Britse touroperators gaan Suriname exploreren

23

PARAMARIBO/LONDEN, 16 jan – Suriname heeft de potentie een trekpleister te worden voor Britse toeristen. Dit zegt Suriname’s honorair consul in Engeland, Amwedhkar Jethu. Met zijn uitgestrekte natuurgebieden en verbeterende dienstverlening speelt het land zich steeds meer in de kijkers. Britse touroperators hebben de signalen al opgevangen.

Wilderness Explorers, Journey Latin America en Saga Holidays sturen scouts om de Surinaamse scene te bekijken. “Doel van de reis is een showcase te maken van Suriname en deze te presenteren aan de Britse toeristenmarkt”, zegt Jethu tegenover de Ware Tijd. Saga Holidays verwacht dit jaar zeker honderd en vijftig toeristen naar Suriname te kunnen krijgen.

De maatschappij is evenals Journey Latin America gericht op de rijkere Britten. Die zijn meer te vinden voor avontuur in de natuur of kant en klare trips. De kunst is het Surinaamse toerismeproduct te marketen en de dienstverlening op maat te leveren. “Succesvolle internationale distributie van het product kan een belangrijke inkomstenbron opleveren”, aldus Jethu.


23 REACTIES

 1. Ik hoop dat de toeristen de info hebben,dat suri.op een andere planeet ligt ..

  Want wat betreft bestuur mentaliteit karakter omgaan met de democratie is anders dan anders..


  Maak melding

 2. Een goed begin die zowaar een vervolg zou kunnen krijgen indien de overheid spijkers met koppen slaat. De ondernemers moeten er goed aan doen om hun prijzen in de gaten te houden want de britten en anderen kunnen ook goed rekenen en vergelijkingen maken met wat andere landen (Afrika en het Oosten) te bieden hebben voor hetzelfde en of minder geld


  Maak melding

 3. iedere land gaat met vallen en opstaan vooruit en voor suriname geld dat ook na jaren onder een militaire dictatuur hebben geleeft is het nu tijd om puin te ruimen en een echte democratie van suriname te maken het buitenland weet hoe moeilijk dat is want de resten van de dictatuur zijn nog steeds aanwezig dat britse touroprators suriname willen exploreren is alleen maar een goed teken er zijn tijden geweest dat men anders naar ons keek als narco staat .


  Maak melding

 4. Is een heel goed teken het gaat langzaam maar zeker de goeie kant op met suriname.Ik was met de afgelopen feestdagen in suriname en ik moet je na17 jaar zeggen dat ik daar geweest ben dat er echt veel veranderd het is altijd voor mij een feest om daar tezijn al britse tour operators suriname willen veroveren .Is alleen goed voor mijn mooie land het zou mooi zijn in de woorden van bouterse als suriname in de toekomst nog meer onafhankelijker wordt van nederland.dat kan alleen door dit soort positieve dingen dus britse tour operators ga je gang en ik hoop dat er daar naa nog meer volgen want mama sranang is echt letterlijk goud waard!


  Maak melding

 5. Ik ben het nogal vaak eens met Du., merk ik. Misschien komt het omdat ik absoluut weiger een doomdenker te zijn en accepteeer dat elk land met vallen en opstaan tot ontwikkeling wordt gebracht. De investerings mogelijkheden in mijn land zijn in ieder geval legio momenteel. Vooral de toerisme sektor lijkt in een duidelijke lift.


  Maak melding

 6. Heel goed meneer Jethu.
  Geef de engelsen een beetje Kick.
  Ze komen heus wel als ze een keertje een indicatie krijgen hoe het allemaal zit.
  Er zijn tal van kant en klare recepten voor avontuur in suriname en er komen nog meer.
  Wie blind is kan dat niet zien.

  We moeten toch ergens beginnen en ons geliefd land prijzen.

  Al doen wij surinamers op ons manier.

  Een toerist moet aan onze situatie aanpassen en niet wij aan hun.
  Dan moeten ze maar in een hotel verblijven en elke dag in een rastaurant gaan eten.

