dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameHandtekeningenactie Suriname als straf parlement

Handtekeningenactie Suriname als straf parlement

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 jan – Er zal een grootscheeps handtekeningenactie worden opgezet als protest tegen de vechtpartij in het parlement. De initiatiefnemers willen de samenleving vooral bewust maken van de verwerpelijke aard van het incident op 13 december. Onder meer zal strafrechtelijke vervolging worden gevraagd.

De betrokken parlementariërs komen er dus niet zonder kleerscheuren vanaf, als het afhangt van de initiatiefnemers. Toch zal de petitie waarin het allemaal egvraagd wordt, aangeboden worden aan parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. Als één van de kemphanen, zou Somohardjo dus zelf ook vervolgd kunnen worden. Het parlement zal ook verontschuldigingen moeten aanbieden.

Uiteindelijk komt het aan op het weer normaal functioneren. Het conflict tussen oppositie en coalitie zal moeten worden opgelost. Volgens Radjen Kisoensingh van het Forum Suriname en Asha Mungra van de Unie van Surinaamse Vrouwen is het vooral verfoeilijk dat vooral Somohardjo zich niet bepaald schuldbewust gedraagt. De actie moet ook de publieke kijk duidelijk maken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Kunnen ze niet beter handtekening inzamelen voor een vervroegde verkiezing.
  En aub surinamers, niet meer op oude en/of ex regeringsleden stemmen. Geef de jongeren ook de kans. Misschien komt het toch nog goed met Suriname.


  Maak melding
 2. kenny boy
  ik spreek jou niet tegen,maar i p dat men stil zit.vind ik dat het volk in beweging moet komen voor hun rechten.dit vind ik een heel goed begin,mag toch
  en nu over de jongeren gesproken
  dit is echt geen alternatief,let maar op de jongeren die toen zijn weg gelopen uit de
  v h p.en hun eigen partij zijn gaan oprichten.deze zijn nergens meer te vinden.het zelfde was ook toen met de n p s gebeurt met de oprichting van de jongeren partij de p n p
  en nu weer een jongere bij de v h p.dat zich als een dwaas gedraagt.wat wij nodig hebben in suriname.zijn landgenoten met visie en doorzettingsvermogen en het aller belangrijkste is,met principes.


  Maak melding
 3. Handtekeningenactie voor deze straf parlement??Nee toch waarom nu.Waarom niet eerder,rot op man.inplaats handtekentngactie voor deze dwaze ongeschoolde oplichters/verkrachters en verraders te gevens,liever een handtekeningenactie,s voor de armen die heeft het hard nodig in dit land.Ben eens met reactie no 1 en no 4 nognaals sranangmans/oemas kong boedroe tap wan meki wang bigi vuist,en bestrijdt ding bandieten disi,ze horen hier niet thuis,ze horen hier ergens in de jungle ver en diep uit suriname.dei nanga dei e kong werede…


  Maak melding
 4. Het zou echt beter zijn, als er nieuwe verkiezingen komen, en Bouta wordt gekozen als president en Brunsie als 2de man naast Bouta. A torie o spang


  Maak melding
 5. Die gasten die wij daar hebben gezet in het SME parlement(coalitie) hebben een olifanten huid.Ding boeba dikie.Ze zijn ziende blind,en horend doof.Ze kijken je strak in de ogen en LIEGEN,want dat diploma zijn zij als de best geslaagden van de Universiteit.Jammer,achteraf gezegd,ik moet niet op hun hebben gestemd,ma tra lesie oen sabi,soema na awari domrie.Die handtekening aktie is goed bedoeld,maar of het zin heeft,betwijfel ik.


  Maak melding
 6. Dan moet er iets gebeuren ja,want anders betaald het Surinaams volk altijd het gelag.Een ding weet ik,Zolang ze als stemvee gebruikt willen worden,krijg je dan de grootste toneelspelen en andere comedie.Als het niet goed gaat,wie dan ook aan de macht komt(zit),moet men niet alleen klagen,maar de straat op met z,n allen.De macht ligt bij hen.,en niet andersom.In het buitenland(noem geen land)zou men zeggen,je gaat dood door kogel,of komt om door de honger.Nou ze hebben voor het 1e gekozen,want dan hebben zij tenminste nog een kans dat ze de strijd winnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES