Surinaamse oppositie laakt houding rest parlement

14

PARAMARIBO, 12 jan – De coalitie staat oogluikend toe dat het niveau van het parlement naar beneden wordt gehaald door parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. Dit stelt de oppositie in een brief aan de coalitiefracties. De indruk bestaat zelfs dat Somohardjo nog machtiger en invloedrijker is geworden na het incident van 13 december.

Nog de vechtpartij waar hij bij betrokken was, noch uitspraken tijdens een bijeenkomst van zijn Pertjajah Luhur, schijnen enig effect te hebben gehad. “De samenwerkende oppositieleden constateren dat Somohardjo binnen de Frontcombinatie veel machtiger is geworden, na alles wat hij de afgelopen weken heeft gepresteerd binnen en buiten het parlement”, wordt gesteld in de brief die is gepubliceerd door Dagblad Suriname.

Somohardjo’s leiding wordt onvoorwaardelijk aanvaard. “Belangrijke delen van het Front hebben het steeds ergerlijker wordende wangedrag geaccepteerd, soms tegen wil en dank. Hierdoor heeft Somohardjo de macht om naar believen het parlement mee te sleuren naar het niveau waarop hij functioneert.” Zelfs zijn uitspraak over de schoen waarmee hij naar parlementariër Rashied Doekhie trapte, is Somohardjo niet kwalijk genomen.

Tijdens de partijbijeenkomst zei hij dat een zakenman hem vijftigduizend dollar had aangeboden voor de schoen. “Het is een bijzondere schoen. Ik ga hem nog niet verkopen, pas als de verkiezingen komen dan kunnen we misschien wel vijfhonderdduizend dollar binnenhalen voor de partijkas”, aldus Somohardjo. De oppositie vindt het allemaal niet kunnen.

De indruk wordt alom gewekt dat alles mag. Het incident, waarbij coalitieparlementariër Sharmila Mangal-Mansaram met een rok zwaaide in het parlement, wordt dan ook als direct gevolg gezien. Volgens Mangal-Mansaram past de rok oppositielid Kenneth Moenne, die buiten over haar zou roddelen. “Na de schoppartij en de schoenveiling van de nu feitelijke coalitieleider, hebben we het niveau van het parlement snel zien kelderen, door vulgaire opmerkingen en rokkengrollen van nota bene een vrouwelijk parlementslid, “ aldus de oppositie.


14 REACTIES

 1. Moenne vergeet te vermelden dat hij op de radio een volkomen verkeerd beeld van het rokincident heeft gemaakt en dat ze Dhoekie’s aandeel in het trap incident structureel bagitaliseren. Ook de demagogie in de berm wordt structureel vergeten. Blijkbaar mag de NDP alles doen om het beeld van politiek neer te halen. Ook kan ik mij geen enkele politiek actie van niveau van de NDp herinneren. Kortom Moenne als je het niveau vn politiek in SME om hoog wil brengen kijk daan eerst eens naar je zelf en naar je eigen partij.
  Mijn advies. Hef de NDP op en stuur al die oud NDP-ers het bos in. Dan stijgt het niveau van de politiek met één hele grote sprong.
  Weg met die hypocriete en corrupte demagogen.


  Maak melding

 2. Voorop gesteld, de voorzitter is niet
  mijn favoriet. Maar een moordenaar is
  de man niet. De voorzitter van een schreeuwpartij is wel een moordenaar!
  Is het gegeven moordenaar/drugsdealer
  niet voldoende om het niveau ver beneden
  peil de brengen?!

  Weg met de moordenaarspartij = ndp.


  Maak melding

 3. Somohardjo en Brunswijk schoppen en tieren.

  Vene zwijgt.

  Mangal Mansaram laat haar rok van binnen zien en notabene in het parlement.

  Vene zwijgt.

  Wanneer legt Vene zijn tollie op tafel om te kijken wat er gebeurt.

  Of heeft Mangal Mansaram deze al gezien?????


  Maak melding

 4. Volgende keer Mevr Masaram slipje en tijd en
  plaats aankondigen dan weet men waar men aan toe is is.Veel succes met uw zelf verkopen
  voor surinaams belang.


  Maak melding

 5. Venetiaan moet voor dit alles verantwoordelijk worden gesteld.
  Venetiaan heeft Suriname nationaal en internationaal tot op de laagste niveau gebracht. Iedereen staat te lachen wat er gebeurt in de hoogste college van de Staat Suriname. Het volk slaapt en heeft er weinig verstand van wat er gaande is in het land.

  Echt zielig!


  Maak melding

 6. En Venetiaan ziet het aan!!!!
  Wat een schande. Als je er zelf aan meewerkt en het waarschijnlijk ook niet begrijpt wordt het steeds moeilijker. Hebben al die protocollen wel zin als hij het parlement betreedt?
  Baboeng tere na baboeng skin


  Maak melding

 7. Ik heb maar een oplossing voor het parlement.
  Allemaal op een boot zetten richting de oceaan zonder kapitein.Dan zullen weten wat normen en waarden zijn.Dan zullen de ogen open gaan.Dan zullen ze beseffen wwarmee ze bezig zijn.


  Maak melding

 8. Tai horie, tidé tamara we stré go moro fara. mek deng kong wie e wachtie déng

  Wat een leus voor die tijd. Het klonk goed maar verkeerd uitgevoerd. Zou best nog weer ingevoerd kunnen worden om alle neuzen 1 richting te krijgen en een no nonsens politiek te voeren.
  Want zoals het nu gaat ie huolen met de pet op. Er zal een LEIDER moeten opstaan en het volk leiden maar dit is een utopisch geachtegoed want mocht hij er zijn dan wordt hij sowieso niet toegelaten in dit klein denkend land


  Maak melding

 9. De President had er goed aan gedaan om abrupt die stal te verlaten. Mangal heeft in elk geval getoond totaal geen respekt te hebben voor het staatshoofd.

  Respect to be respected. Met dze tante zal het steeds berg afwaarts gaan. let maar op.


  Maak melding

 10. in een banana replubliek is het altijd,altijd zo geweest.stel je voor je geeft een aap een aantal benanen dan gaat die nooit van zijn leven die bananen delen.
  dat gebeurd altijd in een derdewerld land.
  geloof mijn het blijft nog 110 jaar nog zo.
  zo dra ze de leiding krijgen is het zelfde verhaal.opleiding volgen om te stelen van het hele volk.


  Maak melding

 11. De “DNA” is een afdeling van marktzuid geworden .Het is tegenwoordug de plaats waar men scheldpartijen en verwijtingen uit veld bevecht.Foei!!!!!
  De DNA leden zouden een afspiegeling van het volk moeten zijn maar het is in Suriname andersom het volk is een afspiegeling van de DNA leden geworden .


  Maak melding

 12. Ik denk dat jij in de minderheid bent nr2,want de partij is de grootste waarvan hij leiding geeft.Het front is een piki piki pre voetbal,en daarmee wint je geen grote wedstrijden.Bij de volgende verkiezing(seizoen)degradeer je dan naar een lagere divisie.In afwachting daarvan,verpaupert het volk,met leiders(lijders)die in de vergadering (na)trapt,een lid die met de rok naar boven trekkend zaken probeert te verkopen,een regering die stinkt naar corruptie en zo kan je hele dag door praten.Maar dit alles komt er wel een eind,de vraag is wanneer en hoe.Als er telkens over 80 wordt gepraat terwijl de zaak al bij de O.M. is,zie ik dat als afleing van de werkelijke problemen.Wij moeten proberen niet te leven als kraboe in wang bari,maar vooruit kijken en denken,en niet andersom.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.