  De culturele waarde kunnen we alleen behouden door onze eigen dingens te promoten.

  vr.gr.
  Papo


  Maak melding

 7. Ojeee, dan moeten ze al die verkrachters van blanke vrouwen en berovers opsluiten, anders komen deze toeristen maar een keer. Bedelaars en zwervers aan de waterkant tijdelijk verbannen en die zwerfhonden die kriskras tussen toeristen ronddwaalt, ook maar een enkeltje abattoir geven.


  Maak melding

 8. Wanneer de tour operators door hebben hoe lang het gaat duren om aan een visum te komen en hoe moeilijk en duur het is suriname te bereiken zullen ze wel direct door hebben dat het niet de moeite waard is.


  Maak melding

 9. Het is al 28 jaren geleden dat militairen hebben ingegrepen in suriname.Als er door het (wan)beleid van de regering iets aan kaak wordt gesteld,dan valt men terug naar het gebeuren in 80,om zo hun corruptieve handelen te verdoezelen.De regering Venetiaan zit al bijna 15 jaren in het zadel,wat is hiervan geworden?.Niets,voor de buiten wereld een bananen republiek,dans naar de pijpen van de zet bazen,voor de SME een die vol zit met corruptie,misdragingen in het DNA,dat nooit eerder is voorgekomen(exVZ WIJNTUIN)snoepreizen waar er niets te halen valt,en ga zo maar door.Maar het waarom van 80 heb ik nooit gehoord.


  Maak melding

 10. Ja , ja, dat is mooi en waar. Maar de arogantie zit in suriname hoger dan de klant vriendelijkheid.Ben op mijn 23ste weg uit suri. Ga vaak op familiebezoek met mijn gezin, maar de manier hoe zij je op zanderij en de hulpverlenende instantie behandelen is minder dan xx. Goede service en klantvriendelijkheid meki sma wani koong ibri juru, no té ding behandel yu leki wang xx.


  Maak melding

 11. Eindelijk gaat Suriname de Europese toer op.
  Na lange tijd ben ik verheugd om zulk goed nieuws te lezen.
  Mooi getypt Papo,gelukkig 1 die het goed met zijn land voor heeft.
  Ben ook net terug uit Suriname heel veel blanke Nederlanders heb ik mogen spotten,gelukkig.
  De echte toerist(blanke)kijkt niet met toeristische ogen om zich heen,ze gaan gewoon genieten van hun welverdiende rust en vinden het ontzettend leuk om mee te maken hoe een andere cultuur reilt en zeilt,ze kijken zeker niet neer op de lokale bevolking zoals ik zelf heb meegemaakt.Van de zwarte zg Surineds kan je dat niet zeggen,uitzonderingen daargelaten,die gedragen zich als God in frankrijk en verlangen dat de lokale bevolking voor hun buigt,whawhaawhaaa laten ze dat gedrag gaan vertonen in Spanje whawhaaaaa,worden ze niet met een tjoerie tegengesproken maar met een flinke trap.Erg heel erg met ze die Allochtoonse Surinamers denken echt dat ze veel hoger zijn dan de Surinamers,maar die lezen ook de kranten en weten onderhand wel dat het in Nederland ook geen pais en vree meer is,whawhaaaa wat ik wel heb gehoord is whawhaaaaa teh wilders o go long ding mie sa sjie peh ding oh go.

  Tja als deze prenten-boeven enleugenkabinet opdonderd,dan pas zou het goed kunnen komen met Suriname.


  Maak melding

 12. natuurlijk is dit goed voor suriname,maar wij moeten bv de stad beter verlichten zorgen dat er in de stad een goed voetpad is voor de voetgangers.mensen die met een rolstoel of baby wagen de stad ingaan kunnen er wel over praten.


  Maak melding

 13. Suriname doet het nationaal en internationaal geweldig . Vriend en vijand zijn het er over eens dat suriname zich kan scharen bij de landen met een stabiele democratie.Alleen zij die niet meer kunnen profiteren vanwege hun duistere zaken , vinden deze situatie maar niks.
  Ze zullen geen poot meer aan de grond krijgen .


  Maak melding

 14. Prima idee. Maar we willen ook niet eindigen met heel wat hooligans in Suriname. dus voorzichtig daarmee.Heb heel veel ervaring met ze. Aan de andere kant is het zeker goed voor de economie van het land pas als het goed wordt besteed ahhaha Misschien vind ik een baan als gids
  een inheemse in the uk


  Maak melding

 15. @nummer 14 waarom ben jij niet daar gebleven dan ben je wilders een stapje voor hier in dit land zijn er nog steeds wetten en regels waar iedereen zich aan moet houden en ook wetten die de minderheden beschermen je word niet van jou huis opgehaald om nooit meer het levens licht te zien je mag jou mening hebben vrijheid van meningsuiting heet dat en als je niet met elkaar eens ben is er nog een rechter die een uitspraak kan doen kijk maar naar het progamma de rijdende rechter dat is holland niemand heeft hier de absolute macht .


  Maak melding

 16. Np spang jere ,in tegenstelling tot jou ben ik aktief bezig te emigreren naar Suriname.

  Ja no niemand heeft macht hier no,volgens mij lees je de Ned.kranten niet en kijkt ook niet naar het journaal no18.Anders zou je kunnen lezen en zien dat het gedrocht Wilders alles mag en kan zeggen,zo gauw er naar hem wordt verwezen,wordt men opgepakt en in de cel gesmeten zie jl in Amsterdam tssss,blijf jij maar denken dat het gedrocht jouw over je bolletje gaat aaien ,tek joe ai loekoe,Surinamers als jij denken nog steeds dat je tot het blanke ras behoort omdat je het rode boekje in je pocket hebt No One Can Touch You whawhaaaaa,tja jij bent en blijft met je slaafse mentaliteit.Als je het zo goed voor hebt met Suriname en het steeds opneemt voor die boeventuig dat zich regring noemt,wat doe jij dan hier?

  Door zulke als jij en andere negatievelingen die Suriname liever zien achteruitgaan dan vooruit,heb ik liever Blanken als toeristen in Suriname die gedragen zich tenminste als echte toeristen en laten nooit en te nimmer blijken dat ze het veel beter hebben dan de lokale bevolking,ze steken heel veel op over de cultuur en de leefgewoontes van een ander volk.De Allochtonen,Surinaamse,uitzonderingen daargelaten,gaan naar Suriname met een valse houding,als men niet beter wist zou je echt denken dat ze in een villa in Wassenaar of Bloemendaal woonden,zelf dat soort mensen gedragen zich niet zo.

  Nogmaals no18 ga 1x uit je zg”beschermde omgeving”pai wan ticket en ga je land bezoeken.Ga aanschouwen dat jouw lei-ijers zich niet om het volk bekommeren en enkel aan zich zelf denken,maar het Surinaamse volk redt zich wel en zitten niet te wachten op azijnzeikerds als jij en andere doemdenkers tssssssssssssss.

  Whawhaaaa ai boi DU heden tendage worden er honderden uit hun bed gelicht om nooit meer thuis te komen,zie Guantanamo -bay tssssssss en ja Ned.doet er ook aan mee,ook in Irak en Afghanistan gebeurt het tsssssssssssssssss,dus wat zal het Gedrocht Wilders letten om het ook te doen als ie aan de macht mocht komen.


  Maak melding

 17. Suriname is booming…SU is hot!!! Ik kom er net vandaan, wat een voorruit gang!!! Maar er is nog HEEL VEEL werk aan de winkel. Paramaribo is een grote vuilnisbelt, zwerfvuil, krotten, kapotte straten, zwervers, junkies, moordenaars, verkrachters, roofovervallers…ga zo maar door……jammer!!!


  Maak melding

 18. De Guyanes zegt in het bayaan nederlands tegen zijn vriend,wandelend op de eens zo mooie,maar nu vervallen steiger(haven)van Nickerie:Buoy,die only vooruitkang you sie in surinaam,is die akteruikang.Wha is kebeurd man?.


  Maak melding

 19. Tjethoe wat wil jij, wil jij ook politiek-partij.

  Niet lopen vertellen er komt nog steeds geen brood uit de lucht vallen hoor !!!!!!!!!!.

  Neem die gasten mee, het bos in en buit ze uit net als wat met de Surneds gebeurd.

  Die Engelsen hebben jullie(Front incl. de Suri’s) de zee ingestuurd wat, waar, was DISPUUT.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.