedetineerden levert nog te weinig resultaten op. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Ongeveer zeventig procent van alle delinquenten valt terug. Noch het justitieel systeem, noch de samenleving zijn gebaat bij handhaving van deze situatie. Het roer moet drastisch worden omgegooid.

De nood is hoog en van overheidszijde wordt al het nodige gedaan. Maatregelen en investeringen zijn of al gerealiseerd of in de pijplijn. “Zo een enorme groep recidivisten is niet goed voor het rechtshandhavingssysteem”, zegt Santokhi. Daarom wordt alles in het werk gesteld om de resocialisatie zo optimaal mogelijk te krijgen. De kwaliteit van de dienstverlening wordt stevig bijgesteld.

De nieuwe ontwikkeling vergt bovenal een mentale omslag. Maar al te vaak wordt over het hoofd gezien dat de samenleving zijn deel in te brengen heeft. “Als de resocialisatie verbetert, betekent dit een betere leefsituatie en is er minder geld nodig voor beveiliging. Wanneer mensen geen goede baan hebben, is de kans groot dat ze vervallen in crimineel gedrag”, aldus Santokhi.


4 REACTIES

 1. BESTE LEZERS

  Hoop dat nu werkelijk de mensen een gelegenheid krijgen on te studeren of na detentie aan een baan helpen .recent was iemand afgestudeerd in de P.I. DUISBURG.


  Maak melding

 2. Hoezo het werpt nog geen vruchten af?

  KIjk maar naar Ronny Brunswijk: Zoveel vermoord en toch opgeklommen tot succesvolle zakenman en parlementarier.

  Kijk maar naar Papa SOMO; Zoveel versierd en gesnoept toch gekozen als 1e burger en voorzitter van suriname.

  BOutje ook: zoveel misdaad toch volksheld nummer 1.

  Dus tuurlijk heeft reclassering gewerkt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.