dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams parlement moet reislust temperen

Surinaams parlement moet reislust temperen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 jan – Het parlement moet zijn reislust beslist temperen. Dit stelt oppositieparlementariër Soedeschand Jairam. Het is niet meer dan gepast dat voorlopig wordt afgezien van buitenlandse trips. Die trekken niet alleen maar een zware wissel op het nationale budget.

Ook het matig functioneren van het parlement de afgelopen maanden, zou meegenomen moeten worden. Bovendien is er het conflict tussen coalitie en oppositie. De laatste doet zelfs niet meer mee aan de begrotingsdebatten. Toch worden binnen de coalitie voorbereidingen getroffen voor een nieuwe reeks reisjes. “De reizen die in het verschiet liggen, moeten zonder pardon afgeblazen worden”, zegt Sital tegenover Dagblad Suriname.

Dat is minimaal in het belang van het parlement zelf. De wrevel over het functioneren van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo zou eerst goed uitgesproken moeten worden. De oppositie voelt zich genegeerd, omdat geweigerd wordt die ruimte te bieden. “Wij worden al opzettelijk achtergehouden. Wanneer die mensen ons negeren en op reis gaan, wordt het probleem van kwaad tot erger”, aldus Jairam.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. “Ook het matig functioneren van het parlement de afgelopen maanden”

  DNA functioneert al decennia ondermaats met z’n velen (gesplinterde) politieke partijen en lage parlementaire debatten, de bijnaam Circus Stupido is eerder van toepassing…

  Zolang het parlementair stelsel niet totaal hervormd is in Suriname zal DNA altijd ondermaats functioneren.

  Suriname is hard toe aan een 2 partijen stelsel met een rechtstreeks gekozen president die een sterke uitvoerende macht heeft, een presidentiele democratie.
  Surinamers snakken ernaar gezien het geloof in de politiek totaal weg is.

  Het klakkeloos uit Nederland overgenomen parlementair stelsel werkt niet op de Nederlandse Antillen en heeft nooit gewerkt in Suriname.


  Maak melding
 2. Reislust?

  En als SOMO naar Djakarta moet gaan voor een wasie?

  Is dat niet staatgelegenheid?
  En andere ministerie naar Zuidafrika?
  OF congo of Kenia? OF Egypte?

  Ik ben benieuwd wat ze daar te zoeken hebben.
  Boevenzooi


  Maak melding
 3. De parlementariers van de oppositie moeten zo eerlijk zijn om toe te geven dat ook zij profiteren en buitenlandse reisjes maken.
  Als ze vinden dat de reislust getemperd moet worden vind ik dat prima, maar dan moeten ook zij thuisblijven.


  Maak melding
 4. Als je door reizen met een heel kleine delegatie naar landen waar je het maximale eruit kan halen voor de arme surinaamse bevolking is het half niet zo erg.Wat men vaak ziet is dat de delegaties zo groot zijn alsof wij de machtigste en rijkste land zijn.Het rendement is nihil,de kosten lopen in de tonnen.Er moet inderdaad minder gereisd worden,stuur de dichtsbijzijnde Ambasadeur daar naar toe,zo druk je dan de kosten.Maar ja wie heeft een oor voor dit alles,dus reizen maar,het wordt toch door de belastingbetalers betaald,en ze krijgen ook handgeld in harde valuta.Waarheen met deze regering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES