Middelbaar onderwijs in Suriname weer van start

2

PARAMARIBO, 15 jan – Het middelbaar onderwijs kan weer van start gaan. De Bond van Leraren, BvL, en vicepresident Ramdien Sardjoe hebben een definitief akkoord bereikt over aanpassing van lonen. De leerkrachten hebben hun ruim drie weken durende staking “onder protest” beëindigd.

“De leden zijn bijzonder ontevreden”, zegt BvL-voorzitter Wilgo Valies. De indruk bestond dat de vakbond beetgenomen was met een nieuwe bezoldigingsreeks, die pas volgend jaar zou ingaan. Na nog een serie intensieve besprekingen is uiteindelijk overeenstemming bereikt. De oude toelagen komen weliswaar niet terug. Er zal wel worden voorzien in een speciale vergoeding.

Deze ‘Permanente Educatie Onkostenvergoeding’ betreft tot acht procent van het loon. De onduidelijkheden in het oorspronkelijke akkoord zijn uit de wereld geholpen. “Over salariëring en werkomstandigheden zal verder gesproken worden”, aldus Valies. Voorlopig wordt vooral gemikt op het inhalen van de verloren tijd op school.


2 REACTIES

  1. of bak het koffertje niets van hij maakte heel wat herrie dat ze beet zijn genomen en nu stemd hij wel toe ik zou graag willen weten wat dat de punten zijn die hem doen omdraien als een blad???


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.