woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVerdachte Enstra-moord blijft vast in Suriname

Verdachte Enstra-moord blijft vast in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 12 jan –De van moord op de Nederlandse vastgoedhandelaar Willem Enstra, verdachte PR, mag niet in vrijheid worden gesteld. De rechter die beslist over het uitleveringsverzoek van Nederland heeft dit beslist. Met het besluit wordt een vonnis genegeerd van de kortgedingrechter.

Die had daags tevoren de invrijheidstelling gelast van PR. De Staat diende zelfs een dwangsom te betalen voor elke dag waarop het vonnis niet uitgevoerd werd. Volgens de rechter is hij niet verplicht zich te houden aan een vonnis van een gelijkwaardige ambtgenoot. Bovendien zou de verdediging de grieven aangehaald in het kortgeding, ook voorgelegd kunnen hebben aan de gewone rechter.

Dus blijft PR aangehouden. Bij zijn aanhouding vorig jaar is onder meer ook een vals Surinaams paspoort in beslag genomen. Hoewel PR beweert Surinamer te zijn, is hij volgens de Nederlandse justitie Nederlander. Intussen is ook een justitieel onderzoek begonnen naar de herkomst van het paspoort. Volgens de politie heeft PR vermoedelijk hulp gehad van een Surinaamse ambtenaar.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

2 REACTIES
  1. Zo zie je maar weer dat er ook binnen de rechterlijke macht (kort geding) sprake kan zijn van of vriendjespolitie of omkoping of weet ik niet wat maar dat de rechter van de lopende zaak dit heeft tegengehouden.
    Bedenk wat deze man zal hebben gedaan als hij op vrije voeten was gesteld. Ja rennen als een dia richting oerwoud om niet meer gevonden te worden.
    Ja en die Sur. paspoort. Hoe kan dit allemaal en ja zoals altijd “alles kan (en mag)en niet is onmogelijk in Suriname”


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES